• ΤΟ ΦΤΥΑΡΙ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑΡΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Το….δωρακι της Μερκελ στον...Γιωργο !!!


Τον Δεκέμβριο η δίκη των 39 ΟΥΚάδων
















Αναβλήθηκε για τις 16 Δεκεμβρίου από το Ναυτοδικείο Πειραιά, η δίκη των 39 βατραχανθρώπων του Λιμενικού Σώματος που κατηγορούνται για τα ρατσιστικά συνθήματα που φώναξαν κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010 στην Αθήνα.
Εναντίον των ανδρών των ΟΥΚ του Λιμενικού, που κατηγορούνται για παράβαση του Άρθρου 2 του αντιρατσιστικού Ν. 927/79, είχε ασκηθεί δίωξη κατόπιν έγκλησης από τον εκπρόσωπο του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, Παναγιώτη Δημητρά.
Η πολιτική αγωγή δήλωσε στο δικαστήριο ότι δεν είχε προλάβει να ενημερωθεί για το δικαστικό φάκελο της υπόθεσης και υπέβαλε αίτημα για αναβολή, το οποίο έγινε αποδεκτό.
Οι άνδρες των ΟΥΚ του Λιμενικού κατηγορούνται για παράβαση του Άρθρου 2 του αντιρατσιστικού Ν. 927/79 για τα συνθήματα που φώναξαν κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010 στην Αθήνα.
"Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ", "Θα γίνει μακελειό, μετά θα εκδικηθώ, όταν θα προσκυνήσετε σημαία και σταυρό" (σσ. αναφέρεται στους ΤουρκοΣκοπιανοΑλβανούς), "Τους λένε "Σκοπιανούς", τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματ' απ' αυτούς", είναι μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων.
Ο Παναγιώτης Δημητράς, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου, υπέβαλε παράσταση πολιτικής αγωγής εκπροσωπών των εθνικών ομάδων που προσβάλλονταν από τα συνθήματα αυτά (Σκοπιανοί, Αλβανοί και Τούρκοι).
Στο Facebook έχει δημιουργηθεί σελίδα υποστήριξης των 39 ανδρών των ΟΥΚ. Η ομάδα με τίτλο "Στηρίζω τους 39 ΟΥΚ που δικάζονται για ρατσιστικά συνθήματα στην παρέλαση" έχει έως αυτή τη στιγμή 33 fan.

 
http://news247.gr/ellada/eidiseis/se_dikh_39_oykades_gia_ta_ratsistika_synthhmata.1376936.html

Νέο νομοσχέδιο για τα αδέσποτα και την κακοποίηση ζώων


Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα αδέσποτα ζώα, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, απαντώντας σε επερώτηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΛΑΟΣ για την κακοποίηση των ζώων συντροφιάς.
Σε ό,τι αφορά τις ποινές που προβλέπει το νομοσχέδιο για την κακοποίηση ζώων ο υφυπουργός Ιωάννης Δριβελέγκας τόνισε στο Πρώτο Θέμα ότι είναι πολύ αυστηρές, με φυλάκιση έως πέντε έτη και πρόστιμα που φτάνουν μέχρι τις 30.000 ευρώ.
Παράλληλα το νομοσχέδιο προβλέπει τη δημιουργία διαδικτυακής πύλης, τον καθορισμό κανόνων ευζωίας και τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τα σωματεία εθελοντές κτηνιάτρους.

http://www.newscode.gr/ellada/story/53064/neo-nomoschedio-gia-ta-adespota-kai-thn-kakopoihsh-zwwn

Το πρώτο 3D tablet στο κόσμο με Android 3.1


Η LG Electronics, παρουσιάζει το πολυαναμενόμενο Optimus Pad, το πρώτο tablet της LG με τις πολλαπλές επαγγελματικές δυνατότητες και τις πλούσιες λειτουργίες πολυμέσων. Το LG Optimus Pad διαθέτει μια μοναδική οθόνη 8,9 ιντσών, -σε αντίθεση με την τάση που θέλει τις οθόνες των tablets να είναι 7 ή 10 ίντσες-, ώστε να συνδυάζει τη μέγιστη ευκολία μεταφοράς στο ένα χέρι με την ασυναγώνιστη άνεση στη θέαση.

