• ΤΟ ΦΤΥΑΡΙ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑΡΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Καταγγελίες στην Αυστραλία για την ιδιωτική ζωή των χρηστών του Facebook


Μέτρα για να προστατεύσει την ιδιωτική ζωή των χρηστών του υποσχέθηκε ότι θα λάβει το Facebook μετά το σάλο που προκάλεσαν καταγγελίες στην Αυστραλία. Όπως κατήγγειλε ο ειδικός σε θέματα Facebook, Νικ Καμπρίλοβιτς, «ακόμα κι αν εμείς αποσυνδεθούμε» από την συγκεκριμένη σελίδα, η σελίδα δεν «αποσυνδέεται ποτέ από εμάς».
Οι τελευταίες αποκαλύψεις εξόργισαν τους χρήστες του Facebook κι εκείνους που τάσσονται υπέρ της προστασίας της ιδιωτικής ζωής, οι οποίοι επιτέθηκαν στους δημιουργούς της σελίδας απαιτώντας εξηγήσεις. Οι δημιουργοί της σελίδας αρνήθηκαν κατηγορηματικά το γεγονός ότι το Facebook καταγράφει συστηματικά τα στοιχεία των χρηστών (με τη μορφή των cookies) όταν εκείνοι επισκέπτονται άλλες σελίδες ή απλά σερφάρουν στο διαδίκτυο.

Οι Τούαρεγκ υποστηρίζουν ακόμη τον Καντάφι

Ο Χισάμ Μπουχαζιάρ, συντονιστής της επιχείρησης σύλληψης του Καντάφι, τόνισε ότι γιος του έκπτωτου ηγέτη της Λιβύης Σάιφ αλ-Ισλάμ βρίσκεται στην πόλη Μπάνι Ουάλιντ και ο άλλος του γιος, ο Μουτάσεμ, βρίσκεται στη Σύρτη, γενέτειρα της οικογένειάς του.

"Και οι δυο σκέπτονται να εγκαταλείψουν τη Λιβύη πιθανότατα για το Νίγηρα", πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.
Η Σύρτη, ένα από τα τελευταία οχυρά του Καντάφι είναι περικυκλωμένη από δυνάμεις του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου και βομβαρδίζεται από αεροπλάνα του ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με τον Μπουχαζιάρ, οι περισσότερες φυλές νότια είναι κατά του Καντάφι με εξαίρεση την Τουαρέγκ που συνεχίζει να τον υποστηρίζει
Η κόρη του Καντάφι, Αΐσα, τα αδέλφια της Χάνιμπαλ και Μοχάμεντ, η μητέρα τους Σάφια και πολλά ακόμα μέλη της οικογένειας διέφυγαν στην Αλγερία τον Αύγουστο όπου ζουν από τότε.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12337&subid=2&pubid=112201332

The king's dead foto (Ανανεωμένο με video)

Σοκάρει η φωτογραφία με τον νεκρό Michael Jackson!
To γύρο του διαδικτύου κάνει εδώ και λίγα λεπτά η φωτογραφία του νεκρού βασιλιά της Pop Michael Jackson! H φωτογραφία χρησιμοποιήθηκε ως αποδεικτικό στοιχείο στη δίκη του γιατρού του Jacson, Dr Conrad Murray.Οι εισαγγελείς έδειξαν τη συγκεκριμένη φωτογραφία στους ενόρκους κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας και δείχνει τον Jackson νεκρό σε κρεβάτι του νοσοκομείου, διασωληνωμένο.
"Ο θάνατος του Τζάκσον, ήταν ανθρωποκτονία" είπε ο αναπληρωτής  εισαγγελέας David Walgren, απευθυνόμενος προς τους ενόρκους και δείχνοντας τη συγκεκριμένη φωτογραφία. "Οι πράξεις και οι παραλείψεις του προσωπικού γιατρού του οδήγησαν τον Τζάκσον στο πρόωρο θάνατο στα 50 του χρόνια".
πηγή:
NewsKosmos.Com/www.tlife.gr




Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε από χθες ο προσωπικός γιατρός του Michael Jackson, Conrad Murray κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Η πολυαναμενόμενη δίκη που έχει χαρακτηριστεί και ως η «Δίκη του αιώνα» ξεκίνησε με την αιφνιδιαστική κίνηση του εισαγγελέα να δείξει τη φωτογραφία του νεκρού σώματος του τραγουδιστή. Βαριές κατηγορίες εξαπέλυσε ο εισαγγελέας κ. Walgren εναντίον του κατηγορούμενου ισχυριζόμενος ότι τα αποδεικτικά στοιχεία θα δείξουν ότι «οι ενέργειες και οι παραλείψεις του προσωπικού γιατρού του Michael, Conrad Murray οδήγησαν στον πρόωρο θάνατό του στην ηλικία των 50 ετών.»!

