• ΤΟ ΦΤΥΑΡΙ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑΡΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΜΕΝΕΣ ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ

Ο απολογισμός των καμένων μέσα από δορυφορικές εικόνες
Με τη χρήση δορυφορικών εικόνων, οι οποίες καλύπτουν τις περιοχές των καμένων από τις πυρκαγιές του 2011, η Ειδική Γραμματεία Δασών επιχειρεί να αποτυπώσει με ακρίβεια τις κατεστραμμένες δασικές εκτάσεις ώστε να κηρυχθούν ως αναδασωτέες.
 Το ΥΠΕΚΑ παρήγγειλε μέσω του Οργανισμού Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδος πρόσφατες δορυφορικές εικόνες για τους νομούς Ζακύνθου, Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Ηρακλείου και Ρεθύμνου.

ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΜΕ ''ΦΑΣΤ ΤΡΑΚ''

Οι χάρτες του πετρελαίου
Μαύρο χρυσό... 250 ως 300 εκατομ. βαρελιών κρύβουν οι περιοχές του Πατραϊκού Κόλπου, των Ιωαννίνων και του Δυτικού Κατάκολου, και η κυβέρνηση με διαδικασίες "φαστ τρακ" προκηρύσσει στις αρχές του 2012 τον πρώτο γύρο παραχωρήσεων δικαιωμάτων του Δημοσίου για έρευνα κι εκμετάλλευση αυτών των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Η κυβερνητική επιτροπή που συνεδρίασε χθες υπό τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, άναψε το "πράσινο" φως στην εισήγηση του υφυπουργού ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτη για τη δημοσίευση του πληροφοριακού υλικού με τις τρεις περιοχές και το ιστορικό των ερευνών πετρελαίου ώστε να προετοιμαστεί ο πρώτος γύρος παραχωρήσεων στα τρία "οικόπεδα". Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.

MADONNA MIA...ΝΕΕΣ ΓΥΜΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (ΦΩΤΟ)

Σάλο έχουν προκαλέσει οι γυμνές φωτογραφίες της Madonna οι οποίες διέρρευσαν στο διαδίκτυο και έχουν κάνει από χθες το γύρο του κόσμου. Η βασίλισσα της pop εμφανίζεται σε μερικά όχι και τόσο κολακευτικά στιγμιότυπα που σίγουρα θα ήθελε να ξεχάσει.
Τα συγκεκριμένα καρέ είναι τα παρασκήνια από μια κατά τα άλλα σέξι φωτογράφιση που είχε κάνει η pop star το 2008 στη Βραζιλία για το περιοδικό «W». Ο φωτογραφικός φακός του Steven Klein είχε παρουσιάσει μια σέξι Madonna που τραβούσε τα αντρικά βλέμματα, ωστόσο οι backstage φωτογραφίες δείχνουν άλλα.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ 500 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΟΛΛΑΡΙΑ

 
Τις φιλανθρωπικές τους ευαισθησίες απέδειξαν για ακόμα μια φορά οι Brad Pitt και Angelina Jolie. Το διάσημο ζευγάρι έκανε μια πολύ γενναία προσφορά της τάξεως των 500 χιλιάδων δολαρίων στο Ίδρυμα  Ozarks, που είναι υπεύθυνο για τους κατοίκους του Joplin στο Μιζούρι. Η συγκεκριμένη περιοχή τον περασμένο μήνα καταστράφηκε από τυφών.
πηγή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...