• ΤΟ ΦΤΥΑΡΙ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑΡΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

GPS στα νήπια


«Θα δοκιμάσουμε το σύστημα σε 10 παιδιά στη διάρκεια μιας εβδομάδας τον Οκτώβριο. Θα έχουμε 10 αναμεταδότες στα μπουφάν τους όταν βρίσκονται έξω από το σταθμό» είπε νηπιαγωγός. Tα GPS θα εκπέμπουν σήματα σε ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο θα ενημερώνει το χειριστή του με μια ηχητική ειδοποίηση εάν κάποιο παιδί έχει απομακρυνθεί, εξήγησε η εταιρεία Purple Scout, η οποία παρέχει τους αναμεταδότες. Έτσι οι υπάλληλοι θα μπορούν να εντοπίζουν πού είναι και να το γυρίζουν πίσω γρήγορα. Το σύστημα δεν εμποδίζει το παιδί να φύγει, αλλά τουλάχιστον μπορεί ο νηπιαγωγός να το αντιληφθεί γρήγορα... Το σύστημα θα αρχίσει να δοκιμάζεται επίσημα την 18η Οκτωβρίου, ενώ πολλά νηπιαγωγεία έδειξαν ενδιαφέρον...

http://www.dailynews24.gr/el/component/k2/item/7034-electronic-chips-in-infants-to-prevent-lost.html

Τι είναι η οργανική θέση φίλε μου ένα τίποτα ένα πούφ

Την κατάργηση χιλιάδων οργανικών θέσεων στο Δημόσιο, προαναγγέλλει σε συνέντευξή του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας.
Σύμφωνα με τον κ. Ρέππα η συγκεκριμένη διαδικασία βρίσκεται προ των πυλών, ενώ σε καθεστώς εφεδρείας μπαίνουν άμεσα 30.000 εργαζόμενοι.
Ο υπουργός θέτει, επίσης, θέμα άρσης της μονιμότητας με ενδεχόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος μετά το 2013.
Κάποιος υπάλληλος είναι μόνιμος όσο υπάρχει η οργανική του θέση, δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3, ο συνταγματολόγος Κώστας Μποτόπουλος.

Ποδηλασία στην πόλη ίσον ευρεία γκάμα προβλημάτων των πνευμόνων

Όσοι κινούνται με ποδήλατό στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, αντιμετωπίζουν αυξημένους κινδύνους για την υγεία τους, καθώς σταδιακά οι πνεύμονές τους εισπνέουν και κατακρατούν αυξημένα επίπεδα αιθάλης.
Βρετανοί ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Τζόναθαν Κριγκ της Ιατρικής Σχολής του Λονδίνου, βρήκαν ότι οι ποδηλάτες των πόλεων έχουν υψηλότερα επίπεδα σωματιδίων άνθρακα (αιθάλης) στους πνεύμονές τους. Εκτιμάται ότι εισπνέουν αναλογικά περισσότερη αιθάλη σε σχέση με τους πεζούς και αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο αναπνευστικό σύστημά τους.
Τα καυσαέρια των οχημάτων περιέχουν μεγάλες ποσότητες σωματιδίων μαύρου άνθρακα και αυξάνονται οι ενδείξεις ότι η εισπνοή τους σχετίζεται με μια ευρεία γκάμα προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένων των εμφραγμάτων και της υπολειτουργίας των πνευμόνων.
Οι ερευνητές συνέλεξαν δείγματα πτυέλων από πέντε ποδηλάτες που πήγαιναν με το ποδήλατο στη δουλειά τους στο Λονδίνο, καθώς και από πέντε πεζούς, όλους υγιείς μη καπνιστές ηλικίας 18 - 40 ετών.