Ας έρθει να με συλλάβει ο Βενιζέλος δήλωσε ο Πάγκαλος


Δεν μπορώ να πληρώσω το τέλος για τα ακίνητα, ας έρθει να με συλλάβει ο Βενιζέλος», δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό.
Ο κ. Πάγκαλος αποκάλυψε μάλιστα ότι λόγω των πολλών ακινήτων, τα οποία δεν αγόρασε μεν ο ίδιος αλλά περιήλθαν στην κατοχή του από κληρονομιά, του ήρθε συνολικός φόρος 17.500 ευρώ, περιλαμβανομένου και του τέλους ακίνητης περιουσίας.
«Για να μπορέσω να πληρώσω τον φόρο θα πρέπει να αναγκαστώ να πουλήσω ένα ακίνητο» είπε στο Mega, ενώ στην ερώτηση τι θα κάνει εάν δεν βρεθεί αγοραστής απάντησε: «Δεν έχω να πληρώσω, δεν μπορώ να πληρώσω, ας έρθει ο Βενιζέλος να με συλλάβει».

Τέλος ο ''Μαζί τα φάγαμε'' απο τον τίτλο του επίτιμου δικηγόρου

O Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών διέγραψε τον Θ.Πάγκαλο



Ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών έκανε δεκτή αργά το βράδυ της Τρίτης την πρόταση του προέδρού του Γιάννη Αδαμόπουλου για να αφαιρεθεί ο τίτλος του επιτίμου δικηγόρου «από τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και συνταξιούχο δικηγόρο Θεόδωρο Πάγκαλο για τα όσα συκοφαντικά και μειωτικά περί φοροφυγάδων εξέπεμψε συλλήβδην για τους δικηγόρους».«Τη στιγμή που οι δικηγόροι και ιδίως οι νέοι πλήττονται από τον επαγγελματικό πληθωρισμό, την συρρίκνωση της δικηγορικής ύλης, την βραδύτητα στην απονομή της δικαιοσύνης και τη ζοφερή οικονομική κατάσταση που βυθίστηκε η χώρα και όταν είναι η μόνη τάξη επαγγελματιών που αποδίδει αμέσως στο Ελληνικό Δημόσιο το φόρο που παρακρατείται από τις παραστάσεις» σημειώνεται.
Σε ανακοίνωσή του, ο Γ.Αδαμόπουλος τονίζει ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Πάγκαλος επιτίθεται με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά του δικηγορικού σώματος» και καταλήγει: «Φαίνεται ότι ουδόλως εκτίμησε την απονομή εις αυτόν του τίτλου του επιτίμου δικηγόρου του Δικηγορικού Συλλόγου».
πηγή: NewsKosmos.Com/news.in.gr

Διαβατήρια χωρίς.....φύλο

φυλου, διαβατηρια, filou, diavatiria
Η Βρετανία, πρωτοπόρος στην αποδοχή και ανοχή της σεξουαλικότητας του εκάστοτε ατόμου, σκέφτεται σοβαρά να αποτάξει τον… σατανά της αναφοράς του φύλου στα διαβατήρια. Για τη μεγάλη αλλαγή, η οποία αν τελικά συμβεί θα σηματοδοτήσει νέα εποχή για τα βρετανικά δεδομένα, ευθύνονται οι πιέσεις που ασκούν υπέρ αυτής της κατεύθυνσης οι Δημοκρατικοί. Σκοπός του εγχειρήματος-προσπάθειας είναι να μη χρειάζεται –κυρίως κατά την έκδοση διαβατηρίου- πλέον να επιλέγουν την ένδειξη άρρεν ή θήλυ όλοι όσοι είναι αμφιφυλόφιλοι, ομοφιλόφυλοι ή ερμαφρόδιτοι. Το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας μελετά την πιθανή μελλοντική αλλαγή, αν και η αρμόδια υπουργός Lynne Featherstone δεν είναι ακόμα βέβαιη για την έκβαση, ίσως ούτε και για την εξέλιξη του θέματος επί του παρόντος, αναφέρει η Daily Mail, αλλά ταυτόχρονα υποστηρίζει ότι, η βρετανική κυβέρνηση δεσμεύεται να δημιουργήσει μία κοινωνία δίκαιη για όλους ανεξαιρέτως.

http://www.axortagos.gr/vretania/diavatiria-filou-sovara-allagi.html

'Οταν αυτοί το ψήφησαν εξω ο κόσμος σάλταρε


Πριν από την ψηφοφορία πήρε το λόγο ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και διευκρίνισε ότι οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που νοικιάζει το Δημόσιο θα επιβαρυνθούν με το τέλος ακίνητης περιουσίας μέσω της ΔΕΗ.
Ο υπουργός ξεκαθάρισε επίσης ότι θα εξαιρεθούν τα ξενοδοχεία, όπως είχε πει κατά την αρχική εισήγησή του. Πρότεινε μάλιστα να προστεθεί η σχετική πρόβλεψη στη διάταξη που εξαιρεί από το τέλος τους κοινόχρηστους χώρους των πολυκατοικιών.
Την ίδια ώρα ένταση επικρατούσε στους χώρους γύρω απο τη Βουλή. 
Ο «φράχτης» που χρησιμοποίησε η αστυνομία σε παλαιότερες ψηφοφορίες στη Βουλή, αλλά και στη ΔΕΘ, έχει τοποθετηθεί στην οδό Ακαδημίας.
Ένταση επικράτησε το βράδυ στην πλατεία Συντάγματος μεταξύ των συγκεντρωμένων διαδηλωτών και των ΜΑΤ, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

