• ΤΟ ΦΤΥΑΡΙ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑΡΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Η τρόικα έκλεισε το τηλέφωνο στον Βενιζέλο!

Απίστευτο κι όμως αληθινό : Η τρόικα έκλεισε το τηλέφωνο στον Βενιζέλο!
Φαίνεται πως οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν συγχώρησαν τον υπουργό Οικονομικών που τους «έδιωξε» την τελευταία φορά. Τη Δευτέρα ουσιαστικά του έκλεισαν τη γραμμή της τηλεδιάσκεψης, καθώς δεν ήταν σε θέση (ή δεν ήθελε) να προσδιορίσει τα μεγέθη του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Βλέπετε, η κυβέρνηση δεν έχει συγκεντρώσει τα στοιχεία των προσλήψεων σε δήμους, που γίνονται μέσω των πράσινων ΜΚΟ. Μόλις η τρόικα το κατάλαβε αυτό, είπε στον υπουργό να ζητήσει από τις υπηρεσίες του να συνεργαστούν με το αν Αθήναις τεχνικό κλιμάκιο, για να τους πουν οι ευρωπαίοι πόσους έχουν προσλάβει. Γιατί αν δεν ξέρεις πόσους έχεις πως θα αποφασίσεις πόσους θα διώξεις.
Εν τω μεταξύ, ενόψει της σημερινής τηλεδιάσκεψης στις 8μμ, η κυβέρνηση έχει βάλει λυτούς και δεμένους να λένε πως θα χρεοκοπήσουμε. Για να τους καταγγείλει μετά πως παίζουν με τις τύχες της χώρας και να προχωρήσεις στις επώδυνες ανακοινώσεις. Αλλά είναι παλιό το παιχνίδι και δεν πιάνει πλέον. Ακόμη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ λένε ανοιχτά πως «η κυβέρνηση με τα καμώματά της θα μας κλείσει το σπίτι». Η χρεοκοπία θα έχει ονοματεπώνυμο: Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος κοκ.   

http://www.newpost.gr/

Ο Tαλάτ απειλεί με «θερμό πόλεμο» την Κύπρο



Παράλογες χαρακτήρισε τις ενέργειες των Ελληνοκυπρίων στο θέμα του φυσικού αερίου ο –θεωρούμενος ως μετριοπαθής- τέως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, προειδοποιώντας πως «είναι δυνατόν να ανοίξουν τον δρόμο σ' έναν θερμό πόλεμο». 

Εάν οι Ελληνοκύπριοι πιστεύουν ότι οι "αγάδες" θα πολεμήσουν γι' αυτούς, τότε κάνουν λάθος, δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Κίπρισλι. Ίσως το πράξει η Ελλάδα, συνέχισε και διερωτήθηκε «τι μπορούν να κάνουν οι υπόλοιπες χώρες στην Τουρκία».

Στη συνέντευξή του ο κ. Ταλάτ διερωτάται πόσο λογικό είναι κάποιος να προκαλεί την Τουρκία και εκτιμά πως για να δρουν οι Ελληνοκύπριοι με αυτόν τον τρόπο σημαίνει ότι δεν γνωρίζουν τη δύναμή της για να προσθέσει πως δεν συμμερίζεται την επιμονή της ελληνοκυπριακής πλευράς να υποστηρίζει ότι δεν φοβάται την Τουρκία. 

Social network από την Google



Το νέο κοινωνικό δίκτυο Google+ ή Google Plus, ανοίγει πλέον σε κάθε ενδιαφερόμενο σε όλο τον κόσμο, που θέλει να γίνει μέλος.

