• ΤΟ ΦΤΥΑΡΙ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑΡΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Ροστόφσκι: «Διάλυση της ευρωζώνης μπορεί να σημάνει και πόλεμο»

Ροστόφσκι: «Διάλυση της ευρωζώνης μπορεί να σημάνει και πόλεμο»
«ΜΕΓΑΛΟΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ»

Στην διάλυση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά μακροπρόθεσμα και σε πόλεμο μπορεί να οδηγήσει μία ενδεχόμενη κατάρρευση της Ευρωζώνης, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Πολωνίας Γιάτσεκ Ροστόφσκι.

"Αν η Ευρωζώνη διαλυθεί, είναι δύσκολο να αποκλεισθεί η δυνατότητα διάλυσης και της ΕΕ", δήλωσε ο κ. Ροστόφσκι σε συνέντευξη που έδωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.
"Η ΕΕ είναι ο ένας από τους δύο μεγάλους πυλώνες της ειρήνης και ασφάλειας στην Ευρώπη τα τελευταία 60 χρόνια", δήλωσε ο Ροστόφσκι"
"Για το λόγο αυτό - αν δεν υπάρχει το ένα από τα δύο στοιχεία- κλειδιά του συστήματος ασφάλειάς μας και ενός από τα στοιχεία- κλειδιά του πολιτικού μας συστήματος, το οποίο διασφαλίζει ότι αντιμετωπίζουμε με ειρηνικό και δημοκρατικό τρόπο τα προβλήματα - εγείρεται ο κίνδυνος σε έναν μακροχρόνιο ορίζοντα 10-20 ετών για κάθε μορφής αυταρχικά πολιτικά κινήματα και γι' αυτό ακόμη και για πόλεμο", πρόσθεσε ο Πολωνός υπουργός.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63383241

“Πλήττονται κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου”

  
Μονομερή ενέργεια της Τουρκίας η οποία πλήττει κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου χαρακτήρισε ο υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης την έναρξη ερευνών από νορβηγικά πλοία σε περιοχές της ελληνικής και της κυπριακής υφαλοκρηπίδας νότια από το Καστελλόριζο.

Ερωτηθείς πώς αντιμετωπίζεται η πρόθεση της Άγκυρας για διεξαγωγή ερευνητικών εργασιών πάνω από ελληνική υφαλοκρηπίδα, δηλαδή εντός της ελληνικής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης, ο υπουργός Άμυνας απάντησε ότι "έχουν γίνει όλες οι αναγκαίες διπλωματικές ενέργειες" από το υπουργείο Εξωτερικών.

Καμπάνια δεντροφύτευσης από τουρκόφωνα ΜΜΕ για τον Έβρο


 
Καμπάνια για τη δενδροφύτευση της καμένης δασικής έκτασης στον Έβρο ξεκινούν συνολικά δεκατρία μειονοτικά MME της Θράκης.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που για πρώτη φορά αναλαμβάνεται από κοινού από όλα σχεδόν τα μειονοτικά μέσα ενημέρωσης και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών της Θράκης για την αποκατάσταση των καμένων περιοχών του γειτονικού νομού.

«Αποφασίσαμε και εμείς να συμβάλλουμε, με τη δική σας υποστήριξη, στη δεντροφύτευση της δασικής έκτασης των 70 χιλιάδων στρεμμάτων, που κάηκαν έπειτα από την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή του Έβρου» αναφέρεται στην ανακοίνωση που έχει εκδοθεί και σημειώνεται «Λάβετε και εσείς συμμετοχή στην καμπάνια δεντροφύτευσης για να μπορέσουμε να αναζωογονήσουμε τα δάση που έκαψε η πυρκαγιά! 

Ας γίνουμε όλοι, το νερό της ζωής που θα ποτίσει τα δάση μας που έγιναν πλέον στάχτες!» Η δενδροφύτευση θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο και έχει ως κεντρικό σύνθημα: «Φύτεψε κι εσύ ένα δέντρο για τον Έβρο»!
http://www.protothema.gr/environment/article/?aid=145957