Ραντεβού στα μουλωχτά η Έλενα και ο Τόνι


Κρυφό ραντεβού Παπαρίζου - Μαυρίδη στη Γλυφάδα

Κρυφό ραντεβού είχαν χθες το βράδυ η Έλενα Παπαρίζου και ο Τόνι Μαυρίδης. Το ζευγάρι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εκπομπής «Made in Star», συναντήθηκε σε γνωστό στέκι της Γλυφάδας.
Το ραντεβού έκλεισε η ίδια η Έλενα Παπαρίζου, η οποία τηλεφώνησε στον πρώην σύντροφο της. Αρχικά στη συνάντηση τους υπήρξε αμηχανία. Ωστόσο στη συνέχεια άρχισαν να μιλούν για τα επαγγελματικά τους, είπανε πως είναι,και πόσο καιρό θα μείνει εδώ η Έλενα.
Η τραγουδίστρια βρίσκεται στην Αθήνα από τις 19 Σεπτεμβρίου και μένει σε μια φίλη της. Όσο για τις φήμες που ήθελαν τον Τόνι Μαυρίδη να έχει βρει ξανά τον έρωτα στην αγκαλιά του ξανθού μοντέλου; η Έλενα ξέρει πολύ καλά πως κάτι τέτοιο δεν υφίσταται και πως ο Τόνι δεν έχει σχέση αυτή την περίοδο.

Αγωνία των Παλαιστ'ινιων για την εξασφάλιση των 9 ψήφων στον Ο.Η.Ε.















Η πρωτοβουλία των Παλαιστινίων για την κατάθεση αιτήματος αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους στον ΟΗΕ, το οποίο εξετάζεται σήμερα, Δευτέρα, στο Συμβούλιο Ασφαλείας, αντιμετωπίζει δυσκολίες στην εξασφάλιση των εννέα ψήφων που χρειάζονται για την ψήφισή της.
Χωρίς αυτές τις ψήφους στο 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας, οι ΗΠΑ δεν θα χρειαστεί να ασκήσουν το δικαίωμα αρνησικυρίας τους, κάτι που θα ήταν ένα ακόμη πλήγμα στις ατελέσφορες προσπάθειες για ειρήνευση στη Μέση Ανατολή.
Καθώς οι επίσημες συνομιλίες ξεκίνησαν, διπλωμάτες αναφέρουν ότι οι Παλαιστίνιοι έχουν μόνο έξι ψήφους στο Συμβούλιο: της Κίνας, της Ρωσίας, της Βραζιλίας, του Λιβάνου, της Ινδίας και της Νότιας Αφρικής.

'Επεσε τηλέφωνο για το θέμα των ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ και οι τελευταίες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο

Το θέμα των ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ και οι τελευταίες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, το Κυπριακό και η λειτουργία του διυπουργικού συμβουλίου Ελλάδος - Τουρκίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν σήμερα ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Την Κυριακή ο Πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας στο πλαίσιο του συντονισμού Αθηνών - Λευκωσίας έναντι των τουρκικών απειλών.
Όπως διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, η τηλεφωνική συνομιλία Παπανδρέου-Ερντογάν δεν ήταν μία ξαφνική συζήτηση, αλλά υποκατέστησε την συνάντηση που θα είχαν στην Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με τον κ. Μόσιαλο, ο Πρωθυπουργός επεσήμανε στον Τούρκο ομόλογό του ότι στα θέματα ασφάλειας στην ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να υπάρχει αυτοσυγκράτηση και ηρεμία και ότι «η Κύπρος, ως κυρίαρχο κράτος, έχει δικαίωμα να αποφασίζει για το τι κάνει και θα πρέπει να αποφεύγονται μονομερείς ενέργειες που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στην περιοχή».

Μετά τον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο η Ελλάδα ήταν μια από τις χώρες που βοήθησαν την ηττημένη Γερμανία να ορθοποδήσει


Οι δύο στους τρεις Γερμανούς απορρίπτουν τη χορήγηση περαιτέρω οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα προκειμένου η Αθήνα να αποφύγει τη χρεοκοπία, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση για λογαριασμό του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Αυτό ωστόσο που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι Γερμανοί είναι ότι μετά τον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ελλάδα ήταν μια από τις χώρες που βοήθησαν την ηττημένη Γερμανία να ορθοποδήσει, σημειώνει ο Γιούργκεν Κάιζερ, συντονιστής της πρωτοβουλίας erlassjahr.de.

ΠΑΝΟ ΠΕΝΘΟΥΣ ΣΤΟ ΛΥΚΑΒΗΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ (VIDEO)



Στο λόφο του Λυκαβηττού ανέβηκαν στις 5:30 το πρωί 25 συνοριοφύλακες και ειδικοί φρουροί προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την μείωση των μισθών τους καθώς, όπως υποστηρίζουν, δεν συνάδει με τις συνθήκες εργασίας τους.