Αρχικά η πρόσβαση στο δίκτυο γινόταν μόνο μέσω πρόσκλησης, στη συνέχεια οι πρώτοι χρήστες επετράπη να προσκαλέσουν ελεύθερα όποιον ήθελαν, με αποτέλεσμα το Google Plus να έχει ήδη εκατομμύρια χρήστες. Τώρα, πια όμως η πρόσβαση γίνεται απολύτως ελεύθερη στον καθένα (χωρίς την ανάγκη πρόσκλησης), μέσω εγγραφής στη διεύθυνση google.com/+, σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο.
Η Google επιδιώκει να ανταγωνιστεί τα άλλα μεγάλα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook (750 εκατ. χρήστες) και τo Twitter (200 εκατ. χρήστες, από τους οποίους τα 100 εκατ. ενεργοί).
Ένα αξιοσημείωτο "εργαλείο" του Google+ είναι το "Hangouts", που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν βιντεο-συνομιλία με πολλούς άλλους χρήστες ταυτόχρονα, μια δυνατότητα που πλέον θα είναι διαθέσιμη και σε όσους έχουν "έξυπνο" κινητό τηλέφωνο με κάμερα στο μπροστινό μέρος ή υπολογιστές-ταμπλέτες. Η νέα υπηρεσία αρχικά θα παρέχεται σε όσες συσκευές "τρέχουν" το λειτουργικό σύστημα Android της Google, αλλά σύντομα, κατά την εταιρία, θα επεκταθεί και στις συσκευές της Apple.

Απολύσεις και περικοπή συντάξεων


Απολύσεις και περικοπή συντάξεων αποφάσισε η κυβερνητική Επιτροπή

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από την κυβερνητική σύσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά 30.000 εργαζόμενοι του στενού και ευρύτερου δημόσιο τομέα τίθενται σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας στο αμέσως προσεχές διάστημα και μέχρι το τέλος του 2011.
Το 20-25% εξ αυτών, αναμένεται να απολυθούν υπό προϋποθέσεις. Πέραν αυτών, στην κυβερνητική σύσκεψη αποφασίστηκε περικοπή 20% στις κύριες συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1200 ευρώ. Η περικοπή θα αφορά το ποσό πέραν των 1200 ευρώ. Για τους κάτω των 55 ετών, η περικοπή ανέρχεται σε ποσοστό 40% και για ποσό που υπερβαίνει τα 1000 ευρώ.
Μείωση κατά 20-30% του εφάπαξ στο Δημόσιο ανάλογα με το ύψος του.
Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας κ. Κουτρουμάνη που μίλησε στο Mega είναι υπό την αίρεση της έγκρισης της τρόικας.

Κάθε προηγούμενο ξεπερνά η ένταση αναζήτησης στο Google για το θέμα της χρεοκοπίας

Με βαση το εργαλείο Ιnsights της Google, διαπιστώνει κανείς την αυξημένη ανησυχία του κόσμου για την οικονομική κρίση και τη χρεοκοπία… ιδιαίτερα τις τελευταίες δυο εβδομάδες, οι αναζητήσεις για αυτά τα θέματα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Ιδιαίτερη ανησυχία φαίνεται να έχουν χρήστες από τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ στην Ελλάδα το θέμα απασχόλησε τους χρήστες αρχικά τον Μάρτιο και τον Ιούλιο, ενώ τον Σεπτέμβριο το ενδιαφέρον αυξήθηκε κατακόρυφα με αποτέλεσμα η χρεοκοπία να είναι ανάμεσα στις πρώτες λέξεις αναζήτησης.

http://www.skai.gr/news/finance/article/180827/kathe-proigoumeno-xeperna-i-edasi-anazitisis-alla-sto-google-gia-to-thema-tis-hreokopias/

Ένας Έλληνας πίσω από τους υπολογιστές του facebook!

 Ένας Έλληνας πίσω από τους υπολογιστές του facebook!
Ο 23χρονος Γιώργος Καρνάς είναι το ζωντανό παράδειγμα του «Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της». Ο νεαρός που δεν έβρισκε δουλειά στην Ελλάδα, γιατί οι εγχώριοι επιχειρηματίες δεν δέχτηκαν καν να απαντήσουν όταν έστελνε βιογραφικό, εργάζεται πλέον για το facebook και μάλιστα με μισθό… 100.000 δολάρια τον χρόνο!