The king's dead foto

Σοκάρει η φωτογραφία με τον νεκρό Michael Jackson!
To γύρο του διαδικτύου κάνει εδώ και λίγα λεπτά η φωτογραφία του νεκρού βασιλιά της Pop Michael Jackson! H φωτογραφία χρησιμοποιήθηκε ως αποδεικτικό στοιχείο στη δίκη του γιατρού του Jacson, Dr Conrad Murray.Οι εισαγγελείς έδειξαν τη συγκεκριμένη φωτογραφία στους ενόρκους κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας και δείχνει τον Jackson νεκρό σε κρεβάτι του νοσοκομείου, διασωληνωμένο.
"Ο θάνατος του Τζάκσον, ήταν ανθρωποκτονία" είπε ο αναπληρωτής  εισαγγελέας David Walgren, απευθυνόμενος προς τους ενόρκους και δείχνοντας τη συγκεκριμένη φωτογραφία. "Οι πράξεις και οι παραλείψεις του προσωπικού γιατρού του οδήγησαν τον Τζάκσον στο πρόωρο θάνατο στα 50 του χρόνια".
πηγή:
NewsKosmos.Com/www.tlife.gr

Ο αγρότης του μέλλοντος θα είναι ρομπότ

Ρομπότ - αγρότης σπέρνει και θερίζει χωρίς ανθρώπινη παρουσία
Θα ξεχάσουμε σε λίγα χρόνια την εικόνα του αγρότη επάνω στο τρακτέρ που καλλιεργεί τα χωράφια, αφού αμερικάνικη εταιρία κατασκέυασε το ρομπότ - αγρότη.
Πρόκειται για την εταιρία Kinze Manufacturing Inc, στελέχη της οποία τόνισαν στην παρουσίαση του ρομπότ - αγρότη, ότι μπορεί, χωρίς καμία ανθρώπινη παρουσία, να σπέρνει και θερίζει μόνο του, ενώ μπορεί να αποφεύγει κάθε εμπόδιο στο δρόμο του, όπως φράχτες, άλλα οχήματα ή ζώα που τριγυρνούν στο αγρόκτημα.

Μάλιστα, ο ...αγρότης αυτός δεν έχει πρόβλημα να δουλέψει και μέσα στο σκοτάδι της νύχτας.
Η εν λόγω εταιρία αναφέρει ότι δεν είναι μέσα στις προθέσεις της να καταστήσει περιττούς τους αγρότες, αλλά να τους απαλλάξει από ένα μέρος της κοπιαστικής δουλειάς τους και να τους βοηθήσει να γίνουν πιο παραγωγικοί και κερδοφόροι με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63405372

Είμαι ανάμεσα στο λαό μου και θέλω να πεθάνω ως μάρτυρας

Καντάφι: "Είμαι στη Λιβύη και θα πεθάνω ως μάρτυρας"
Ο ανατραπείς ηγέτης της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι δηλώνει πως εξακολουθεί να βρίσκεται στη Λιβύη και πως θέλει να πεθάνει εκεί ως «μάρτυρας», όπως αναφέρει τη Δευτέρα ο δικτυακός τόπος του τηλεοπτικού δικτύου Al Libya, που παραμένει πιστό στο παλαιό καθεστώς.

Οι δυνάμεις της νέας ηγεσίας κατέλαβαν, εν τω μεταξύ, το λιμάνι της Σύρτης, γενέτειρας του Λίβυου συνταγματάρχη και ένα από τα τελευταία προπύργια των κανταφικών δυνάμεων.

Τη Σύρτη κατέλαβαν δυνάμεις του Μεταβατικού Συμβουλίου

Το υπουργείο παιδείας χορηγεί το πάσο στους φοιτητές ηλεκτρονικά

Στους 364.380 ανέργονται οι ενεργοί φοιτητές που δικαιούνται να λάβουν πάσο

Ζημιές εκατομμυρίων ευρώ στα ΑΕΙ, στο υπουργείο Παιδείας και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προκάλεσε τα προηγούμενα χρόνια η ανεξέλεγκτη χορήγηση φοιτητικού πάσου σε μη δικαιούχους, με αποτέλεσμα από φέτος το υπουργείο Παιδείας να το χορηγεί στους φοιτητές ηλεκτρονικά.
Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου, μόνο πέρυσι εκδόθηκαν 140 χιλιάδες περισσότερα, επιβαρύνοντας τους προϋπολογισμούς των ιδρυμάτων με πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. Το σύνολο των φοιτητών πρώτου, δεύτερου και τρίτου κύκλου σπουδών που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα των ιδρυμάτων και είναι ενεργοί, συνεπώς δικαιούνται πάσο, ανέρχονται σε 364.380.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...