• ΤΟ ΦΤΥΑΡΙ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑΡΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Η ΠΑΤΥ ΚΑΙ Η ΑΠΑΤΗ

Η ΠΑΤΥ

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ QANTAS ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ


Σε μία «άνευ προηγουμένου» κίνηση, η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas καθηλώνει όλα τα αεροσκάφη της, λόγω ανεπίλυτων προς το παρόν διαφορών με τα συνδικάτα των εργαζομένων.
Τα αεροσκάφη της εταιρείας θα ολοκληρώσουν τις πτήσεις που πραγματοποιούν, αλλά από σήμερα δεν θα υπάρχουν νέες αναχωρήσεις, τόσο στα εγχώρια όσο και στα διεθνή δρομολόγια.
Πάνω από 13.000 επιβάτες επρόκειτο να πετάξουν με την Qantas από διεθνή αεροδρόμια προς Αυστραλία το προσεχές 24ωρο.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ

Η Τυνησία διδάσκει δηµοκρατία στην Αίγυπτο


Ενώ η λαίλαπα του χρέους σαρώνει τις βόρειες ακτές της Μεσογείου, στον Νότο οι επαναστάσεις της «Αραβικής Ανοιξης» γεννοβολούν, εννιά µήνες µετά την άτακτη φυγή του Μπεν Αλί, τους πρώτους δηµοκρατικούς καρπούς. Στην Τυνησία, την πρώτη διδάξασα των λαϊκών ξεσηκωµών στην περιοχή, το ισλαµικό κόµµα Ενάχντα – οργανωµένο, όπως διακηρύσσει, στα πρότυπα του τουρκικού ΑΚΡ – αναδείχτηκε στις ελεύθερες εκλογές της περασµένης Κυριακής πρώτη δύναµη της Συντακτικής Συνέλευσης και πρωτοστατεί στον σχηµατισµό κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

ΑΡΝΗΤΙΚΗ Η ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ


Αρνητικά δέχτηκε η ελληνική κοινή γνώμη (σε ποσοστό 58,9%) τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της κρίσης στη χώρα μας, σε πανελλαδική έρευνα της Κάπα Research. Το 21% των πολιτών μάλιστα, δήλωσε απαισιοδοξία και φόβο για την απόφαση των Ευρωπαίων ηγετών, το 20,8% ανησυχία, το 19,7% οργή και μόλις το 16,9 ελπίδα.

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ


Τα ξημερώματα της Κυριακής όλοι οι κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα γυρίσουν τα ρολόγια τους μία ώρα πίσω. Στις 04.00 το πρωί οι δείκτες πρέπει να δείξουν 03.00 εξοικονομώντας μια ώρα ύπνου για όλους τους κατοίκους της Ένωσης. 
Η αλλαγή της ώρας από θερινή σε χειμερινή εφαρμόστηκε πρώτη φορά το 1973, έπειτα από την πετρελαϊκή κρίση ώστε να εξοικονομείται ενέργεια, αξιοποιώντας το ηλιακό φως.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...