Ο Γ. Κάρνας, που κατάγεται από την Μυτιλήνη, ήξερε από μικρός ότι θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με τους υπολογιστές, αφού τον πρώτο υπολογιστή τον απέκτησε σε ηλικία εννέα ετών και επειδή δεν είχε κάποιον μεγαλύτερο να του δείξει κάποια πράγματα αγόραζε βιβλία.

Στην συνέχεια έδωσε πανελλήνιες και πέρασε –που αλλού- στο τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ενώ ολοκλήρωσε τις σπουδές του με μεταπτυχιακό  στο Cambridge.

Στα 22 του ήταν έτοιμος να εργαστεί. Αλλά μάταια…, αφού όσα βιογραφικά  και αν έστειλε, απάντηση δεν πήρε!

Τότε πληροφορήθηκε ότι το facebook είναι καλός εργοδότης και μην έχοντας να χάσει κάτι έστειλε και εκεί ένα CV. Ένα μήνα μετά έκανε τις πρώτες του τρεις συνεντεύξεις μέσω Skype. Τα πήγε πολύ καλά και έτσι η εταιρία του ζήτησε να «πεταχτεί» μέχρι τις ΗΠΑ για τις υπόλοιπες πέντε συνεντεύξεις που ακολούθησαν με όλα τα έξοδα πληρωμένα!

Τον Απρίλιο (ένα μήνα μετά τις συνεντεύξεις) έφτασε στα χέρια του η προσφορά της εταιρίας: 100.000 δολάρια τον χρόνο και μια επιταγή – δώρο 35.000 δολάρια για το welcome!

Ο νεαρός είπε αμέσως το «ναι» και από τον επόμενο μήνα θα βρίσκεται πίσω από τους υπολογιστές του facebook.





http://www.madata.gr/epikairotita/social/134905.html
Star.gr

Ο λόγος αποχώρησης του Νότη Χριστοδούλου από το «Δέστε τους»

Εν μέσω μπηχτών και υπονοουμένων αποχώρησε ο Νότης Χριστοδούλου από το «Δέστε τους». Ο συμπαρουσιαστής των Μουτσινά, Ηλιάκη και Καινούργιου, μάζεψε τα μπογαλάκια του, επικαλούμενος «προσωπική απόφαση», όπως σας γράψαμε νωρίτερα και από το star.gr.

Ο Νότης Χριστοδούλου, εμφανώς εκνευρισμένος, υποστήριζε μέσω του status του στο Facebook, πως με κάποια άτομα αδυνατεί να συνεργαστεί και πως δεν μπορεί να υποβιβάζει τον εαυτό του για άλλη μια χρονιά. 

Ποιος ήταν το μήλον της έριδος που τον έκανε να αγανακτίσει;

Οι κακές γλώσσες της Κάντζας λένε πως ο Νότης ενοχλήθηκε γιατί έμαθε ότι αναμένεται τάχιστη προώθηση του δημοσιογράφου Γιώργου Δάσκαλου, ο οποίος πέρυσι εμφανιζόταν για περίπου 5 λεπτά, αλλά φέτος θα έχει ενεργό ρόλο –όπως όλα δείχνουν-, στο πάνελ.

Οι γνωρίζοντες στον Αlpha λένε πως στις ικανότητες του Γιώργου Δάσκαλου πιστεύει πολύ ο Νίκος Μουτσινάς…

Αυτά είδε και ο Νότης Χριστοδούλου, ξεχείλισε το ποτήρι και την «έκανε» με ελαφρά πηδηματάκια από την εκπομπή…

http://www.star.gr/media/107694/

H Lopez μαγεύει τους άντρες στο video του “Papi”

H Jennifer Lopez έχει βάλει σκοπό να τρελάνει τους άντρες όλης της υφηλίου και το αποδεικνύει και με το νέο της video “Papi”.

Στο video, η 40χρονη κριτής του American Idol γίνεται το απόλυτο θήραμα για όλους τους άντρες της πόλης της, που την παίρνουν στο κυνήγι, αφού δοκιμάσει ένα μυστηριώδες μπισκότο που της προσφέρει η συγκάτοικος της, Lisa.

