• ΤΟ ΦΤΥΑΡΙ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑΡΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

«Αν η Ελλάδα θυμηθεί τις αποζημιώσεις, θα μας πάρουν και τα σώβρακα»


Albrecht Ritschl: Η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος αμαρτωλός του 20ου αιώνα

«Έξω από τα δόντια» μίλησε ο καθηγητής Ιστορίας της Οικονομίας, Albrecht Ritschl, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό «Spiegel» αναφορικά με την κρίση χρέους της Ελλάδας, την οικονομική βοήθεια από τις ευρωπαϊκές χώρες καθώς και τις πολεμικές αποζημιώσεις που ουδέποτε καταβλήθηκαν στην Ελλάδα.

Όπως τονίζει ο Albrecht Ritschl, η Γερμανία είναι «ο μεγαλύτερος αμαρτωλός του 20ου αιώνα» καθώς έχει χρεοκοπήσει τουλάχιστον τρεις φορές, ενώ την οικονομική της ευμάρεια τη χρωστάει στις ΗΠΑ που παραιτήθηκαν του δικαιώματος για τεράστιες χρηματικές αποζημιώσεις μετά τους 2 παγκόσμιους πολέμους.

Εξαίρεση από το χαράτσι για αγροτες και κτηνοτροφους

Την εφαρμογή του νόμου που προβλέπει την εξαίρεση από το τέλος ακινήτων όσων εγκαταστάσεων έχουν αποκλειστικά γεωργική ή κτηνοτροφική χρήση, ζήτησε από τη ΔΕΗ ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αστέριος Ροντούλης.

Σύμφωνα με τον κ. Ροντούλη πολλές είναι οι καταγγελίες που έχει δεχτεί για λογαριασμούς της ΔΕΗ που επιβάλλουν το τέλος, αν και με βάση το Ν.4021/2011τα ακίνητα που έχουν αποκλειστικά γεωργική ή κτηνοτροφική χρήση εξαιρούνται.

«Έχω μπροστά μου λογαριασμό που αφορά κτηνοτροφική μονάδα όπου ζητείται 26.558 ευρώ με την πρώτη δόση να είναι 13.279 ευρώ. Σε άλλη περίπτωση για γεωργική αποθήκη ζητείται 3.240 ευρώ με πρώτη δόση 1.620 ευρώ. Αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή ο αγροτικός κόσμος θα επέλθει σε πλήρη απόγνωση», είπε ο κ. Ροντούλης. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...