• ΤΟ ΦΤΥΑΡΙ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑΡΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Το πρώτο 3D tablet στο κόσμο με Android 3.1


Η LG Electronics, παρουσιάζει το πολυαναμενόμενο Optimus Pad, το πρώτο tablet της LG με τις πολλαπλές επαγγελματικές δυνατότητες και τις πλούσιες λειτουργίες πολυμέσων. Το LG Optimus Pad διαθέτει μια μοναδική οθόνη 8,9 ιντσών, -σε αντίθεση με την τάση που θέλει τις οθόνες των tablets να είναι 7 ή 10 ίντσες-, ώστε να συνδυάζει τη μέγιστη ευκολία μεταφοράς στο ένα χέρι με την ασυναγώνιστη άνεση στη θέαση.

Το LG Optimus Pad λειτουργεί στην πλατφόρμα Android 3.1 της Google και διαθέτει επεξεργαστή NVIDIA Tegra 2. Επιπλέον, αποτελώντας το πρώτο tablet στον κόσμο με κάμερα 3D, το Optimus Pad εισάγει τους χρήστες σε ένα διαδραστικό multimedia περιβάλλον με αποκωδικοποίηση Full HD 1080p.

«Με την πληθώρα των  tablets που κατακλύζουν την αγορά, σκεφτήκαμε ότι το LG Optimus Pad έπρεπε να θέσει νέα πρότυπα για το πώς οφείλει να είναι ένα tablet», δήλωσε ο κ.Ζαφείρης Ψαραδέλλης, Mobile Communications (MC) Director για την Ελλάδα και την Κύπρο και συμπλήρωσε: «Πιστεύουμε ότι το LG Optimus Pad επιτυγχάνει τη σωστή ισορροπία μεταξύ φορητότητας και ευκολίας θέασης, χωρίς να κάνει συμβιβασμούς στις επιδόσεις».


Το LG Optimus Pad, αντιπροσωπεύει επίσης τη στενή συνεργασία μεταξύ της LG και της NVIDIA, της κορυφαίας εταιρείας στον κόσμο στον τομέα των γραφικών. «Ο κόσμος των υπολογιστών αλλάζει ταχύτατα», δήλωσε ο κ. Phil Carmack, Senior Vice President του Mobile Business της NVIDIA «Τα tablets έχουν εξελιχθεί στον πιο προσωπικό μας υπολογιστή, παρέχοντας δυνατότητες που προηγουμένως δεν μπορούσαμε καν να φανταστούμε, καθώς και πλήρη φορητότητα. Το νέο LG Optimus Pad χρησιμοποιεί τον Tegra 2 της NVIDIA, με σκοπό να προσφέρει στους καταναλωτές ασύγκριτα επίπεδα υπολογιστικής ισχύος, ταχύτητας και επιδόσεων»

Αυξημένη Φορητότητα, Ιδανική Θέαση

Με μέγεθος 8,9 ίντσες διαγωνίως και 149,4 χιλ. οριζοντίως, το LG Optimus Pad προσφέρει μια έξυπνη λύση, σε σχέση με άλλα tablets τις αγοράς που είναι είτε πολύ μεγάλα για να μεταφέρονται με άνεση, είτε πολύ μικρά για να προσφέρουν ιδανική θέαση. Το βολικό μέγεθος του LG Optimus Pad, του δίνει τη δυνατότητα να χωράει άνετα στο ένα χέρι, να μεταφέρεται παντού και να τοποθετείται εύκολα σε τσάντες και λεπτούς χαρτοφύλακες. Επιπλέον, με αναλογία οθόνης 15:9, το LG Optimus Pad επιτρέπει στου χρήστες να έχουν πρόσβαση στην πλήρη γκάμα εφαρμογών του Android Market και η 1280 x 768 WXGA ανάλυση του, απεικονίζει με ζωντάνια το multimedia περιεχόμενο σε full widescreen.

Ισχυρή, Γρήγορη και Ευέλικτη Πλατφόρμα

Το LG Optimus Pad χρησιμοποιεί το Android 3.1, την τελευταία έκδοση της πλατφόρμας της Google που είναι βελτιστοποιημένη για tablets, ώστε να υποστηρίζει μεγαλύτερες αναλύσεις οθόνης και εφαρμογές ειδικά σχεδιασμένες για ταμπλέτες, όπως Google eBooks, Google Maps 5 και Google Talk. Το Android 3.1 δίνει επίσης τη δυνατότητα στους χρήστες του LG Optimus Pad να χρησιμοποιούν τη συσκευή με ένα εύκολο interface παρόμοιο με αυτό των Η/Υ. Το LG Optimus Pad αξιοποιεί πλήρως τον 1 GHz Dual Core επεξεργαστή του NVIDIA Tegra 2, προσφέροντας περιήγηση στο διαδίκτυο χωρίς lag και γρήγορη εκκίνηση των εφαρμογών. Οι κορυφαίες δυνατότητες του NVIDIA Tegra 2 στην απεικόνιση γραφικών και στο multitasking, επιτρέπουν στο LG Optimus Pad να εκτελεί πολλαπλές εφαρμογές ταυτόχρονα και να διαχειρίζεται πλούσιο υλικό πολυμέσων με ιδιαίτερη άνεση.

«Παράδεισος»  για τους φίλους των πολυμέσων

Το LG Optimus Pad αποτελεί το πρώτο tablet στον κόσμο που είναι εφοδιασμένο με 3D κάμερα, επιτρέποντας στους χρήστες να καταγράψουν ζωντανές τρισδιάστατες εικόνες και βίντεο και στη συνέχεια να τα προβάλουν σε 3D τηλεοράσεις μέσω της θύρας HDMI ή στο διαδίκτυο μέσω του YouTube 3D. Επιπλέον, οι επαγγελματίες χρήστες θα εκτιμήσουν επίσης την ενσωματωμένη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης. Χάρη στην αποκωδικοποίηση 1080p Full HD, οι φίλοι των ταινιών μπορούν να μεταφέρουν περιεχόμενο υψηλής ποιότητας στις τηλεοράσεις τους, χωρίς απώλειες στην ποιότητα εικόνας. Τέλος, τόσο οι φανατικοί όσο και οι casual gamers θα ενθουσιαστούν με την ευρεία συλλογή παιχνιδιών εφάμιλλης ποιότητας όπως στις παιχνιδοκονσόλες, τα οποία είναι διαθέσιμα μέσω της εφαρμογής Tegra Zone και τρέχουν άψογα στο LG Optimus Pad.

Με το Optimus Pad, η LG καινοτομεί στην ανταγωνιστική κατηγορία των tablets και θέτει νέα δεδομένα στη φορητότητα και το gaming με τις εκρηκτικές επιδόσεις του νέου tablet της, γιατίLife’s Good!

http://www.protothema.gr/technology/article/?aid=146941
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...