Στην αρχή του video, η Jennifer είναι απελπισμένη καθώς έχει χάσει τον αγαπημένο της. Όμως η συγκάτοικος της, Lisa, της αποκαλύπτει ένα μυστηριώδες μπισκότο λέγοντας: «Με μια μικρή δαγκωνιά, ο αγαπημένος σου θα επιστρέψει πίσω σε σένα.» Όμως η «λαίμαργη» για αγάπη Jennifer Lopez γεύεται σχεδόν όλο το μπισκότο, με αποτέλεσμα όλος ο αντρικός πληθυσμός της πόλης της να την παίρνει στο κυνήγι και κανένας να μην κάνει πίσω!

Δείτε το βιντεοκλίπ:

Πηγή: mtvgreece

Hewlett Packard: Προς απόλυση 525 εργαζομένων

Συνολικά 525 εργαζόμενους από το τμήμα webOS σχεδιάζει να απολύσει η εταιρεία πληροφορικής Hewlett Packard σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας The Wall Street Journal.
Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι «η HP θα διακόψει την ανάπτυξη των συσκευών webOS το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2011, το οποίο τελειώνει την 31η Οκτωβρίου 2011. Στο πλαίσιο αυτής της απόφασης, το webOS Global Business Unit υφίσταται μια μείωση του προσωπικού του».
Η HP είχε εξαγοράσει το webOS από την εταιρρία Palm έναντι 1,2 δισ. δολ. πέρυσι, ελπίζοντας ότι το λογισμικό αυτό θα της επέτρεπε να ανταγωνιστεί την Apple και την Google στον ραγδαία αναπτυσσόμενο τομέα των ταμπλετών και των smartphones.
Αναλυτές χαρακτήρισαν ειρωνικό το γεγονός ότι η απόφαση της Hewlett Packard να καταργήσει το τμήμα webOS οδήγησε σε μαζικές πωλήσεις του πιο γνωστού προϊόντος του, της ταμπλέτας TouchPad, καθώς οι αμερικανικές αλυσίδες λιανικής έριξαν την τιμή της από τα 399 δολάρια στα 99 δολάρια.
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2059664

Αλτσχάιμερ: Σώστε το μυαλό σας

Της Παρασκευής ΣακκάΤα τελευταία χρόνια αυξάνεται αλματωδώς ο αριθμός των ανοϊκών ασθενών. Οι πάσχοντες από νόσο Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας στην Ευρώπη ανέρχονται σήμερα σε 7,3 εκατομμύρια, ενώ στην χώρα μας υπολογίζεται πως νοσούν περισσότεροι από 160.000 άνθρωποι.
Παγκοσμίως οι ανοϊκοί ασθενείς υπερβαίνουν τα 35 εκατομμύρια, ενώ αναμένεται να ξεπεράσουν τα 100 εκατομμύρια μέχρι το 2050.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση η νόσος Αλτσχάιμερ απορροφά αυτή τη στιγμή το 25% του συνόλου των δαπανών για την Υγεία. Σαν αποτέλεσμα πολλοί ηλικιωμένοι που διαπιστώνουν προβλήματα με τη μνήμη τους και οι οικογένειές τους απευθύνονται στον οικογενειακό τους γιατρό και αναζητούν απαντήσεις στα εναγώνια ερωτήματά τους.
Η παθολογική διεργασία που συμβαίνει στον εγκέφαλο των ασθενών με νόσο Αλτσχάιμερ, αρχίζει δεκαετίες πριν από την εμφάνιση των κλινικών συμπτωμάτων και η αιτιοπαθογένειά της είναι προφανώς πολυπαραγοντική.
Η νόσος συνήθως εκδηλώνεται σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, ενώ είναι σχετικά σπάνια σε μικρότερες ηλικίες. Στην πραγματικότητα, σε ποσοστό 95% το Αλτσχάιμερ εκδηλώνεται σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, γεγονός που καθιστά την ηλικία τον κυριότερο παράγοντα κινδύνου για την εμφάνισή του.

Στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής τα μέλη της ΕΛΣΤΑΤ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ακρόαση σήμερα το απόγευμα (16:00) των πρώην μελών του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου εξετάζονται οι καταγγελίες για σκόπιμη διόγκωση του ελλείμματος του 2009.

Χθες κατέθεσε ο πρόεδρος της Αρχής Ανδρέας Γεωργίου, ο οποίος χαρακτήρισε «αβάσιμες» τις καταγγελίες, υποστηρίζοντας ότι όλα έγιναν σύμφωνα με τους κανόνες της Eurostat επειμένοντας ότι «η κατάρτιση των στατιστικών στοιχείων και η καταγραφή του δημόσιου χρέους και του ελλείμματος γίνεται υπό την αυστηρή τήρηση του κώδικα κατάρτισης των ευρωπαϊκών στατιστικών στοιχείων».

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=15459&subid=2&pubid=112135312

Στήριξη της Κύπρου από Ρωσία

Στήριξη της Κύπρου από Ρωσία
 

Τη σθεναρή υποστήριξη της Ρωσίας προς την Κύπρο εξέφρασε για ακόμα μία φορά ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ιδιαίτερα στο δικαίωμά της να αναζητήσει πηγές ενέργειας.

Τη σθεναρή υποστήριξη της Ρωσίας προς την Κύπρο εξέφρασε για ακόμα μία φορά ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ιδιαίτερα στο δικαίωμά της να αναζητήσει πηγές ενέργειας.
Μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κύπρου, ο κ. Λαβρόφ δήλωσε ότι στο ζήτημα των κυπριακών ερευνών για φυσικό αέριο, ξανά, όπως και σε κάθε άλλο ζήτημα, "η θέση μας βασίζεται στο διεθνές δίκαιο και ειδικά για την περίπτωση (των ερευνών), στη σύνοδο του 1982 του Δικαίου της Θάλασσας".
Ο κ. Λαβρόφ εξέφρασε τη σθεναρή ελπίδα και ενθάρρυνε όλα τα μέρη να αποφύγουν βήματα τα οποία θα κλιμάκωναν την κατάσταση. Οπως είναι γνωστό, η μόνη χώρα που προκαλεί είναι η Τουρκία. "Ενθαρρύνουμε όλους", είπε ο Ρώσος υπουργός, "να παραμείνουν εντός των πλαισίων του Δικαίου της Θάλασσας".
Ο κ. Λαβρόφ είπε πως η Ρωσία συνεργάζεται σθεναρά με την Κύπρο στα διεθνή θέματα, στον ΟΗΕ και στον Οργανισμό Συνεργασίας και Ασφάλειας στην Ευρώπη και "εκτιμούμε τη συμβολή της Κύπρου στην προώθηση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και της Ε.Ε.".
Από την πλευρά του, ο κ. Χριστόφιας χαρακτήρισε "ασπίδα για την Κύπρο" τη δήλωση της Μόσχας για τις κυπριακές έρευνες στη Μεσόγειο, και τόνισε ότι μετά από αυτή ακολούθησαν παρόμοιες δηλώσεις άλλων χωρών.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63393149

Στάση εργασίας αύριο στους δήμους της χώρας

Φωτογραφία από παλαιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση

Τετράωρη στάση εργασίας εξήγγειλε για αύριο, Πέμπτη η ΠΟΕ – ΟΤΑ, από τις 11:30 το πρωί έως τις 3:30 το απόγευμα.
Φωτογραφία από παλαιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση Στις 12:30 το μεσημέρι της Πέμπτης, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ – ΟΤΑ προκειμένου να πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών, διαμαρτυρόμενοι για το ενδεχόμενο απολύσεων από το στενό και ευρύτερο Δημόσιο τομέα και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Εν συνεχεία, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, θα κινηθούν προς τα Προπύλαια για να ενωθούν με τους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς. 

