• ΤΟ ΦΤΥΑΡΙ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑΡΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Αυξηση του AIDS 53% στην Ελλαδα


Η αύξηση της χρήσης ενδοφλέβιων ναρκωτικών αλλά και της παράνομης πορνείας αποτελεί σύμφωνα με τους ειδικούς τον κύριο λόγο της εκρηκτικής ανόδου των κρουσμάτων του AIDS στη χώρα μας από τις αρχές του 2011 μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.
Πρόκειται για μια αύξηση 53% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και αφορά όλες τις πληθυσμιακές ομάδες, κυρίως όμως τους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών, ο αριθμός των οποίων έχει αυξηθεί κατά 1260% σε σχέση με πέρυσι.

Ήδη, για τον περιορισμό του προβλήματος ο ΟΚΑΝΑ έχει προμηθευτεί 100 χιλιάδες σύριγγες και ισάριθμα προφυλακτικά, προκειμένου να τα διανείμει σε χρήστες μέσω των υπηρεσιών του, κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η χορήγηση θα γίνεται επίσης από κινητές μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ και τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.
Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, αναφερόμενος στους χρήστες ναρκωτικών και την παράνομη πορνεία έκανε λόγο για δυο πόλους που συνεχώς αλληλοτροφοδοτούνται.
"Απευθυνόμαστε σε εκείνους τους κυρίους που επιμένουν παρά τα γεγονότα, τα στοιχεία, τις προειδοποιήσεις, να θέλουν να έρχονται σε επαφή με εκδιδόμενες, αδήλωτες γυναίκες και μάλιστα χωρίς προφύλαξη. Να απαιτούν και να πληρώνουν ακριβότερα για να μην υπάρχει προφύλαξη", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.
Την ίδια ώρα, σοκ προκαλούν οι αναφορές λοιμωξιολόγων για χρήστες ναρκωτικών που μολύνονται από τον ιό προκειμένου να λάβουν το σχετικό επίδομα των 700 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...