• ΤΟ ΦΤΥΑΡΙ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑΡΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ;

1690510_1


ΤΟΥ ΤΟ ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΕΝΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ
Η πληροφορία είναι καρατσεκαρισμένη. Και μας την μετέφερε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος και συνομιλητής του πρωθυπουργού.
Από το απόγευμα και μετά δίνουν και παίρνουν μέχρι αυτή την ώρα οι τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ βουλευτών και υπουργών του ΠΑΣΟΚ.
Στο στόμα όλων είναι το ίδιο ερώτημα: "Παραιτήθηκε ο Βαγγέλης;". Το σενάριο παίζει... πολύ δυνατά. Αφενός γιατί είναι δυσαρεστημένος ο Παπανδρέου και αφετέρου γιατί στενοί φίλοι του Βενιζέλου του εισηγούνται να φύγει για να διασωθεί πολιτικά.
Οι διαρροές προέκυψαν όταν έγινε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός ανέβαλε το ταξίδι του στις ΗΠΑ, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Οικονομικών. Κρατήστε την πληροφορία γιατί θα έχουμε εξελίξεις...
πηγή. fimotro.blogspot.com

Κολπική μαρμαρυγή: Καινοτόμος αγωγή με δαβιγατράνη


Υπολογίζεται ότι ένας στους 4 ενήλικες άνω των 40 ετών εκδηλώνει κολπική μαρμαρυγή κατά τη διάρκεια της ζωής του. Πιο συγκεκριμένα 4,5 εκ. Ευρωπαίοι πάσχουν από κολπική μαρμαρυγή. Στην Ελλάδα, 100.000 άνθρωποι πάσχουν από αυτή την αρρυθμία και βάσει διεθνών επιδημιολογικών δεδομένων, το 4% των Ελλήνων άνω των 60 ετών και το 9% άνω των 80 ετών εμφανίζουν κολπική μαρμαρυγή.
Τις τελευταίες εξελίξεις και νέα σημαντικά δεδομένα για την κολπική μαρμαρυγή παρουσίασαν πρόσφατα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και Ομότιμος Καθηγητής Καρδιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Δρ. Γεώργιος Παρχαρίδης, καθώς και ο Καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και εκλεγμένος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας Δρ. Παναγιώτης Βάρδας.
Στο πλαίσιο της συνάντησης παρουσιάστηκε η νέα καινοτόμος αγωγή, δαβιγατράνη (dabigatran), το αντιπηκτικό φάρμακο της εταιρείας Boehringer Ingelheim, που χορηγείται από το στόμα και εγκρίθηκε πρόσφατα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η νέα «μπλε οθόνη» των Windows 8!

H περιβόητη ''μπλέ οθόνη'', ο εφιάλτης κάθε χρήστη Windows, επιτέλους αλλάζει! Αν σας έχει στοιχειώσει η γνώριμη ψυχρή ''μπλέ οθόνη του θανάτου''(Blue screen of death) με την ....
παλιομοδίτικη γραμματοσειρά, ξεχάστε την, καθώς η Microsoft αποφάσισε επιτέλους να την αλλάξεi με μια καινούργια. Έτσι μια λυπημένη φατσούλα θα σας λέει αντίο προτού τα Windows 8 κάνουν αναγκαστική επανεκίνηση, αν και ελπίδα όλων μας είναι να μην την βλέπουμε και τόσο συχνά!