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=311566

Η Τελευταία Ομιλία (Ράντυ Πάους)

Ίσως η πιο διάσημη ομιλία στο ίντερνετ. Πραγματική τροφή για σκέψη! (Επίσης κυκλοφορεί σε ελληνική μετάφραση το μπεστ σέλερ του Pausch: "Η Τελευταία Ομιλία".)
http://www.youtubetranslations.gr/

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ WIKILEAKS ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ!


Επιβεβαιώνεται η ύπαρξη εξωγήινης επισκεψιμότητας σε αρχείο που αποκαλύφθηκε από το Wikileaks του Julian Assange, όπως αναφέρει το CUFOM και το Centro Ufologico Di Benevento Mars group Campano (CUBMGC), σύμφωνα με δημοσιεύματα των UFO News και ufocasebook.com .
Με το που δημοσιεύθηκε το αποκαλυπτικό αρχείο, άγνωστοι εισβολείς επιτέθηκαν στην διάσημη ιστοσελίδα wikileaks.com, ώστε να μπλοκάρουν τη σύνδεση των αναγνωστών στο συγκεκριμένο υποσέλιδο. Τελικά τα κατάφεραν! Το συγκεκριμένο άρθρο που άνηκε στο υποσέλιδο http://wikileaks.org/ cablegate-201108300212\cable\2010\01 και ονομαζόταν 10DUSHANBE8 ,δυστυχώς δεν ανοίγει πια. Όμως το μέλος του CUBMGC και CUFOM, Donatello Guerrera, που πρόλαβε να το διαβάσει, μας ενημέρωσε για τα εξής:
‘’ Τα έγγραφα του αρχείου χωρίζονταν από εμπιστευτικά έως απόρρητα και το σύνολό τους ήταν γύρο στα 60Gb. Στα απόρρητα έγγραφα υπήρχε το συγκεκριμένο με τίτλο MAYOR MEETS AMBASSADOR, CONFIRMS EXTRATERRESTRIAL LIFE (Δήμαρχος συναντά Πρέσβη, και του επιβεβαιώνει την εξωγήινη ζωή). Ο τίτλος αμέσως μου κέντρισε την περιέργεια… όπως και ένα σημείο του κειμένου που αναφέρει ότι στις ΗΠΑ γνωρίζουν για την ύπαρξη της εξωγήινης ζωής σε άλλους πλανήτες αλλά πριν αποκαλύψουν κάτι τέτοιο πρέπει πρώτα να επιτευχθεί η ειρήνη στη Γη.’’

Γενικές συνελεύσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ λόγω του κινδύνου να χαθεί η εξεταστική


Προβληματισμός, για το ενδεχόμενο απώλειας της εξεταστικής, φαίνεται να επικρατεί μεταξύ πολλών φοιτητών, που πήγαν την Τρίτη στις γενικές συνελεύσεις των σχολών τους.

Όπως έγινε γνωστό, έληξε η κατάληψη στο Πάντειο, στο ΤΕΙ Πειραιά και στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Πολυτεχνείου.

Στο Πανεπιστήμιο Πατρών, το Παιδαγωγικό Τμήμα αποφάσισε αργά απόψε να σταματήσει η κατάληψη. Λίγο νωρίτερα, με διαφορά τριών ψήφων είχε αποφασισθεί η παύση της κατάληψης και στην Ιατρική Σχολή.

Ωστόσο, ορισμένοι φοιτητές, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξαν ότι η απόφαση για λήξη της κατάληψης ελήφθη «σε λάθος πολιτικό πλαίσιο» και έπειτα από πολύωρη συζήτηση κατέληξαν να επαναληφθεί αύριο Τετάρτη η γενική συνέλευση.

