• ΤΟ ΦΤΥΑΡΙ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑΡΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Οργιο φημών για πρόωρες εκλογές και πρόσθετα μέτρα



Οργιο φημών για πρόωρες εκλογές και πρόσθετα μέτρα

Στην κόψη του ξυραφιού κινείται η χώρα. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και ο πρωθυπουργός αποφάσισε να αναβάλει το ταξίδι στις ΗΠΑ για τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ.
Το απόγευμα του Σαββάτου σε έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο οικονομικών εξετάζεται η κατάσταση ενώ φήμες κυκλοφορούν ότι η τρόικα δεν θα εγκρίνει την έκτακτη δόση, καθώς και για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Η απόφαση για ματαίωση του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ ελήφθη, ενώ βρισκόταν στο Λονδίνο καθ΄ οδόν για τη Νέα Υόρκη και ύστερα από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός με τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών.
Ο κ. Βενιζέλος τον ενημέρωσε, λένε οι πληροφορίες ότι το κλίμα φτάνει στα όρια της εχθρότητας και οι εταίροι δεν πιστεύουν ότι η χώρα μπορεί να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους.
Υστερα από αυτή την ενημέρωση ο κ. Παπανδρέου αποφάσισε να ματαιώσει το ταξίδι στις ΗΠΑ.
Οι φήμες οργιάζουν στην Αθήνα και κάνουν λόγο για πρόσθετα μέτρα τα οποία μπορεί να φτάσουν ακόμα και σε αθρόες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός στις ΗΠΑ επρόκειτο την Τρίτη να συναντηθεί με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ κα. Κριστίν Λαγκάρντ, καθώς και με τον Τούρκο ομόλογό του κ. Ταγίπ Ερντογάν και τον πρόεδρο της Κύπρου κ. Δημ. Χριστόφια.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=112107158

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...