Οι ένστολοι κρέμασαν μάλιστα στο λόφο πανό στο οποίο είχαν γράψει: «H ΕΛΑΣ πεινάει, η ΕΛ.ΑΣ πενθεί».

«Αυτό πρέπει να σταματήσει , κυβέρνηση και πολιτεία πρέπει να ακούσουν ι προβλήματά μας», είπε ο πρόεδρος του συλλόγου Ειδικών Φρουρών Αττικής, κ. Βασίλειος Ντούμας

Κλείνει η νεανική σειρά του οίκου μόδας D&G

Κύκνειο άσμα ήταν η τελευταία κολεξιόν της D&G που παρουσίασαν οι Domenico Dolce και Stefano Gabbana στο Μιλάνο.
Η νεανική σειρά του διάσημου ιταλικού Οίκου μόδας, όπως γράψαμε πρόσφατα, ανακοινώθηκε επίσημα ότι κλείνει, προκαλώντας μεγάλο θόρυβο στο χώρο της μόδας και του retail. O Oίκος θα διατηρήσει μόνο την πιο ακριβή, couture σειρά του, Dolce & Gabbana.
H τελευταία κολεξιόν της D&G, που θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη άνοιξη, καταχειροκροτήθηκε, καθώς ήταν ένα απαύγασμα κομψότητας και glamour που είναι σίγουρο ότι θα κάνει συλλεκτικό κάθε κομμάτι της συγκεκριμένης κολεξιόν.
Αν και το ύφος των φορεμάτων ήταν boheme, με ζωηρά χρώματα και ανάλαφρες γραμμές, εντούτοις τα υφάσματα ήταν τα καλύτερα μεταξωτά, ενώ τα prints ήταν εμπνευσμένα από οικόσημα και πανακριβές βασιλικές tapisseries, δίνοντας αέρα high glamour στα looks των μοντέλων.
Την ίδια "συνταγή" εφάρμοσαν και στα clutch bags της κολεξιόν.Από τη σεζόν Φθινόπωρο Χειμώνας 2012, οι δύο σχεδιαστές - ιδρυτές του Οίκου, θα σχεδιάζουν μόνο για την κολεξιόν υψηλής ραπτικής Dolce & Gabbana.

Δεν διεξάγει έρευνες το Πίρι Ρέις

Σήμερα το πρωί, το σκάφος βρισκόταν νοτιοδυτικά της Πάφου και σε απόσταση 30 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Τίμης.
Από την πορεία που έχει χαράξει φαίνεται πως έχει κατεύθυνση προς το «οικόπεδο 12» της κυπριακής ΑΟΖ. Σε περίπτωση που συνεχίσει έτσι, το τουρκικό σκάφος θα διέλθει σε απόσταση πέντε ναυτικών μιλίων από την πλατφόρμα νωρίς το βράδυ.
Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα Φιλελεύθερος, από χθες τα μεσάνυκτα, ενώ κατευθυνόταν προς τον κόλπο της Μερσίνας -όπου ήταν και ο «επίσημος» προορισμός του σύμφωνα με τις προβλεπόμενες ναυτικές καταχωρήσεις- πήρε νότια πορεία ακολουθώντας την κυπριακή ακτογραμμή.
Διατηρώντας την απόσταση των 30 ναυτικών μιλιών, πέρασε από το ύψος του Ακρωτηρίου Ακάμα, της Κισσόνεργας, της Πέγειας και της Πάφου και εισήλθε εντός των καταχωρημένων «οικοπέδων» της Δημοκρατίας.
Σήμερα, συνεχίζει από το ύψος της Τίμης με νοτιοανατολική κατεύθυνση κινούμενο με ταχύτητα 8 - 8,5 ναυτικών μιλίων. Η ταχύτητα αυτή δείχνει ότι δεν διεξάγει έρευνες.
Προς το παρόν, βρίσκεται διαρκώς σε διεθνή ύδατα και η πλεύση του φαίνεται να καλύπτεται από τους κανόνες «αβλαβούς πλεύσης». 
 
