• ΤΟ ΦΤΥΑΡΙ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑΡΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Απρόβλεπτες οι συνέπειες για το ευρώ, αλλά και για ολόκληρη την ευρωζώνη


Δραματικό σενάριο ελληνικής χρεοκοπίας και  για το ευρώ, αλλά και για ολόκληρη την ευρωζώνη, επεξεργάζονται σε σημερινό τους δημοσίευμα οι Financial Times.

Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει πως εάν δεν εφαρμοστεί η συμφωνία της 21ης Ιουλίου θα μπορούσαν να εξελιχθούν πολύ δυσάρεστα τα πράγματα και να υπάρξουν σχεδόν απρόβλεπτες συνέπειες.

Συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να μην εξυπηρετήσει τα χρέη της προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τράπεζες, αλλά και τον ιδιωτικό τομέα. «Το σοκ του χρεοστασίου θα καταβαράθρωνε την οικονομία», τονίζουν οι Financial Times.

Η Λιάνα Κανέλλη ανέβηκε στο βήμα κρατώντας ένα μπουκάλι γάλα και μια φρατζόλα

Την ώρα που ολοκλήρωνε την ομιλία της η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σούλα Μερεντίτη και χωρίς να το καταλάβει κανείς, ανέβηκε στο βήμα η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη κρατώντας ένα μπουκάλι γάλα και ένα καρβέλι ψωμί. Δείχνοντας το καρβέλι και το γάλα η κα Κανέλλη είπε:
"0,60 και το γάλα 2 ευρώ. Σύνολο 2,60 ευρώ ημερησίως μόνο γι’ αυτά. Τετραμελής οικογένεια χρειάζεται 950 ευρώ το χρόνο μόνο γι’ αυτά. Θυμάμαι Στ. Μάνο με τουβλάκια προεκλογικά και μη πείτε πως σας χάλασα το ντεκόρ της Βουλής"
Από κάτω άρχισαν να ακούγονται αντιδράσεις αλλά η κα Κανέλλη συνέχισε λέγοντας: "Στα δύσκολα το γάλα ζεσταίνεται και γίνεται παπάρα…"
Τότε παρενέβη ο Ευάγγελος Αργύρης ο οποίος ασκούσε χρέη προεδρεύοντος και είπε: "Δεν είναι εικόνα αυτή…"

Νετρίνο υποατομικά σωματίδια ταξιδεύουν ταχύτερα και από το φως στο σύμπαν

Υποατομικά σωματίδια, τα λεγόμενα νετρίνο, που φαίνεται να σπάνε το ρεκόρ ταχύτητας στο σύμπαν, ταξιδεύοντας ταχύτερα και από το φως εντόπισαν Ευρωπαίοι φυσικοί, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στην επιστημονική κοινότητα.
Τα νετρίνο είναι ηλεκτρικά ουδέτερα, σπανίως αλληλεπιδρούν με την κοινή ύλη και έχουν πολύ μικρή μάζα, αλλά υπάρχουν ολόγυρά μας, καθώς αποτελούν υποπροϊόν των πυρηνικών αντιδράσεων στο εσωτερικό του ήλιου.
Δισεκατομμύρια τέτοια υποατομικά σωματίδια περνάνε κάθε δευτερόλεπτο μπροστά από τα μάτια μας, χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε.
Ιταλοί φυσικοί του πειράματος «Opera», που πραγματοποιείται 1.400 μέτρα κάτω από το έδαφος, στο υπόγειο Εθνικό Εργαστήριο Γκραν Σάσο, σε συνεργασία με το Cern στα γαλλο-ελβετικά σύνορα, από όπου στέλνονται στην Ιταλία ακτίνες νετρίνο, βρήκαν ενδείξεις ότι τα συγκεκριμένα σωματίδια ταξιδεύουν πιο γρήγορα και από το φως.
Ο τεράστιος ανιχνευτής του πειράματος εκτίμησε ότι τα νετρίνο που καταλήγουν σε αυτόν από το Cern, διανύοντας μια απόσταση περίπου 732 χιλιομέτρων, φθάνουν 60 νανοδευτερόλεπτα πιο γρήγορα από ό,τι θα επέτρεπε η ταχύτητα του φωτός .

Επαναπατρίζονται από το μουσείο Γκετί η κυρία και η δόυλη.

Το επιτύμβιο αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα γλυπτικής αττικού εργαστηρίου. Χρονολογείται στο τέλος του 5ου αι. π.Χ.

Τμήματα επιτύμβιου αναγλύφου με δύο γυναικείες μορφές αλλά και μια ενεπίγραφη στήλη ιδιαίτερης σημασίας έρχονται στην Ελλάδα. Μνημόνιο συνεργασίας βάζει "φρένο" σε παράνομες αγορές. 

Το επιτύμβιο αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα γλυπτικής αττικού εργαστηρίου. Χρονολογείται στο τέλος του 5ου αι. π.Χ.

Δύο αρχαιότητες επιστρέφουν στην Ελλάδα από το Μουσείο Γκετί. Μια ενεπίγραφη στήλη και θραύσματα από μια επιτύμβια. Αλλά τα καλά νέα δεν σταματούν εδώ. Ενα μνημόνιο συνεργασίας, που υπέγραψε χθες ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος με τον διευθυντή του μουσείου, Τζέιμς Κιούνο, βάζει οριστικό "φρένο" σε παράνομες αγορές.
Το μνημόνιο εξασφαλίζει ένα σαφές και θεσμοθετημένο πλαίσιο συνεργασίας και ανταλλαγών πολιτιστικών αγαθών με το Μουσείο Γκετί. Σκοπός της συνεργασίας είναι "η συστηματική ενίσχυση της επιστημονικής έρευνας, η προβολή της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς και η δέσμευση για την αποτροπή της παράνομης διακίνησης αρχαιοτήτων".