Το LG Optimus Pad λειτουργεί στην πλατφόρμα Android 3.1 της Google και διαθέτει επεξεργαστή NVIDIA Tegra 2. Επιπλέον, αποτελώντας το πρώτο tablet στον κόσμο με κάμερα 3D, το Optimus Pad εισάγει τους χρήστες σε ένα διαδραστικό multimedia περιβάλλον με αποκωδικοποίηση Full HD 1080p.

«Με την πληθώρα των  tablets που κατακλύζουν την αγορά, σκεφτήκαμε ότι το LG Optimus Pad έπρεπε να θέσει νέα πρότυπα για το πώς οφείλει να είναι ένα tablet», δήλωσε ο κ.Ζαφείρης Ψαραδέλλης, Mobile Communications (MC) Director για την Ελλάδα και την Κύπρο και συμπλήρωσε: «Πιστεύουμε ότι το LG Optimus Pad επιτυγχάνει τη σωστή ισορροπία μεταξύ φορητότητας και ευκολίας θέασης, χωρίς να κάνει συμβιβασμούς στις επιδόσεις».

Διαψεύδουν τις φήμες Justin Timberlake και Mila Kunis


















Ο Justin Timberlake και η Mila Kunis διέψευσαν μέσω των εκπροσώπων τους τις φήμες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου και τους ήθελαν να έχουν ανταλλάξει «πονηρά» μηνύματα και αισθησιακές φωτογραφίες.
Την περασμένη εβδομάδα άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες που ανέφεραν πως χάκερς πήραν από το κινητό τηλέφωνο της Mila Kunis «πονηρές» φωτογραφίες του Justin Timberlake αλλά και της ίδιας.
Ωστόσο, οι εκπρόσωποι των δύο καλλιτεχνών, με κοινή τους ανακοίνωση, υπογραμμίζουν πως σε καμία περίπτωση οι δύο ηθοποιοί δεν αντήλλαξαν μηνύματα και φωτογραφίες όπως ισχυρίζονται οι φήμες. Υπογραμμίζουν μάλιστα ότι όλες οι πληροφορίες σχετικά με τις φωτογραφίες και τα μηνύματα είναι ψεύτικα.
Οι δύο εκπρόσωποι αναφέρουν επίσης πως ο Justin Timberlake δεν συνηθίζει να βγάζει φωτογραφίες αισθησιακού περιεχομένου, και η Mila Kunis δεν είχε ούτε έχει στην κατοχή της τέτοιου είδους φωτογραφίες.
Ο Justin Timberlake και η Mila Kunis έχουν συμπρωταγωνιστήσει στην ταινία "Friends

http://www.ant1online.gr/showbiz/movies/Pages/20119/c1fc3440-92f8-451a-9031-6b5b7222edbe.aspx

Κουμπάρα η Τάμτα



























Είναι και οι δύο τραγουδιστές και γνωρίστηκαν πριν από 8 χρόνια, μέσα από τη δουλειά τους. O λόγος για τη Σοφία Στρατή και το σύζυγό της, Αντώνη Δόμινο, οι οποίοι ανέβηκαν χθες τα σκαλιά της εκκλησίας στο Αιγάλεω. Κουμπάροι τους ήταν οι επίσης συνάδελφοι τραγουδίστές, Τάμτα και Μιχάλης Μόσχος. Ανάμεσα στους καλεσμένους βρέθηκαν η Ελισάβετ Σπανού, η Βίκυ Γεροθόδωρου, ο Γιάννης Βαρδής, ο Ανδρέας Κοντόπουλος και ο Ησαΐας Ματιάμπα. Η Τάμτα, ιδιαίτερα συγκινημένη, δήλωσε στους δημοσιογράφους που περίμεναν έξω από την εκκλησία: «Να ζήσουν να τους χαιρόμαστε όλοι μας, τους αγαπώ πάρα πολύ. Είναι η πρώτη φορά που παίρνω αυτό το ρόλο και είμαι ιδιαίτερα συγκινημένη». Το ευτυχισμένο ζευγάρι δεν θα μπορέσει να φύγει σύντομα για το ταξίδι του μέλιτος, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, καθώς ο Αντώνης Δόμινος εμφανίζεται στο πλευρό του Σάκη Ρουβά και της Τάμτα στην Πύλη Αξιού.    

Εύη Βαλή
http://www.myself.gr/Article/tamta-koumpara/95-11526.html

Η Britney Spears κάνει ένοπλη ληστεία!

