• ΤΟ ΦΤΥΑΡΙ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑΡΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Εντολή για αφαίρεση αδειών από τους ιδιοκτήτες ταξί


«Θα μας πάρουν με νεκροφόρες» διαμηνύει ο Θ. Λυμπερόπουλος

Tης Μαρίας Μόσχου
Σε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται οι αυτοκινητιστές ταξί και η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών με αφορμή το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του κλάδου των ταξί.

Χθες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Α. Μπουρδάρας, ζήτησε από τους περιφερειάρχες να ανακαλέσουν για ένα έτος τις άδειες κυκλοφορίας για τα οχήματα που μετείχαν στις κινητοποιήσεις του Καλοκαιριού ενώ οι ιδιοκτήτες ταξί σχεδιάζουν για σήμερα, 2η ημέρα της 48ωρης απεργίας τους, μεγάλη πορεία από την οδό Μάρνης που είναι τα γραφεία τους προς τη Βουλή προειδοποιώντας ότι το νομοσχέδιο δεν θα περάσει.
Επιστολή
Ουσιαστικά ο κ. Μπουρδάρας με επιστολή του ζητά την ενεργοποίηση εγκυκλίου που είχε αποστείλει την 1η Αυγούστου ο υπουργός Υποδομών, Γ. Ραγκούσης, με θέμα «Διοικητικές κυρώσεις για κατάληψη εθνικών, επαρχιακών κ.λπ. οδών από ιδιοκτήτες ταξί».
Η εγκύκλιος προέβλεπε την τήρηση των σχετικών διατάξεων του ΚΟΚ, βάσει των αναφορών που είχαν συντάξει οι αστυνομικές αρχές κατά τις θερινές κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται από το υπουργείο στο άρθρο 34 του ΚΟΚ όπου προβλέπεται ότι σε περίπτωση κατάληψης δρόμων και «με πράξη του οικείου νομάρχη ύστερα από προηγούμενη ακρόαση αυτού σε βάρος του οποίου λαμβάνεται το μέτρο, ανακαλείται για ένα έτος και σε περίπτωση υποτροπής, οριστικά, αν πρόκειται για όχημα δημόσιας χρήσης, το δικαίωμα κυκλοφορίας αυτού ως δημόσιας χρήσης, διατασσομένης συγχρόνως της αφαίρεσης των στοιχείων κυκλοφορίας του οχήματος».
Οι ιδιοκτήτες ταξί
Οι αυτοκινητιστές ταξί έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση σήμερα το απόγευμα στις 16:30 στα γραφεία του ΣΑΤΑ με προσέλευση ακόμα και αυτοκινητιστών της περιφέρειας. Στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες θα μεταβούν πεζή στη Βουλή, όπου συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας του ΠΑΣΟΚ με αντικείμενο το νομοσχέδιο της απελευθέρωσης.
Οι ίδιοι δεν έχουν λάβει ακόμα αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις τους καθώς αναμένεται να συνεδριάσουν ξανά αύριο προκειμένου να εκτιμήσουν τα αποτελέσματα της σημερινής συζήτησης του ΚΤΕ, τα οποία θα παίξουν καθοριστικό ρόλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, προσανατολίζονται στη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αν και όχι με απεργία διαρκείας αλλά με 24ωρες ή 48ωρες κινητοποιήσεις, ώστε να διατηρηθεί και το στοιχείο του αιφνιδιασμού.
Το πολεμικό κλίμα ενίσχυσαν οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του ΣΑΤΑ Θ. Λυμπερόπουλου σε ραδιοφωνικό σταθμό. «Εμείς έχουμε συνειδητοποιήσει περισσότερο από κάθε άλλη κοινωνική ομάδα ότι πλέον δεν αντέχουμε και ότι σε εμάς υπάρχει μια υπέρβαση μέτρων που δεν έχει γίνει ούτε επί Χίτλερ, να κρατικοποιούνται τα περιουσιακά μας στοιχεία και να μας κάνουν εκμισθωτές σε αυτό που πληρώσαμε με αίμα και ιδρώτα. Έχουμε δώσει έναν όρκο τιμής. Θα μας πάρουν με νεκροφόρες όλους. Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει του Ραγκούση».
ΓΣΕΒΕΕ
Τον «κώδωνα του κινδύνου» για δημιουργία καρτέλ στον κλάδο των ταξί έκρουσε χθες η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ). Η Συνομοσπονδία ζητά συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γ. Ραγκούση, προκειμένου να καταθέσει τις απόψεις της για την απελευθέρωση του κλάδου των ταξί.
Όπως αναφέρει στην επιστολή της «το νομοσχέδιο δεν αφορά μόνο στη λειτουργία και εξυπηρέτηση κάποιων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και επενδυτών, αλλά όλων των επιχειρήσεων στη χώρα».

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=112075184#
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...