Αυτή θα είναι η νέα μπλέ οθόνη των Windows 8 !


http://www.patrinorama.com/v2012/index.php?option=com_content&view=article&id=93036&catid=352:2011-08-31-10-34-52&Itemid=6

Επιθετική επέκταση των κινεζικών ομίλων


Η υπόσχεση του Πεκίνου στο «Θερινό Νταβός» πως η κινεζική οικονομία θα παραμείνει «ο δράκος που βρυχάται» λαμβάνει άλλη διάσταση, αφού την ίδια στιγμή στη Δύση επανέρχεται η απειλή της διπλής ύφεσης. Η Ευρώπη αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα χρέους και οι ΗΠΑ καλούνται σε δημοσιονομική πειθαρχία

ΤΗΣ ΝΑΤΑΛΙΑΣ ΔΑΦΝΗ
Στην παρούσα οικονομική συγκυρία το «πάνω χέρι» φαίνεται να έχουν οι αναπτυσσόμενες χώρες, καθώς οι αναπτυγμένες εναποθέτουν σε αυτές τις ελπίδες τους για ανάπτυξη.

Το βασικότερο, όμως, είναι πως η χρηματοοικονομική κρίση δεν υπέσκαψε μόνο το κλίμα εμπιστοσύνης στις αρχές της ελεύθερης αγοράς που η Ουάσιγκτον προωθεί από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, αλλά παράλληλα προσέδωσε βαρύτητα και αξία στις πρακτικές που υιοθετεί η εδώ και λίγα χρόνια δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, η Κίνα. Με την εκρηκτική της ανάπτυξη, που τελευταία στήριξε τον υπόλοιπο κόσμο αποτρέποντας μια μεγαλύτερη επιβράδυνση, η Κίνα «αγιοποιεί» την ιδέα συμμετοχής του κράτους -ακόμη και έχοντας κυρίαρχο ρόλο- στην οικονομία.
Επίδειξη ισχύος
Υποσχόμενος πως το Πεκίνο θα στηρίξει την υπόθεση της παγκόσμιας οικονομίας, καλώντας παράλληλα την Ευρώπη και τις ΗΠΑ να πράξουν τα δέοντα για να επιλύσουν τα δικά τους προβλήματα, ο Κινέζος πρωθυπουργός Ουέν Ζιαμπάο ρίχνει τον προβολέα στα κινεζικά κατορθώματα, σε μια κεκαλυμμένη επίδειξη ισχύος.

Ecofin: «Μας κοροϊδεύετε δυο χρόνια τώρα!»

Ecofin: «Μας κοροϊδεύετε δυο χρόνια τώρα!»Βολές κατά ριπάς δέχτηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συνεδρίαση του Ecofin που συνήλθε σήμερα το πρωί, στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, Βαρσοβία.
Το δραματικό παρασκήνιο κατά τη συνεδρίαση θέλει πρωταγωνιστή τον υπουργό Οικονομικών ο οποίος δέχτηκε ακόμα και ύβρεις για την Ελλάδα.
«Διώξτε τώρα όσους προσλάβατε πέρσι και φέτος», ήταν το κερασάκι των όσων αρνητικών άκουσε ο κ. Βενιζέλος, δια στόματος των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών.
Όπως έγινε σαφές, οι δανειστές και οι εταίροι μας πιστεύουν ότι τα μέτρα που λήφθηκαν δεν μπορουν να αποδώσουν με βάση τους στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση.
«Μας κοροϊδεύετε δυο χρόνια τώρα», «έχετε κάνει τους Έλληνες να μην πληρώνουν φόρους», «είστε τελείως αναξιόπιστοι»… ήταν μερικά από τα όσα …ευγενικά άκουσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.
Ιδιαίτερα σκληρός ήταν ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιντερ ο οποίος εμφανίστηκε επικριτικός αφενός προς τους Ευρωπαίους ηγέτες για έλλειψη αποφασιστικότητας και αφετέρου προς την Ελλάδα.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Γερμανός ομόλογός του ο οποίος ήταν από τους πρώτους που πέταξε  τη …πέτρα στην Αθήνα για τη μη τήρηση των στόχων της.
ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Σ' εγρήγορση οι ένοπλες δυνάμεις