Η διάσημη pop star, Britney Spears, πήρε το όπλο της και μαζί με τον φίλο της, Jason Trawick, αποφάσισαν να ληστέψουν ένα super market στο Λονδίνο.





Εννοείται πως τίποτα δεν είναι αληθινό, πρώτον γιατί δεν έχει ανάγκη η κοπέλα και δεύτερον γιατί δεν θα μπορούσε έτσι κι αλλιώς.

Απλώς γύριζε το νέο της βίντεο κλιπ με θέμα «Bonnie and Clyde», που θα είναι σίγουρα άλλη μία υπερπαραγωγή.

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=383059&cid=11

Κ. Χατζηδάκης: Παραθέτει στοιχεία για την «επενδυτική άπνοια»




«Η μείωση των ξένων άμεσων επενδύσεων έρχεται να προστεθεί στο μηδαμινό ενδιαφέρον που εκφράστηκε για την αξιοποίηση του νέου επενδυτικού νόμου. Χαρακτηριστικό είναι ότι, ακόμα και αν εγκριθούν όλες οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν το πρώτο εξάμηνο ισχύος του νέου επενδυτικού νόμου, οι συνολικές ενισχύσεις θα είναι 12 φορές μικρότερες σε σχέση με τις προβλεπόμενες».

Aυτό δήλωσε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β' Αθηνών Κ. Χατζηδάκης, σχετικά με τη μείωση των ξένων άμεσων επενδύσεων το πρώτο επτάμηνο του 2011, βάσει των στοιχείων της Τράπεζας της Ελλάδας.

Στη δήλωσή του σημειώνει ότι τα στοιχεία αποτελούν «άλλη μια επιβεβαίωση για την επενδυτική άπνοια στην Ελλάδα, μέσα από τα στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδας για τον Ιούλιο του 2011. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, οι ξένες άμεσες επενδύσεις, για το πρώτο επτάμηνο του έτους, ήταν μόλις 634 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 46,77% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010 και 64,65% σε σχέση με το 2009. (Οι ξένες άμεσες επενδύσεις ήταν 1.188,9 εκατ. ευρώ το 2010 και 1793,3 εκατ. ευρώ το 2009.)''.

Ο κ. Χατζηδάκης προσθέτει ότι η κατάσταση στην αγορά γίνεται ολοένα και χειρότερη, ''και η Ελλάδα πρέπει να γίνει, επειγόντως, μια χώρα φιλική στην επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις». 
http://www.skai.gr/news/finance/article/180755/k-hatzidakis-parathetei-stoiheia-gia-tin-ependutiki-apnoia/

Η Τσιτσιολίνα επιμένει να πάρει βουλευτική σύνταξη

Η πρώην πορνοστάρ Ιλόνα Στάλερ, γνωστή με το όνομα «Τσιτσιολίνα» έγινε διάσημη ως η πρώτη γυναίκα που αποκάλυψε το στήθος της σε ζωντανή εκπομπή της ιταλικής τηλεόρασης και προκάλεσε σάλο όταν προσφέρθηκε να κάνει σεξ με τον Οσάμα μπιν Λάντεν - με αντάλλαγμα εκείνος να εγκαταλείψει την τρομοκρατία. Σήμερα όμως έχει βρεθεί στο κέντρο μιας έντονης δημόσιας διαμάχης εξαιτίας της βουλευτικής σύνταξης ύψους 39.000 ευρώ ετησίως που πρόκειται να αρχίσει να εισπράττει από τον Νοέμβριο, με τη συμπλήρωση των 60 της χρόνων.

Αυτό το ισόβιο επίδομα θα καταβληθεί στην ουγγρικής καταγωγής πορνοστάρ ως αποζημίωση για το γεγονός ότι θήτευσε ως βουλευτής της ιταλικής Βουλής για πέντε συναπτά έτη, από το 1987 ως το 1992. Από τη θέση της, ως εκπρόσωπος του Ριζοσπαστικού Κόμματος πρότεινε μια σειρά νομοσχεδίων, τα περισσότερα από τα οποία σχετίζονταν με το σεξ και περιλάμβαναν μεταξύ άλλων την εισαγωγή της σεξουαλικής εκπαίδευσης στα σχολεία, τη θεσμοθέτηση των συζυγικών επισκέψεων στους φυλακισμένους, την απαγόρευση της ζωοτομίας, αλλά και τη δημιουργία πάρκων και ξενοδοχείων «για ζευγαράκια».