Άμεση μείωση του κράτους κατά 30% ζητάει ο Ρέππας


Ο υπουργός Διοικητικής μεταρρύθμισης, Δημ. Ρέππας 
Ο υπουργός Διοικητικής μεταρρύθμισης, Δημ. Ρέππας Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, το ποσό αυτό θα μπορεί να αυξηθεί στην περίπτωση που υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις που αντιστοιχούν στο 30% της μείωσης.
Σχετικά με την εργασιακή εφεδρεία, τόνισε πως τα κριτήρια θα τεθούν από το υπουργείο Οικονομικών ενώ διέψευσε πως ετέθη θέμα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων είτε στον ίδιο, ή προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο από την τρόικα.
Απαντώντας στις εκκλήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, να βρεθούν μέτρα ισοδύναμου αποτελέσματος τους κάλεσε να υποστηρίξουν πολιτικές που είπε ότι «μπορεί και να μην πιστεύουμε», τονίζοντας ότι τα «όριά μας είναι εθνικά κι όχι κομματικά».

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=311350

Νεκρός μηχανοδηγός δελφινιού που υπέστη ηλεκτροπληξία

Τη ζωή του έχασε 43χρονος μηχανοδηγός ύστερα από ηλεκτροπληξία που υπέστη.
Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε σε ιπτάμενο δελφίνι στο λιμάνι του Πειραιά, που επρόκειτο να αναχωρήσει σε προγραμματισμένο δρομολόγιο για την Αίγινα. Μέχρις στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του δυστυχήματος.
Οι αρχές συνέλαβαν τον πλοίαρχο και τον Α' μηχανικό του δελφινιού, οι οποίοι αναμένεται να οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Πειραιά.
Την υπόθεση ερευνά το Λιμενικό Σώμα το οποίο έχει διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=311335

Τραυματίστηκε 8χρονο από αεροβόλο

Σοβαρά τραυματισμένο βρίσκεται ένα 8χρονο αγοράκι στο νοσοκομείο στην Κρήτη. Το παιδάκι δέχθηκε βλήμα από αεροβόλο όπλο.
Κάτω από ακόμα αδιευκρίνιστες συνθήκες βλήθηκε αγοράκι οκτώ χρονών από αεροβόλο.
Το παιδί βρέθηκε νωρίς το απόγευμα σοβαρά τραυματισμένο στο λαιμό και μεταφέρθηκε αμέσως στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.
Εκεί υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.
Σύμφωνα με τους γιατρούς ήταν πολύ σοβαρή η κατάστασή του καθώς η σφαίρα καρφώθηκε στον λαιμό δίπλα στην καρωτίδα.
Πάντως, το απόγευμα της Τρίτης, μία παρέα παιδιών κυνηγούσε πουλιά με αεροβόλα όπλα και κάτω από συνθήκες που ερευνώνται, ο 8χρονος τραυματίστηκε.
Αδιευκρίνιστο παραμένει το αν ο 8χρονος ήταν στην εν λόγω παρέα ή  βρισκόταν κάπου κοντά και τραυματίστηκε από τη σφαίρα του αεροβόλου.

http://news247.gr/ellada/eidiseis/traymatisthke_8xrono_apo_aerovolo.1378160.html

«Μπλόκο» στον μεγαλύτερο οίκο ανοχής!



Ο δήμος του Σίδνεϊ έθεσε veto στο να ανοίξει στην επικράτειά του ο μεγαλύτερος οίκος ανοχής της Αυστραλίας, εκτιμώντας πως το τεράστιο μέγεθός του θα βλάψει την ανταγωνιστικότητα του επαγγέλματος. Οι δημοτικοί σύμβουλοι αρνήθηκαν να επιτρέψουν την επέκταση του οίκου, που ονομάζεται «Στιλέτο» και ήδη λειτουργεί στο προάστιο Καμπερντάουν.
Οι ιδιοκτήτες του «Στιλέτο» θέλουν να διπλασιάσουν τις δυνατότητές του με περίπου 40 δωμάτια. Θα είναι ανοικτός 24 ώρες το 24ωρο, όλες τις μέρες του χρόνου, εκτός από τα Χριστούγεννα, και το δωμάτιο μαζί με τη «συντροφιά» και τα ποτά θα στοιχίζει 370 δολάρια Αυστραλίας (277 ευρώ).

http://www.gossip-tv.gr/story/136415/mploko-ston-megalutero-oiko-anokhes
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...