• ΤΟ ΦΤΥΑΡΙ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑΡΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Εντολή για αφαίρεση αδειών από τους ιδιοκτήτες ταξί


«Θα μας πάρουν με νεκροφόρες» διαμηνύει ο Θ. Λυμπερόπουλος

Tης Μαρίας Μόσχου
Σε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται οι αυτοκινητιστές ταξί και η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών με αφορμή το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του κλάδου των ταξί.

Χθες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Α. Μπουρδάρας, ζήτησε από τους περιφερειάρχες να ανακαλέσουν για ένα έτος τις άδειες κυκλοφορίας για τα οχήματα που μετείχαν στις κινητοποιήσεις του Καλοκαιριού ενώ οι ιδιοκτήτες ταξί σχεδιάζουν για σήμερα, 2η ημέρα της 48ωρης απεργίας τους, μεγάλη πορεία από την οδό Μάρνης που είναι τα γραφεία τους προς τη Βουλή προειδοποιώντας ότι το νομοσχέδιο δεν θα περάσει.
Επιστολή
Ουσιαστικά ο κ. Μπουρδάρας με επιστολή του ζητά την ενεργοποίηση εγκυκλίου που είχε αποστείλει την 1η Αυγούστου ο υπουργός Υποδομών, Γ. Ραγκούσης, με θέμα «Διοικητικές κυρώσεις για κατάληψη εθνικών, επαρχιακών κ.λπ. οδών από ιδιοκτήτες ταξί».
Η εγκύκλιος προέβλεπε την τήρηση των σχετικών διατάξεων του ΚΟΚ, βάσει των αναφορών που είχαν συντάξει οι αστυνομικές αρχές κατά τις θερινές κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών.

"Κυκλωτική" κίνηση απομόνωσης του Ισραήλ από τον Ερντογάν

Με μία “επίθεση” φιλίας προς τις χώρες της “αραβικής άνοιξης”, που άρχισε χθες από το Κάιρο, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιχειρεί μια κυκλωτική κίνηση απομόνωσης του Ισραήλ καθώς οι σχέσεις των δύο άλλοτε -καθ' υπόδειξη της Ουάσιγκτον- συμμάχων χωρών βρίσκονται στο ναδίρ...

Η περιοδεία Ερντογάν στις γειτονικές του Ισραήλ αραβικές χώρες έχει επίσης στόχο την άσκηση έντονης πίεσης στην ισραηλινή κυβέρνηση προκειμένου να εγκαταλείψει το σχέδιό της για πετρελαϊκές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο.
Στο Κάιρο, όπου βρίσκεται το επίκεντρο έντονης διπλωματικής κινητικότητας γύρω από την επικείμενη αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους από τον ΟΗΕ, ο Ερντογάν θα συμμετάσχει στη σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου και κατόπιν θα συναντηθεί με την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον καθώς και τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.
Σύμφωνα με την "Αλ Αχράμ" του Καΐρου ο Ερντογάν αναμένεται να υπογράψει με την αιγυπτιακή κυβέρνηση "διακήρυξη στρατηγικής συνεργασίας" Τουρκίας - Αιγύπτου. Στην συνέχεια θα επισκεφθεί την Τυνησία και τη Λιβύη, τις άλλες δύο αραβικές χώρες της βόρειας Αφρικής όπου λαϊκές εξεγέρσεις ανέτρεψαν τα πολύχρονα αυταρχικά καθεστώτα τους. Στόχος της Άγκυρας είναι να συνάψει στενούς δεσμούς συνεργασίας με τις νέες αρχές των χωρών αυτών.