Kινητό - πιστωτική κάρτα από τη Google

Τη διάθεση μιας νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας που επιτρέπει στους κατόχους «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων (smartphones) να τα χρησιμοποιούν σαν πιστωτική κάρτα για να πληρώνουν τις κάθε είδους συναλλαγές τους στα συνεργαζόμενα καταστήματα ξεκίνησε η Google.
Η εταιρεία μιλά ήδη για την αυγή μιας νέας εποχής στο εμπόριο, ενώ κάποιοι εκτιμούν ότι η νέα τεχνολογία, πέρα από την χρηστικότητά της, θα διευκολύνει την ανεξέλεγκτη κατανάλωση, τη σπατάλη και την υπερχρέωση των -ήδη χρεωμένων- καταναλωτών.
Με το «Google Wallet» ( http://www.google.com/wallet/ ) οι καταναλωτές μπορούν να αγοράζουν οτιδήποτε, ακουμπώντας το κινητό τους σε ειδικά μηχανήματα της Mastercard που θα υπάρχουν στα ταμεία χωρίς να χρειάζεται να επιδεικνύουν κάποια πιστωτική κάρτα, αν και θα χρειάζεται να πληκτρολογούν ένα κωδικό ΡΙΝ (σύστημα PayPass).

Μπλακ άουτ στις συγκοινωνίες την Πέμπτη

Μπλακ άουτ στις συγκοινωνίες την Πέμπτη
Εικοσιτετράωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, αρχής γενομένης από την Πέμπτη, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο Μετρό, τον Ηλεκτρικό και το Τραμ. Πριν από λίγο, στην κινητοποίηση ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό

Σε νέα ταλαιπωρία αναμένεται να υποβληθεί το επιβατικό κοινό της Αθήνας, εξαιτίας των κινητοποιήσεων που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς, δηλαδή στο μετρό, τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και το τραμ, που διακινούν εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες καθημερινώς.
Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα μέσα αυτά αποφάσισαν, ύστερα από μια πολύωρη συνεδρίαση, να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία για την προσεχή Πέμπτη, γεγονός που σημαίνει ότι το επιβατικό κοινό που χρησιμοποιεί το μετρό, τον ΗΣΑΠ και το τραμ θα πρέπει να αναζητήσει εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησής του.
Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας που προωθείται από την κυβέρνηση και υποστηρίζουν ότι ήδη το προσωπικό των εταιρειών που εργάζονται έχει ήδη μειωθεί δραστικά, με τις μετατάξεις που έγιναν στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.
Η απεργία αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι η αρχή, καθώς την Πέμπτη θα γίνει και νέα συνεδρίαση και η τάση που επικρατεί είναι να ληφθεί απόφαση για επαναλαμβανόμενες 24ωρες κινητοποιήσεις. Μάλιστα δεν αποκλείεται στο "χορό" να μπουν και οι συνάδελφοί τους στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63391403

Σε «επικίνδυνη φάση» η παγκόσμια οικονομία

«Αδύναμη και ανώμαλη» ανάπτυξη προβλέπει για τις ανεπτυγμένες οικονομίες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ , ενώ προειδοποιεί ότι η παγκόσμια οικονομία έχει εισέλθει σε μια «επικίνδυνη νέα φάση».
Στην εξαμηνιαία έκθεσή του για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές, το ΔΝΤ αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη στην ευρωζώνη, στο 1,6% το 2011 και στο 1,1% το 2012, έναντι 2% και 1,7% που προέβλεπε προηγουμένως.
Λαμβάνοντας υπόψη την επιβράδυνση αυτή και τη χαλάρωση των πληθωριστικών πιέσεων, το ΔΝΤ εκτιμά ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ενδεχομένως να χρειαστεί να μειώσει το βασικό της επιτόκιο το οποίο είναι σήμερα στο 1,5%.
Το ΔΝΤ προειδοποιεί επίσης ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ και οι χώρες της ευρωζώνης πιθανόν να οδηγήσουν σε ύφεση τις οικον0μίες τους.
Όσον αφορά στην παγκόσμια οικονομία, προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 4% τόσο το 2011 όσο και το 2012, έναντι 4,3% και 4,5% που προέβλεπε προηγουμένως.
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2059239
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...