«Άρχισαν τα όργανα» στο ΠΑΣΟΚ για το τέλος στα ακίνητα


Η φτώχεια φέρνει γκρίνια και το ειδικό τέλος στα ακίνητα δίνει αφορμή για εσωκομματική μουρμούρα στο κυβερνών κόμμα.
Ο Αλέκος Αθανασιάδης «ξαναχτύπησε», λέγοντας ότι δεν έχει αποφασίσει αν θα το ψηφίσει.
Μετά τις απειλές του ότι δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, λόγω της αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ, κάτι που τελικά δεν έκανε, ο Αλέκος Αθανασιάδης επανήλθε με αφορμή τον νέο φόρο στα ακίνητα.
Μιλώντας στο «Βήμα fm» εξέφρασε την έντονη δυσφορία του  για το νέο μέτρο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν θα το ψηφίσω; Τι να σας πω; Δεν ξέρω. Μου κάνετε μια ερώτηση, με στήνετε στον τοίχο. Δεν μπορώ να απαντήσω. Δεν έχω φτάσει στο επίπεδο να σκεφτώ αν θα το ψηφίσω ή όχι. Θεωρώ ότι αυτή τη χρονική στιγμή και εδώ που έχει φτάσει η χώρα, αν θα το ψηφίσω ή όχι είναι πολυτέλεια πλέον. Φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού».

http://www.newsbomb.gr/politikh/story/79229/archisan-ta-organa-sto-pasok-gia-to-telos-sta-akinhta

Σχέδια για αιολικό πάρκο ανοικτά της Φουκουσίμα

Οι ιαπωνικές Αρχές προτίθενται να κατασκευάσουν ένα αιολικό πάρκο ανοιχτά του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, ανακοίνωσε επίσημη πηγή.

"Αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης για την ανοικοδόμηση της περιοχής προωθώντας μια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας", εξηγεί εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Φυσικών Πόρων και Ενέργειας.

Η κατασκευή αιολικών πάρκων στο έδαφος θα ήταν δύσκολη λόγω του θορύβου και των πολεοδομικών σχεδίων. Συνεπώς σκοπεύουμε να κατασκευάσουμε ένα πάρκο στη θάλασσα", διευκρίνισε.

Η υπηρεσία προγραμματίζει να χρηματοδοτήσει με ποσό έως 20 δισεκατομμυρίων γεν (190 εκατομμύρια ευρώ) το σχέδιο αυτό, με πόρους προερχόμενους από συμπληρωματικές δαπάνες στον προϋπολογισμό για την ανοικοδόμηση της περιφέρειας Τοχόκου στη βορειοανατολική Ιαπωνία.

Γαλλία: «Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει»


Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας διαβεβαιώνει ότι η χώρα μας δεν θα χρεοκοπήσει και πως «οι γαλλικές τράπεζες διαχειρίζονται καλά τη ρευστότητά τους. «Δεν θα συμβεί χρεοκοπία της Ελλάδας,» δηλώνει ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας Κριστιάν Νουαγιέ, σε συνέντευξή του στην οικονομική εφημερόδα «Λεζ Εκό», όπου με καθησυχαστικές δηλώσεις προς το γαλλικό κοινό, διαβεβαιώνει για τη «στερεότητα» των τραπεζών της χώρας.
«Οι γαλλικές τράπεζες είναι στέρεες και διαχειρίζονται καλά τη ρευστότητά τους «, είναι ο τίτλος του εκτενούς άρθρου. Ο κ. Νουαγιέ υπογραμμίζει, κατ' αρχάς, ότι «οι αγορές θα ησυχάσουν μόλις δουν ότι εκτελούνται οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου και γι' αυτό η Ελλάδα θα πρέπει να ευθυγραμμιστεί με το σχέδιο πορείας επί του οποίου έχει δεσμευτεί».

Ενας πλανήτης με δυο ήλιους!

Ουάσινγκτον
Η επιστημονική φαντασία επιβεβαιώνεται με μια ανακάλυψη πρωτοφανή στα αστρονομικά χρονικά. Το ερευνητικό διαστημικό σκάφος Kepler της NASA εντόπισε έναν πλανήτη ο οποίος έχει δυο ήλιους _ περιστρέφεται δηλαδή γύρω από δυο άστρα ταυτοχρόνως!
Είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο φαινόμενο συλλαμβάνεται από ανθρώπινα όργανα. Ο πλανήτης, ο οποίος ονομάζεται Kepler-16b, βρίσκεται σε μια γωνιά του Γαλαξία σε απόσταση 200 ετών φωτός από τη Γη. Υπολογίζεται ότι είναι ένας γίγαντας αερίων με μάζα όσο το ένα τρίτο αυτής του Δία,
Δυο ανατολές και δυο δύσεις
Ολοκληρώνει μια πλήρη περιστροφή γύρω από τους δύο ήλιους του σε 229 γήινες ημέρες. Όπως ο πλανήτης του Λουκ Σκαϊγουόκερ στην ταινία «Ο πόλεμος των άστρων» έχει τη σπάνια τύχη να «βλέπει» δυο ανατολές και δυο δύσεις.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...