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4659943

Πλέον ψηφήζουν και οι γυναίκες στην Σαουδική Αραβία



«Αρνούμαστε να περιθωριοποιήσουμε τις γυναίκες στην κοινωνία μας και έπειτα από διαβουλεύσεις με τους μουλάδες αποφασίσαμε να τους δώσουμε το δικαίωμα να ψηφίζουν και θα να θέτουν υποψηφιότητα στο Συμβούλιο Σούρα από την επόμενη θητεία του», δήλωσε ο Σαουδάραβας μονάρχης κάνοντας σαφή την πρόθεσή του για προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.
Ικανοποίηση δήλωσε η επικεφαλής της εκστρατείας Baladi, Νάιλα Ατάρ, που προώθησε τα πολιτικά δικαιώματα των γυναικών.
Να σημειωθεί ότι οι γυναίκες στο σουνιτικό βασίλειο δεν έχουν το δικαίωμα να ταξιδεύουν, να εργάζονται ή να υποβάλλονται σε χειρουργείο αν δεν πάρουν την άδεια του συζύγου τους, ενώ δεν τους επιτρέπεται ούτε να οδηγούν.
Από το 2015 όμως θα μπορούν όχι μόνο να ψηφίσουν, αλλά και να βάζουν υποψηφιότητα. Κάποιες χώρες κάνουν βήματα προς τα μπροστά και κάποιες προς τα πίσω!

http://www.star.gr/ellada_kosmos/108582/

Οι Έλληνες, διατρέχουμε τον υψηλότερο κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα ανάμεσα στους λαούς της Μεσογείου


 
Η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς -όπως καθιερώθηκε από το 1999 η τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου από τη Διεθνή Ομοσπονδία Καρδιάς με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας- που αφιερώνεται σήμερα στην ευαισθητοποίησης του κοινού για τα καρδιαγγειακά νοσήματα, βρίσκει του Έλληνες σε άσχημη θέση.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας οι Έλληνες, διατρέχουμε τον υψηλότερο κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα ανάμεσα στους λαούς της Μεσογείου, μια θέση που σύμφωνα με τους επιστήμονες οφείλουμε αποκλειστικά στο ότι έχουμε εγκαταλείψει τον παραδοσιακό τρόπο διατροφής και ζωής. Έτσι το 45-50% του πληθυσμού είναι καπνιστές, το 30% είναι παχύσαρκοι, το 10% πάσχει από διαβήτη και το 30% περίπου έχει αυξημένη αρτηριακή πίεση. Άμεση συνέπεια του παραπάνω φονικού μείγματος είναι κάθε χρόνο 20.000 άνθρωποι να παθαίνουν έμφραγμα στην Ελλάδα.
Ανάμεσα στις αιτίες θανάτου των Ελλήνων πρώτη είναι η στεφανιαία νόσος που πλήττει όλο και νεότερους ανθρώπους.

Αδυναμία διόρθωσης των λαθών στα ποσά της έκτακτης εισφοράς

Αδυναμία διόρθωσης των λαθών στα ποσά της έκτακτης εισφοράς που καλούνται να καταβάλλουν φορολογούμενοι, δηλώνουν οι υπάλληλοι των εφοριών, καθώς όπως αναφέρουν, δεν διαθέτουν το λογισμικό για την αυτόματη διόρθωση του λάθους.
Λόγω λαθών στα εκκαθαριστικά για την καταβολή της έκτακτης εισφοράς πολλοί είναι αυτοί που σπεύδουν να ζητήσουν τη διόρθωσή τους με νέα εκκαθάριση, με αποτέλεσμα να επικρατεί συνωστισμός στις ΔΟΥ.
Οι επιλογές που έχουν οι φορολογούμενοι είναι είτε να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου της έκτακτης εισφοράς που αναγράφεται στο λανθασμένο εκκαθαριστικό σημείωμα, προσδοκώντας ότι θα εισπράξουν πίσω τη διαφορά όταν θα γίνει νέα εκκαθάριση, είτε να μην το πληρώσουν, μέχρι να καταστεί εφικτή η διόρθωση του ποσού, με ενδεχόμενο, όμως, να επιβαρυνθούν με μηνιαίες προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πολλοί φορολογούμενοι έχουν παραλάβει εκκαθαριστικά στα οποία για τον υπολογισμό της έκτακτης εισφοράς έχει προσμετρηθεί το εφάπαξ που έχουν λάβει (σε περιπτώσεις συνταξιούχων), ή η αποζημίωση απόλυσης (σε περιπτώσεις ανέργων). Αμφότερες οι περιπτώσεις εξαιρούνται από την καταβολή της έκτακτης εισφοράς.
πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2062594
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...