Ο γενάρχης και οι τρεις γυναίκες

Ο τεράστιος ταφικός πίθος όπου ήταν θαμμένος ο γενάρχης της Ελεύθερνας με τις τρεις γυναίκες
Μόνο ο γενάρχης της αρχαίας Ελεύθερνας, ο Ελευθερέας (ένας από τους Κουρήτες-πολεμιστές που ανέθρεψαν τον Δία στα βουνά της Ιδης), θα μπορούσε να έχει ταφεί με τρεις γυναίκες και η νεκρική κλίνη του να έχει σκεπαστεί με χρυσοποίκιλτα υφάσματα.
Ο τεράστιος ταφικός πίθος όπου ήταν θαμμένος ο γενάρχης της Ελεύθερνας με τις τρεις γυναίκες Η νέα ανασκαφική έρευνα στη νεκρόπολη της Ορθής Πέτρας στην Αρχαία Ελεύθερνα (κοντά στο Ρέθυμνο) ξεκαθαρίζει την περσινή εικόνα που αντίκρισε η πανεπιστημιακή ομάδα Κρήτης με επικεφαλής τον καθηγητή Νίκο Σταμπολίδη.
Τότε, είχαν ανακαλύψει έναν τεράστιο πίθο (ύψους 2 μ. περίπου) με γυναικεία και ανδρικά οστά αναμεμιγμένα με 3.000 χρυσά ελάσματα, χάντρες ημιπολύτιμων λίθων, ένα μικρό χάλκινο αγγείο, γυάλινα ή φαγεντιανά ληκύθια κ.ά. Ηταν η τελευταία ημέρα εκείνης της ανασκαφής και δεν είχαν προλάβει να ερευνήσουν σε βάθος τον τάφο.
Ανατροπή

Well done Jennifer!

Well done Jennifer!
Αυτό είναι ζευγάρι! Τώρα μάλιστα! Επιτέλους η Jennifer Lopez έκανε σωστή επιλογή συντρόφου!
Η πρόσφατα φρεσκοχωρισμένη Jennifer Lopez σύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών ειναι ζευγάρι με τον Bradley Cooper. Οι δυο τους πήγαν μαζί στο trendy εστιατόριο της Νέας Υόρκης "Per Se".


Οι φωτογραφίες πάντως που κάνουν το γύρο του webόκοσμου είναι από το Σεπτέμβρη του 2010 στο Tommy Hilfiger Spring 2011 fashion show στο The Theater at Lincoln Center.

Η Jennifer Lopez χώρισε πρόσφατα από τον Marc Anthony έπειτα από επτά χρόνια γάμου. Ο Cooper χώρισε τον περασμένο Μάρτιο με την Renee Zellwegger έπειτα από σχέση ενός χρόνου και έκτοτε τον έχουν συνδέσει με την Olivia Wilde και τη Jennifer Aniston, χωρίς ωστόσο να έχει εξακριβωθεί καμιά από τις δύο φήμες. Το συγκεκριμένο ραντεβού, όπως γραφτηκε στα αμερικάνικα blogs, φαίνεται πως είχε ρομαντικό και ιδιαίτερα τρυφερό χαρακτήρα.... Εν τω μεταξύ, όσον αφορά τα επαγγελματικά της νεά, ο παραγωγός DJ Frank E έγραψε πρόσφατα στο Twitter του : "New Enrique and J Lo coming soon!!" προετοιμάζοντάς μας για νέο ντουέτο! Οι fan άρχισαν να στέλνουν σωρεία ερωτήσεων και εκείνος τελικά το ομολόγησε "Ναι είναι αλήθεια. Νεο ντουέτο. Θα το λατρέψετε!"
Well done Jennifer!Well done Jennifer!

Η Lopez παράλληλα ετοιμάζεται για την επίσημη κυκλοφορία του νέου της single 'Papi' που μπορείτε να ακούσετε με ένα κλικ εδώ.


http://www.e-go.gr/music/article.asp?catid=23835&subid=2&pubid=128777767&tag=20686

Γάτες «φωτίζουν» το AIDS



Γάτες «φωτίζουν» το AIDS
Αποκτούν ανθεκτικότητα στον ιό της ανοσοανεπάρκειας των αιλουροειδών με γονιδιακή θεραπεία.
Ενα γονίδιο κάνει τις γάτες να φωσφορίζουν ώστε οι ερευνητές να παρακολουθούν καλύτερα την αντίσταση του οργανισμού τους στον ιό του AIDS.
Λονδίνο
Φωσφορίζουν στο σκοτάδι αποκαλύπτοντας το εσωτερικό του οργανισμού τους και παράλληλα «φωτίζουν» την προοπτική για την ανάπτυξη αποτελεσματικών γονιδιακών θεραπειών κατά του AIDS.
Γενετικά τροποποιημένες γάτες χρησιμοποιήθηκαν από επιστήμονες ως «βάση» για την εφαρμογή μιας θεραπείας η οποία τις κάνει ανθεκτικές στον ιό της ανοσοανεπάρκειας των αιλουροειδών FIV _ τον αντίστοιχο δηλαδή ιό του AIDS για τις γάτες.  Απώτερος στόχος των ειδικών είναι το «πέρασμα» της μεθόδου αυτής και στους ανθρώπους.
Φωσφοριζέ γονίδιο
Οι ερευνητές εισήγαγαν στις γάτες ένα γονίδιο το οποίο θεωρούσαν ότι θα καθιστούσε τον οργανισμό τους ανθεκτικό στον ιό FIV. Παράλληλα, για να είναι σε θέση να παρακολουθούν τις διεργασίες που τους ενδιέφεραν, εισήγαγαν ένα δεύτερο γονίδιο το οποίο κωδικοποιεί για τη φθορίζουσα πρωτεΐνη GFP.

