• ΤΟ ΦΤΥΑΡΙ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑΡΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

'Οταν αυτοί το ψήφησαν εξω ο κόσμος σάλταρε


Πριν από την ψηφοφορία πήρε το λόγο ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και διευκρίνισε ότι οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που νοικιάζει το Δημόσιο θα επιβαρυνθούν με το τέλος ακίνητης περιουσίας μέσω της ΔΕΗ.
Ο υπουργός ξεκαθάρισε επίσης ότι θα εξαιρεθούν τα ξενοδοχεία, όπως είχε πει κατά την αρχική εισήγησή του. Πρότεινε μάλιστα να προστεθεί η σχετική πρόβλεψη στη διάταξη που εξαιρεί από το τέλος τους κοινόχρηστους χώρους των πολυκατοικιών.
Την ίδια ώρα ένταση επικρατούσε στους χώρους γύρω απο τη Βουλή. 
Ο «φράχτης» που χρησιμοποίησε η αστυνομία σε παλαιότερες ψηφοφορίες στη Βουλή, αλλά και στη ΔΕΘ, έχει τοποθετηθεί στην οδό Ακαδημίας.
Ένταση επικράτησε το βράδυ στην πλατεία Συντάγματος μεταξύ των συγκεντρωμένων διαδηλωτών και των ΜΑΤ, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Τα επεισόδια άρχισαν όταν τα ΜΑΤ προσπάθησαν να απωθήσουν διαδηλωτές μπροστά από τη Βουλή, οπότε και ξεκίνησε μικρής έκτασης «πετροπόλεμος».
Η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, με επίκεντρο της ένταση το τμήμα του δρόμου μπροστά από τα ξενοδοχεία στο Σύνταγμα και το ξεκίνημα της Σταδίου. «Κυνηγητό» με τα ΜΑΤ στη Β.Γεωργίου, ενώ έγιναν και προσαγωγές.
Μετά τις 22:00, η ένταση άρχισε να αποκλιμακώνεται, ενώ οι δρόμοι γύρω από την πλατεία άρχισαν να δίνονται στην κυκλοφορία.

Λίγο αργότερα, διαδηλωτές επέστρεψαν ειρηνικά στο συντριβάνι της πλατείας, και έφυγαν προς την Ερμού όταν πλησίασαν διμοιρίες της αστυνομίας, χωρίς να υπάρξει ένταση εκείνη τη στιγμή.
Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων και στην προσαγωγή άλλων επτά, για επιθέσεις κατά αστυνομικών μετά τα επεισόδια.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά την ένταση που προκλήθηκε έπειτα την ψηφοφορία στη Βουλή για το ειδικό τέλος στα ακίνητα, τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί από ρίψεις αντικειμένων από συγκεντρωμένους.
Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί από το απόγευμα έξω στην πλατεία Συντάγματος, ενώ μέσα στο Κοινοβούλιο γινόταν η ψηφοφορία για το ειδικό τέλος στην ακίνητη περιουσία.
Παράλληλα, ξεχωριστή συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν και οι αστυνομικοί στην Αμαλίας.
Περιορισμένη ένταση είχε επικρατήσει μεταξύ των «Αγανακτισμένων» και των διαμαρτυρόμενων ειδικών φρουρών, χωρίς πάντως σοβαρά επεισόδια, ενώ η συγκέντρωση των ειδικών φρουρών διαλύθηκε γύρω στις 8.
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4660322
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...