«Στις μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας, αντιτάσσουμε την πολιτική του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών», τόνισε χθες ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος, Πάνος Μπεγλίτης, καλώντας την Άγκυρα να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου.
Μιλώντας μετά τη συνάντησή του στην Αθήνα με τον Υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Ηλιάδη, αφού αναφέρθηκε στο εξαιρετικά υψηλό επίπεδο των σχέσεων Κύπρου-Ελλάδας, τόνισε: «Η Κυπριακή Δημοκρατία ως κυρίαρχο κράτος έχει το αυτονόητο δικαίωμα να προχωρήσει στις ενεργειακές έρευνες, ασκώντας το κυριαρχικό της δικαίωμα, όπως αυτό απορρέει από τη διεθνή σύμβαση για το δίκαιο της Θάλασσας και βεβαίως από τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ».
«Η πολιτική των δύο χωρών», σημείωσε, «είναι πολιτική που εδράζεται στις αρχές της διεθνούς νομιμότητας, στους κανόνες του διεθνούς δικαίου και στις διεθνείς συνθήκες, πολιτική ειρήνης, συνεργασίας, σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου». «Ελλάδα και Κύπρος αποτελούν παράγοντες ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή», υπογράμμισε.
Ψυχραιμία και αποφασιστικότητα

Οργιο φημών για πρόωρες εκλογές και πρόσθετα μέτρα



Οργιο φημών για πρόωρες εκλογές και πρόσθετα μέτρα

Στην κόψη του ξυραφιού κινείται η χώρα. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και ο πρωθυπουργός αποφάσισε να αναβάλει το ταξίδι στις ΗΠΑ για τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ.
Το απόγευμα του Σαββάτου σε έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο οικονομικών εξετάζεται η κατάσταση ενώ φήμες κυκλοφορούν ότι η τρόικα δεν θα εγκρίνει την έκτακτη δόση, καθώς και για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Η απόφαση για ματαίωση του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ ελήφθη, ενώ βρισκόταν στο Λονδίνο καθ΄ οδόν για τη Νέα Υόρκη και ύστερα από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός με τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών.
Ο κ. Βενιζέλος τον ενημέρωσε, λένε οι πληροφορίες ότι το κλίμα φτάνει στα όρια της εχθρότητας και οι εταίροι δεν πιστεύουν ότι η χώρα μπορεί να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους.
Υστερα από αυτή την ενημέρωση ο κ. Παπανδρέου αποφάσισε να ματαιώσει το ταξίδι στις ΗΠΑ.
Οι φήμες οργιάζουν στην Αθήνα και κάνουν λόγο για πρόσθετα μέτρα τα οποία μπορεί να φτάσουν ακόμα και σε αθρόες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός στις ΗΠΑ επρόκειτο την Τρίτη να συναντηθεί με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ κα. Κριστίν Λαγκάρντ, καθώς και με τον Τούρκο ομόλογό του κ. Ταγίπ Ερντογάν και τον πρόεδρο της Κύπρου κ. Δημ. Χριστόφια.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=112107158

Κομισιόν: Αγνωστη η ημερομηνία άφιξης της τρόικας στην Ελλάδα

Δεν υπάρχει προς το παρόν συγκεκριμένη ημερομηνία επιστροφής των επικεφαλής της αποστολής της τρόικας στην Ελλάδα, δήλωσε σήμερα ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Ευρωπαίου επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, από το Βρότσλαβ της Πολωνίας.

Σε ομιλία του στις 7 Σεπτεμβρίου ο κ. Ρεν είχε εκφράσει την ελπίδα η τρόικα να επιστρέψει αυτή την εβδομάδα στην Ελλάδα.

Την Παρασκευή η ευρωζώνη αποφάσισε να αναβάλει για τις αρχές Οκτωβρίου την απόφαση για την αποδέσμευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα.

Στόχος, όπως είχε διευκρινίσει ο Όλι Ρεν, είναι να ληφθεί μία απόφαση στις αρχές του μήνα εν όψει της αποδέσμευσης των χρημάτων «στα μέσα Οκτωβρίου».
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=146385
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...