Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011

Θυσίαζαν βρέφη στο Περού


Ερευνητές στο αρχαιολογικό πεδίο του Σιλουστάνι στο Περού δήλωσαν ότι βρήκαν τα πτώματα 44 παιδιών που πιστεύεται ότι θυσιάστηκαν 600 – 700 χρόνια πριν. Τα μωρά ήταν θαμμένα σε ζευγάρια, μέσα σε καλάθια της εποχής και τοποθετημένα γύρω από μικρά πέτρινα πυεργάκια.
Οι αρχαιολόγοι τα τοποθετούν στην κουλτούρα Κόλλα, που κυριάρχησε σε τμήματα της επαρχίας Πούνο του Νοτίου Περού, μεταξύ του 1200 και του 1450.
«Όλα τα πτώματα έφεραν έναν ηφαιστειακό λίθο στο στήθος τους και περιβάλλονταν από πλήθος συνοδευτικών προσφορών όπως ζώα, φαγητό και πιάτα», δήλωσε ο αρχαιολόγος Εντουάρντο Αριζάκα.
 

Αναπροσαρμογη των τιμολογιων της ΔΕΗ


Την δημιουργία ενός μηχανισμού σύνδεσης των τιμών χονδρεμπορικής και λιανικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, όσον αφορά τα ρυθμιζόμενα τιμολόγια (Τιμολόγια Ρυθμιστικού Ελέγχου), που προσφέρει η ΔΕΗ σε πελάτες μέσης και χαμηλής τάσης, στη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου μέχρι τον Ιούνιο του 2013, προτείνει ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) κ. Νίκος Βασιλάκος.

Μιλώντας στο πλαίσιο του 16ου Συνεδρίου του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ο κ. Βασιλάκος ουσιαστικά περιέγραψε μια διαδικασία αναπροσαρμογής των τιμολογίων, είτε προς τα κάτω είτε προς τα πάνω, κάθε έξι μήνες.

“Η σύνδεση τιμών χονδρικής και λιανικής”, ανέφερε χαρακτηριστικά, “μπορεί να επιτευχθεί μέσω ενός απλού μηχανισμού εξαμηνιαίας (αυτόματης) αναπροσαρμογής των τιμών, στη βάση αναθεωρούμενων (ανά εξάμηνο) στοιχείων κόστους των ανταγωνιστικών δραστηριοτήτων της ΔΕΗ, απολογιστικών στοιχείων και προβλέψεων για την Οριακή Τιμή του Συστήματος, κόστους επικουρικών υπηρεσιών και ΑΔΙ, κόστους νεοεισερχόμενων παραγωγών, ανταγωνιστικών τιμολογίων τρίτων προμηθευτών, κ.α. ”. 

Αυξηση του AIDS 53% στην Ελλαδα


Η αύξηση της χρήσης ενδοφλέβιων ναρκωτικών αλλά και της παράνομης πορνείας αποτελεί σύμφωνα με τους ειδικούς τον κύριο λόγο της εκρηκτικής ανόδου των κρουσμάτων του AIDS στη χώρα μας από τις αρχές του 2011 μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.
Πρόκειται για μια αύξηση 53% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και αφορά όλες τις πληθυσμιακές ομάδες, κυρίως όμως τους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών, ο αριθμός των οποίων έχει αυξηθεί κατά 1260% σε σχέση με πέρυσι.

Ήδη, για τον περιορισμό του προβλήματος ο ΟΚΑΝΑ έχει προμηθευτεί 100 χιλιάδες σύριγγες και ισάριθμα προφυλακτικά, προκειμένου να τα διανείμει σε χρήστες μέσω των υπηρεσιών του, κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η χορήγηση θα γίνεται επίσης από κινητές μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ και τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.
Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, αναφερόμενος στους χρήστες ναρκωτικών και την παράνομη πορνεία έκανε λόγο για δυο πόλους που συνεχώς αλληλοτροφοδοτούνται.
"Απευθυνόμαστε σε εκείνους τους κυρίους που επιμένουν παρά τα γεγονότα, τα στοιχεία, τις προειδοποιήσεις, να θέλουν να έρχονται σε επαφή με εκδιδόμενες, αδήλωτες γυναίκες και μάλιστα χωρίς προφύλαξη. Να απαιτούν και να πληρώνουν ακριβότερα για να μην υπάρχει προφύλαξη", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.
Την ίδια ώρα, σοκ προκαλούν οι αναφορές λοιμωξιολόγων για χρήστες ναρκωτικών που μολύνονται από τον ιό προκειμένου να λάβουν το σχετικό επίδομα των 700 ευρώ.

Υποκλοπες σε γραμμες του ΟΤΕ


 «Ξέφραγο αμπέλι» έχουν καταστεί οι τηλεπικοινωνίες της χώρας όσον αφορά την διασφάλιση του απορρήτου, καθώς διαπιστώνονται δεκάδες παραβιάσεις –ακόμη και με μαγνητοφωνάκια σε ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ- όπως και πλήρης αδυναμία ελέγχου των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτόν.

Αυτό προκύπτει από την ενημέρωση των μελών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής εκ μέρους του προέδρου της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) κ. Αν. Λαμπρινόπουλου. Όπως είπε χαρακτηριστικά, έχουν καταγραφεί πολλά περιστατικά παραβίασης της ασφάλειας των επικοινωνιών μέσω των ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ όπου βρέθηκαν μαγνητοφωνάκια, επισημαίνοντας ότι αν η ΑΔΑΕ είχε την λειτουργική δυνατότητα  μέχρι τέλη του χρόνου ο έλεγχος της θα μπορούσε να προχωρήσει εις βάθος ξεκινώντας από τα πιο «επικίνδυνα» ΚΑΦΑΟ.
Κατά την συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών έγινε λόγος για «ανύπαρκτη εθνική πολιτική ασφάλειας των ηλεκτρονικών επικοινωνιών», ενώ τονίστηκε από όλες τις πλευρές η ανάγκη «άμεσης ανάληψης πρωτοβουλιών για να καλυφθεί το νομοθετικό κενό που υπάρχει».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...