• ΤΟ ΦΤΥΑΡΙ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑΡΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Ανταλλάσετε την εθνική σας κυριαρχία με ελεημοσύνες...δηλώνει ο Πουτιν

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν επέκρινε έντονα τις χώρες της ΕΕ που ζητούν από τη Γερμανία και τη Γαλλία οικονομική βοήθεια, λέγοντας ότι ανταλλάσσουν την εθνική τους κυριαρχία με ελεημοσύνες.

Ο Πούτιν έκανε τη δήλωση αυτή, την οποία μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ, στη διάρκεια συνεδρίου στη Μόσχα του μεγαλύτερου πολιτικού κόμματος της χώρας, "Ενωμένη Ρωσία", του οποίου είναι υψηλόβαθμο στέλεχος.

"Μπορείς να βγεις στους δρόμους και να διαμαρτυρηθείς, να παλέψεις με την αστυνομία, όμως, αν η κυβέρνηση δεν έχει καθόλου χρήματα, δεν μπορείς απλώς να κάθεσαι εκεί με απλωμένο το χέρι" σημείωσε.

Η Ρωσία "εκτιμάει πάρα πολύ την εθνική της κυριαρχία", για να ζητήσει από άλλες χώρες οικονομική βοήθεια, ενώ "ορισμένα μικρότερα ευρωπαϊκά έθνη το κάνουν, επειδή ελπίζουν σε βοήθεια από τη Γαλλία και τη Γερμανία" κατέληξε.

http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=147820

Σύσταση ειδικής επιτροπής για την ηλεκτροκίνηση



Σε σύσταση επιτροπής για την διείσδυση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα προχώρησε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης.
Αποστολή της επιτροπής θα είναι να εκπονήσει επιχειρησιακό σχέδιο για τη δημιουργία των προϋποθέσεων της ανάπτυξης της αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα.
Η επιτροπή θα πρέπει να παραδώσει την τελική της έκθεσης το αργότερο μέχρι 31 Δεκεμβρίου.
Τα μέλη της επιτροπής είναι τα ακόλουθα:
- Ευάγγελος Διαλυνάς, καθηγητής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (ΠΡΟΕΔΡΟΣ)
- Διονύσιος Νέγκας, Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΜΕΛΟΣ)
- Ευστάθιος Τσελεπής, Προϊστάμενος του Τμήματος Φωτοβολταϊκών Συστημάτων και Διεσπαρμένης Παραγωγής της Διεύθυνσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΜΕΛΟΣ)

Στο παιχνίδι και το Πιρί Ρεΐς



Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος “Πιρί Ρεΐς” απέπλευσε από τη Σμύρνη για σεισμικές έρευνες στην περιοχή. Σύμφωνα με τουρκικές πηγές στο πλοίο επιβαίνουν 21 άτομα, εκ των οποίων οι δέκα είναι επιστήμονες.
Το Τουρκικό ερευνητικό σκάφος συνοδεύουν σύμφωνα με την εφημερίδα “Χουριέτ” τρεις φρεγάτες η  Σαλίχ Ρεΐς, Σοκολού Μεχμέτ Πασά και Οντζού. Το τελευταίο μάλιστα πολεμικό σύμφωνα με τις ιδίες πληροφορίες θα πλησιάσει την Πάφο σε απόσταση έξι μιλίων και θα είναι ορατό από την ακτή.
Σύμφωνα με τον Υπουργό Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ, οι έρευνες θα γίνουν στ’ ανοικτά της Αττάλειας και της Κύπρου.
 Η εφημερίδα “Ακσάμ” αναφέρει, εξάλλου, ότι έφτασε στα ανοιχτά της Αττάλειας το ερευνητικό σκάφος της Νορβηγικής εταιρείας Veritas, το οποίο θα πάρει μέρος στις σεισμικές έρευνες, μετά από καταρχήν συμφωνία με το τουρκικό Υπουργείο Ενέργειας.
Τα Τουρκικά πολεμικά δε θα επέμβουν στο οικόπεδο 12, αφού αυτό δεν περιλαμβάνεται στη διεκδικούμενη υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας ή του ψευδοκράτους ωστόσο σύμφωνα με την εφημερίδα Ακσάμ δεν αποκλείεται παρά τις διαβεβαιώσεις του Τούρκου Υπουργού ενέργειας ότι έρευνες θα γίνουν μόνο μεταξύ Κύπρου Αττάλειας τελικά έρευνες να γίνουν και νοτιότερα της Κύπρου.

Στον γύψο το πόδι της Halle Berry


Η διάσημη ηθοποιός Halle Berry είχε ένα μικρό ατύχημα στην Μαγιόρκα της Ισπανίας, με αποτέλεσμα να σπάσει το αριστερό της πόδι, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα.
Η Berry βρίσκεται στην Ισπανία για τα γυρίσματα της νέας της ταινίας “Cloud Atlas”. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τα στούντιο παραγωγής του φιλμ ανακοίνωσαν πως το ατύχημα συνέβη σε περίπατο της Halle Berry μια μέρα που είχε ρεπό από τα γυρίσματα.

