• ΤΟ ΦΤΥΑΡΙ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑΡΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Για υποκρισία κατηγορεί ο Χρ. Παπουτσής τους Ευρωπαίους για τον Φράκτη




Σε σκληρή δήλωση, απάντηση στο σχόλιο του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Michele Cercone, για τον φράχτη στον Έβρο, ότι πρόκειται για «βραχυπρόθεσμη λύση, που δεν επιλύει με συστηματικό τρόπο το δομικό πρόβλημα του ελέγχου των συνόρων και των μεταναστευτικών ροών», προέβη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.

Τριάντα Κούρδοι μαχαίρωσαν ανελέητα τον ηθοποιό Ζαχαρία Ρόχα


Το δράμα που έζησε προ ημερών περιέγραψε ο ηθοποιός Ζαχαρίας Ρόχας, ο οποίος έπεσε θύμα επίθεσης από ομάδα Κούρδων που τον μαχαίρωσαν δίχως έλεος.
Όπως περιέγραψε ο ίδιος στην εκπομπή «Πρωινή Μελέτη», πριν από λίγο καιρό έζησε ένα περιστατικό που παραλίγο να του κοστίσει την ίδια του την ζωή. Όλα ξεκίνησαν όταν κάποιοι αλλοδαποί «σφάζονταν» μεταξύ τους, και ο Ζαχαρίας Ρόχας «έκανε το λάθος» να καλέσει την αστυνομία. Για αυτήν του την κίνηση ο ηθοποιός στοχοποιήθηκε.
Κάποια στιγμή μέσα στην πολυκατοικία του, κάποιοι ένοικοι Κούρδοι του επιτέθηκαν. Όπως περιέγραψε ο ίδιος ήταν περίπου τριάντα, και τον μαχαίρωσαν ανελέητα στο πόδι, με αποτέλεσμα τα τραύματα να είναι μόλις δέκα εκατοστά από την κεντρική του αρτηρία. Μετά από αυτό το περιστατικό, ο Ζαχαρίας Ρόχας αναγκάστηκε να αφήσει το σπίτι του και να μετακομίσει σε άλλη περιοχή.

http://www.iefimerida.gr/news/35856/


Μερκοζί: Τώρα «οχυρώνονται» για στάση πληρωμών της Ελλάδας!



Να κατατίθενται σε δεσμευμένο λογαριασμό οι τόκοι για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους πρότειναν χθες, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί. Τι να πει κανείς... Οταν η φράου Μέρκελ και ο πρόεδρος Σαρκοζί ομολογούν εμμέσως πλην σαφώς τη μελλοντική αδυναμία της Ελλάδας να αποπληρώσει τους πιστωτές της με συνέπεια να κηρύξει στάση πληρωμών, προεξοφλούν την πτώχευση.
«Ο Γάλλος πρόεδρος και εγώ», είπε η καγκελάριος, «θεωρούμε ότι οι τόκοι για την αποπληρωμή του χρέους θα πρέπει να καταβληθούν σε δεσμευμένο λογαριασμό, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι τα χρήματα αυτά θα είναι μονίμως διαθέσιμα», δήλωσε και πρόσθεσε: «Δεν θα μπορέσει να υπάρξει συμφωνία εάν οι προτάσεις της τρόικας δεν εφαρμοσθούν, οι προτάσεις είναι πάνω στο τραπέζι, ο χρόνος πιέζει πρέπει να ενεργήσουμε γρήγορα και δεν καταλαβαίνω ποιο το όφελος των καθυστερήσεων».

ΔΡΙΜΥ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΟΥ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ PROFIL «Κάνατε την Ελλάδα πειραματόζωο»


Ένα δριμύτατο «κατηγορώ» ενάντια σε όλους τους μεγαλόσχημους της Ευρώπης και των διεθνών οργανισμών οι οποίοι αντιμετωπίζουν την Ελλάδα ως «πεδίο πειραματισμού», εξαπολύει μέσα από τις σελίδες του, το αυστριακό περιοδικό «Profil». Το περιοδικό επισημαίνει με γλώσσα που σπάει κόκαλα, πως «αν στην Αυστρία εφαρμοζόταν ένα πακέτο λιτότητας ελληνικών διαστάσεων, αυτό θα ήταν και το τέλος της Αυστριακής Δημοκρατίας όπως τη γνωρίζουμε», χαρακτηρίζοντας «πολιτικο-οικονομικό βουντού» το πρόγραμμα που επιβάλλεται στην χώρα μας.

«Κάνατε την Ελλάδα πειραματόζωο»
Οι συντάκτες του άρθρου, Γκιούντερ Μιούλερ και Ρόμπερτ Τράχλερ, θέτουν το ερώτημα αν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα υποστήριζαν τη σκοπιμότητα όλων αυτών που υφίσταται η Ελλάδα, σε περίπτωση που αυτά αφορούσαν τη δική τους χώρα.
Επισημαίνουν μάλιστα πως θα ήταν αστείο να συγκριθούν τα πακέτα περικοπών και εξοικονόμησης πόρων, που συζητούνται στο πλαίσιο του αποκαλούμενου «φρένου χρέους», το οποίο εξαναγκάζονται, στενάζοντας, να κατοχυρώσουν νομικά πολλά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τα ελληνικά πακέτα λιτότητας.

Τσίπρας: Η απειλή χρεοκοπίας είναι το ισχυρό χαρτί μας


Ως το πιο ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί της Ελλάδας έναντι της τρόικας χαρακτήρισε την απειλή μιας άτακτης χρεοκοπίας ο Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε χαρακτηριστικά πώς στην περίπτωση μιας άτακτης χρεοκοπίας της Ελλάδας ενώ θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα τόσο το τραπεζικό σύστημα, όσο και το δημόσιο π.χ. στο θέμα της καταβολής μισθών και συντάξεων, «το μεγαλύτερο πρόβλημα θα το έχει η Ευρωζώνη».
Κι αυτό, τόνισε, «είναι ένα πολύ ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «το χρέος είναι μη διαχειρίσιμο καθώς με το PSI τα περισσότερα χρήματα θα πάνε στις τράπεζες και τους ομολογιούχους».

Σε αυτό το πλαίσιο, επανέλαβε την πρότασή του είτε να διαγραφεί μονομερώς το χρέος, είτε «να δοθεί περιθώριο χρόνου στη χώρα για τρία χρόνια, με μη καταβολή τόκων και χρεολυσίων στους πιστωτές».

Ο ίδιος χαρακτήρισε τους εκπροσώπους της τρόικας «υπαλληλίσκους δεύτερης διαλογής», τους οποίους όπως τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ θα απέλαυνε αν ήταν στην εξουσία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...