Τα αντισυλληπτικά χάπια αλλάζουν... την μνημη

Μόνο για γυναίκες:  Σύμφωναμε έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, τα αντισυλληπτικά χάπια επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο θυμόμαστε διάφορα γεγονότα δίνοντας έμφαση στην συναισθηματική πλευρά τους.

Σε μελέτη που πραγματοποίησαν ερευνητές, διαπίστωσαν πως οι γυναίκες που έπαιρναν αντισυλληπτικά χάπια θυμούνταν διαφορετικές πλευρές ενός γεγονότος σε σύγκριση με αυτές που δεν έπαιρναν χάπια.

Για την ακρίβεια οι πρώτες δεν θυμούνται λεπτομέρειες, θυμούνται όμως πώς ένιωσαν για κάποια γεγονότα.

Τα αντισυλληπτικά χάπια αποτρέπουν την εγκυμοσύνη, μειώνοντας τα επίπεδα των οιστρογόνων ή/και της προγεστερόνης στο αίμα της γυναίκας. Τα συμπεράσματα της έρευνας υποδηλώνουν πως αλλάζοντας την ορμονική ισορροπία της γυναίκας αλλάζει και ο τρόπος που εκλαμβάνουμε τις καταστάσεις.

Πάντως, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

http://www.star.gr/ellada_kosmos/106651/

Aυτό αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα Μέρκελ: Πρέπει να αποφύγουμε πάση θυσία μια ανεξέλεγκτη ελληνική χρεοκοπία

Πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία μια μη ελεγχόμενη χρεoκοπία της Ελλάδας και αυτό αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα» δήλωσε σε συνέντευξή της νωρίτερα σήμερα το πρωί η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στον ραδιοφωνικό σταθμό RBB. Μια μη ελεγχόμενη χρεοκοπία θα προκαλούσε μεγάλο κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης και σε άλλες χώρες, προσέθεσε, σύμφωνα με το Reuters.

«Γι' αυτό πρέπει όλοι να ζυγίζουν τα λόγια τους προσεκτικά. Δεν χρειαζόμαστε ανησυχία στις χρηματαγορές. Επικρατεί ήδη μεγάλη ανασφάλεια», τόνισε, αναφερόμενη εμμέσως πλην σαφώς  στις δηλώσεις στελεχών του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού, κατά κύριο λόγο από τους εταίρους στην κυβέρνησή της, δηλαδή τους Φιλελεύθερους (FDP) και το αδελφό κόμμα των βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU).

Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, αρχηγός του FDP, έθεσε δημοσίως το Σαββατοκύριακο ζήτημα ελεγχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας.

Έχασαν τα ίχνη του πιγκουίνου Happy Feet


Δεν υπάρχει κανένα σήμα αρκετές ημέρες τώρα από έναν νεαρό αυτοκρατορικό πιγκουίνο που απελευθερώθηκε την περασμένη εβδομάδα, αφότου προσήλκυσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον όταν βρέθηκε σε ακτή της Νέας Ζηλανδίας, χιλιάδες χιλιόμετρα από τον τόπο του.

Το θαλάσσιο πουλί, που ονομάστηκε "Happy Feet" από τους κατοίκους της περιοχής, επέστρεψε στο νότιο ωκεανό στις 4 Σεπτεμβρίου όταν νεοζηλανδικό ερευνητικό πλοίο που τον μετέφερε μέσα σε ένα ειδικά σχεδιασμένο κλουβί, τον άφησε ελεύθερο στην Ανταρκτική. Οι επιστήμονες εμφύτευσαν έναν πομπό στο μηρό του και έκτοτε παρακολουθείτο με αναμεταδότη GPS που έδειχνε ότι κατευθυνόταν νοτιοανατολικά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...