Αίτημα ένταξης του παλαιστινιακού κράτους στον ΟΗΕ

 Ο Αμπάς καταθέτει αίτημα ένταξης παλαιστινιακού κράτους στον ΟΗΕ
Κανονικά θα προχωρήσει ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς στην κατάθεση του αιτήματος αναγνώρισης ενός παλαιστινιακού κράτους από τον ΟΗΕ, παρά τις αντιδράσεις των ΗΠΑ και άλλων χωρών.

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος θα καταθέσει το αίτημα στον ΓΓ του ΟΗΕ, πριν από την ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης το απόγευμα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος).

Σύμφωνα με τον Παλαιστίνιο πρεσβευτή στα Ηνωμένα Έθνη, ο Μ.Αμπάς θα υποβάλλει το αίτημα στην διάρκεια συνάντησής του με τον Μπαν Γκι-μουν στις 18:35 ώρα Ελλάδος.

Ο Μπαράκ Ομπάμα έχει προειδοποιήσει ήδη τον Μαχμούντ Αμπάς ότι θα ασκήσει βέτο σε οποιοδήποτε σχέδιο για αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους που θα τεθεί σε ψήφιση στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Συμφωνία για δάνειο από την Ρωσία μέχρι το τέλος του έτους η Κύπρος

Στο τέλος του έτους το νωρίτερο, αναμένεται να επιτευχθεί η συμφωνία για το δανεισμό της Κύπρου από τη Ρωσία, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Sergei Storchak.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Dow Jones Newswires, η Μόσχα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Κύπρο για τη χορήγηση δανείου μέχρι και 2,5 δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε στις αρχές του μήνα ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών.

Η Κύπρος, που έχει στενούς δεσμούς με τη Ρωσία και είναι έδρα για εκατοντάδες ρωσικές επιχειρήσεις, βλέπει το κόστος δανεισμού της να αυξάνεται στις δευτερογενείς αγορές, μετά από συνεχείς υποβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης, εξαιτίας της έκθεσης των τραπεζών στην Ελλάδα και του ρίσκου εκτέλεσης του προϋπολογισμού της.


Τίτλοι τέλους για τους R.E.M.


Τα μέλη των REM. Από αριστερά, Μάικ Μιλς, Μάικλ Στάιπ και Πίτερ Μπακ λένε αντίο στους φαν τους  

Τα μέλη των REM. Από αριστερά, Μάικ Μιλς, Μάικλ Στάιπ και Πίτερ Μπακ λένε αντίο στους φαν τους «Ξέρει κανείς να συμμετέχει σ' ένα πάρτι, όταν ξέρει και πότε έχει φτάσει η ώρα να φύγει», έγραψε ο Μάικλ Στάιπ, ο τραγουδιστής τους. «Χαιρόμαστε που αυτό αποτελεί κοινή απόφασή μας, χωρίς δικηγόρους να τρέχουν πέρα-δώθε προσπαθώντας να ρυθμίσουν διαφωνίες», συμπλήρωσε και ο μπασίστας Μάικ Μιλς.
Αραιή δισκογραφία
Η αλήθεια είναι πως η ώρα αυτή είχε φτάσει. Το πάρτι τελείωσε. Οι REM τα τελευταία χρόνια έμοιαζαν να έχουν χάσει τον οίστρο τους. Εβγαζαν όλο και πιο αραιά τα άλμπουμ τους, και αυτά δεν έφταναν στο επίπεδο των παλιών. Το παρελθόν τους, όμως, ήταν πλούσιο. Οι REM έκαναν μια σπουδαία καριέρα, που κράτησε παραπάνω από τρεις δεκαετίες. Τεράστιο όνομα, αμερικανικό (από την Αθήνα της Τζόρτζια η καταγωγή τους), ήταν κάτι σαν τους U2 στην Ευρώπη. Από τους τελευταίους μεγάλους μιας γενιάς, της δικής μας γενιάς, που πέτυχε τα τραγούδια τους στην εφηβεία της. Που μεγάλωσε μαζί τους.
Η ανακοίνωση της διάλυσης μας πέτυχε κάπως απροετοίμαστους, αργά το βράδυ της Τρίτης -Τρίτη πρωί για την Αμερική.

Επιβάλουν στην ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα, ενώ το Δημόσιο της χρωστά 130 εκατομμύρια

Την ώρα που η κυβέρνηση επιβάλει στην ΔΕΗ την είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων και υποχρεώνει την επιχείρηση να προχωρήσει στην διακοπή ηλεκτροδότησης σε όσα νοικοκυριά δεν πληρώσουν τον έκτακτο φόρο, το ίδιο το κράτος αποδεικνύεται ως ο μεγαλύτερος κακοπληρωτής.


Όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία που απέστειλε ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Αρθούρος Ζερβός στη Boυλή, το δημόσιο είναι ένας από τους μεγαλύτερους οφειλέτες της επ[ιχείρησης λόγω υπέρογκων ανεξόφλητων λογαριασμών.

Η ΔΕΗ που βάση του νόμου θα πρέπει να κόβει το ρεύμα ακόμη και στους πολίτες που θα πληρώσουν το ποσό που αντιστοιχεί στην κατανάλωση ηλεκτρικού αλλά δεν θα μπορούν να πληρώσουν το επιπλέον ποσό του ειδικού τέλους, προφανώς αδυνατεί να κόψει το ρεύμα σε υπουργεία και υπηρεσίες που χρωστούν περίπου 130 εκατομμύρια ευρώ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...