• ΤΟ ΦΤΥΑΡΙ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑΡΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΗΜΙ-ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ

Ο Ντάνιελ Σέχτμαν θυμήθηκε, όταν ανακοινώθηκε η βράβευσή του, τον πόλεμο της επιστημονικής κοινότητας εναντίον του, με επικεφαλής τον δις νομπελίστα Λίνους Πάουλινγκ, ο οποίος είχε δηλώσει: «Δεν υπάρχουν ημι-κρύσταλλοι, μόνο ημι-επιστήμονες» (φωτ. Reuters)
Οταν, τον Απρίλιο του 1982, ο Ντάνιελ Σέχτμαν μελετούσε με τη βοήθεια ενός μικροσκοπίου ηλεκτρονίων ένα κράμα αλουμινίου και μαγγανίου, βρήκε κάτι που φαινόταν ν' αντιβαίνει τους νόμους της φύσης: μια διάταξη ατόμων σε κανονικά μοτίβα η οποία, σε αντίθεση με ό,τι ισχύει στους κρυστάλλους, δεν επαναλαμβανόταν ποτέ. Ο Σέχτμαν ονόμασε τη νέα αυτή δομή, που θύμιζε παραδοσιακά ισλαμικά μωσαϊκά, ημι-κρύσταλλο και κατέληξε ότι οι επιστημονικές γνώσεις της εποχής ήταν, αν όχι λανθασμένες, τουλάχιστον ημιτελείς. Του πήρε τουλάχιστον δέκα χρόνια, διάστημα στο οποίο αντιμετώπισε όχι μόνο το σκεπτικισμό, αλλά και την κοροϊδία και περιφρόνηση πολλών συναφέλφων του, για ν' αποδείξει ότι είχε δίκιο.

ΣΕ 3 ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΕΡΕΝΕΣ

«Πράσινο φως» για έρευνες πετρελαίου στην Ελλάδα
Το «πράσινο φως» για την διενέργεια ερευνών για υδρογονάνθρακες σε τρεις περιοχές της Ελλάδας έδωσε πριν από λίγο η Κυβερνητική Επιτροπή που συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα υπό τον πρωθυπουργό.
Φαίνεται πως οι διαπιστώσεις των καθηγητών που εδώ και πολύ καιρό μιλούν για κοιτάσματα στη νότια Κρήτη με τα οποία μάλιστα, όπως εκτιμούν, θα μπορούσαμε να ξεχρεώσουμε έπιασαν τόπο.
Έτσι οι έρευνες ξεκινούν στην περιοχή του Πατραϊκού Κόλπου, την περιοχή δυτικά των Ιωαννίνων και την περιοχή του Κατάκολου, με συνολική εκτιμώμενη δυνατότητα 250 με 300 εκατομμυρίων βαρελιών, σε βάθος 15ετίας-20ετίας.
Πηγή

Louis Vuitton Spring/Summer 2012 Kate Moss is back (VIDEO)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...