Ακόμη, αναφέρεται ότι οι παραγωγοί προσάρμοσαν το πρόγραμμα τους αναλόγως, και τα γυρίσματα του φιλμ δεν θα σταματήσουν εξαιτίας του ατυχήματος.
Η διάσημη ηθοποιός εντοπίστηκε από τον φωτογραφικό φακό να βγαίνει από νοσοκομείο της Ισπανίας σε καροτσάκι, και με το πόδι της στον γύψο.
Στην ταινία “Cloud Atlas”, εκτός από την Halle Berry συμμετέχουν και οι ηθοποιοί Tom Hanks, Susan Sarandon και Hugh Grant.

http://www.ant1online.gr/showbiz/movies/Pages/20119/0a55cc0c-e354-4c56-991f-62c0ce25364a.aspx

Το δεύτερο σχέδιο διάσωσης μπαίνει σε εφαρμογή


Την επαναγορά όλων ελληνικών ομολόγων ταυτόχρονα με το πρόγραμμα ανταλλαγής τους προβλέπεται από το δεύτερο σχέδιο διάσωσης προβλέπει έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Το έγγραφο αναφέρει πως η διαδικασία αυτή θα είναι ανοιχτή σε όλους τους επενδυτές και θα συμπεριλαμβάνει όλα τα υφιστάμενα ελληνικά κρατικά ομόλογα.

Επίσης προτείνεται να λάβει χώρα παράλληλα και με προϋπόθεση την ανταλλαγή τους ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος που θα έχουν στη διάθεσή τους οι οίκοι αξιολόγησης για να θεωρήσουν πως η Ελλάδα βρίσκεται σε “επιλεκτική χρεοκοπία”.

Αμπε μπα μπλομ...τελικά που θα πέσει αυτός ο δορυφόρος;

Αλλαγή πορείας φαίνεται να διαγράφει ο δορυφόρος της NASA, κομμάτια του οποίου αναμενόταν νωρίτερα να πέσουν στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας, υπό την προϋπόθεση βέβαια να περάσουν την ατμόσφαιρα.Σύμφωνα με τις τελευταίες ενδείξεις κομμάτια του δορυφόρου είναι πιθανό να πέσουν στην έρημο Σαχάρα. Οι πιθανότητες κατά την ΝΑΣΑ κομμάτι του δορυφόρου να πετύχει έναν, οποιονδήποτε, άνθρωπο στη γη είναι 1/3200. Πιθανότητα όχι και εντελώς ασήμαντη στατιστικώς.
Η NASA δεν έχει προσδιορίσει ακριβώς σε ποιο σημείο θα πέσουν τα κομμάτια του δορυφόρου αν και εκτιμάται ότι θα είναι κοντά στο κομμάτι της Βόρειας Ιταλίας.
Ο δορυφόρος UARS, που ζυγίζει περίπου 5,5 τόνους έχει ξεφύγει από την τροχιά του και αναμένεται να φτάσει στην επιφάνεια της Γης σε λίγες ώρες.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα δεν είναι εύκολο να πραγματοποιηθούν ακριβείς εκτιμήσεις για το πότε και που θα προσκρούσει ο δορυφόρος.
Ο δορυφόρος αποτελεί το μεγαλύτερο διαστημικό απόβλητο που προσκρούει στη Γη τα τελευταία 30 χρόνια. Κατά την είσοδό του στην ατμόσφαιρα αναμένεται να πάρει φωτιά και να σπάσει σε περίπου 100 κομμάτια, δημιουργώντας μπάλες φωτιάς που θα είναι ορατές και τη μέρα.
Περίπου 26 από αυτά τα κομμάτια, το μεγαλύτερο εκ των οποίων θα ζυγίζει περίπου  140 κιλά, εκτιμάται ότι θα επιβιώσουν της εισόδου στην ατμόσφαιρα.

http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=312340

Συστράτευση περισσοτέρων πολιτικών δυνάμεων δηλώνει ο Πάγκαλος


«Σε συνθήκες κρίσης βλέπω ως προοπτική τη συστράτευση περισσοτέρων πολιτικών δυνάμεων για την επίτευξη ενός σκοπού», δήλωσε νωρίτερα την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος, τασσόμενος έτσι υπέρ ενός ενδεχομένου σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.

Την ίδια στιγμή πάντως σημείωνε (μιλώντας στον Αθήνα 984) ότι είναι αντίθετος με τις πρόωρες εκλογές. «Εκλογές πρέπει να γίνονται στο προβλεπόμενο, από το Σύνταγμα, χρονικό διάστημα. Δηλαδή, κάθε τετραετία. Είμαι εκ παραδόσεως και, εάν θέλετε, εκ πεποιθήσεως εχθρός των πρόωρων εκλογών», τόνισε ο κ. Πάγκαλος. .

Μας άφησε χρόνους ο Νίκος Κοεμτζής

Νεκρός βρέθηκε ο Νίκος Κοεμτζής
Την τελευταία του πνοή άφησε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Νίκος Κοεμτζής σε ηλικία 74 ετών. Λίγη ώρα νωρίτερα είχε βρεθεί λιπόθυμος από περαστικούς στο Μοναστηράκι.

Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο, το οποίο τον μετέφερε στην Πολυκλινική Αθηνών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η αιτία του θανάτου δεν έχει γίνει γνωστή.

Την άγρια ιστορία του Νίκου Κοεμτζή έχει μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη ο σκηνοθέτης Παύλος Τάσσιος με την ταινία Παραγγελιά.

Τον Φεβρουάριο του 1973, μόλις είχε αποφυλακιστεί για κλοπή, πήγε με την παρέα του σε νυχτερικό κέντρο.

Ο αδελφός του, Δημοσθένης, έκανε παραγγελιά το τραγούδι Βεργούλες του Μάρκου Βαμβακάρη και σηκώθηκε να χορέψει. Μαζί του σηκώθηκαν και άλλα άτομα. Ο τραγουδιστής ανακοίνωσε από το μικρόφωνο πως είναι «παραγγελιά».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...