• ΤΟ ΦΤΥΑΡΙ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑΡΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Το Spiegel περιγράφει το σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ!


Ένα δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του περιοδικού Spiegel, που περιγράφει αναλυτικά σενάρια ελληνικής χρεοκοπίας αλλά και εξόδου της χώρας μας από το ευρώ, είναι το κερασάκι στην τούρτα των δηλώσεων που έγιναν από Γερμανούς αξιωματούχους περί της πιθανότητας η Ελλάδα να οδηγηθεί σε πτώχευση.

Στο δημοσίευμα του Spiegel περιγράφεται μια διαδικασία για κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 50% και στη συνέχεια δύο ενδεχόμενα: είτε η χώρα μας να παραμείνει στο ευρώ, είτε να βγει από το κοινό νόμισμα, με αναλυτική περιγραφή των συζητήσεων που έχουν γίνει και των μέτρων που εξετάζονται για να διασφαλιστεί η σταθερότητα σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα:
- Γίνονται πολλές αναφορές σε διαπιστώσεις Γερμανών αξιωματούχων οι οποίες συγκλίνουν στη διαπίστωση ότι η Ελλάδα είναι πλέον χαμένη υπόθεση και ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν κατάφερε να τηρήσει τις υποσχέσεις που έδωσε στους εταίρους της.  Γίνεται μνεία στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος φέρεται να πιστεύει ότι τα πράγματα δεν μπορούν να συνεχίσουν όπως είναι σήμερα και ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
Το γερμανικό περιοδικό αναφέρει ότι συζητήσεις σχετικά με το ενδεχόμενο διακοπής της βοήθειας προς την Ελλάδα έγιναν την περασμένη εβδομάδα στο Βερολίνο, κατά τη συνάντηση μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Γερμανίας, της Φινλανδίας και της Ολλανδίας, η οποία είχε προγραμματιστεί για να συζητηθεί το θέμα των εγγυήσεων που ζητούν οι Φινλανδοί για το δεύτερο πακέτο ελληνική βοήθειας.

Επέλαση φυματίωσης στην Ευρώπη

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη ραγδαία εξάπλωση ανθεκτικών και πολυανθεκτικών στελεχών της φυματίωσης στην Ευρώπη κρούει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εγκαινιάζοντας ένα ειδικό σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση της νόσου στην περιοχή.
Στόχος του τετραετούς αυτού προγράμματος, το κόστος του οποίου εκτιμάται στα 5 δισ. δολάρια, είναι η πρόληψη 263.000 κρουσμάτων ανθεκτικής και πολυανθετικής φυματίωσης και η αποφυγή 120.000 θανάτων. Η πολυανθεκτική φυματίωση είναι μια ιδιαιτέρως επικίνδυνη μορφή της νόσου. Προκαλείται από βακίλους που είναι ανθεκτικοί στα αντιβιοτικά και συχνά αναπτύσσονται όταν οι ασθενείς δεν ακολουθούν σωστά τη θεραπεία τους μέχρι τέλους ή όταν δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής στα νοσοκομεία. Η θεραπεία της πολυανθεκτικής φυματίωσης είναι πολύ δύσκολη -περιλαμβάνει μακροχρόνια χημειοθεραπεία- και δαπανηρή (με εκατονταπλάσιο κόστος από αυτό της κλασικής αγωγής).

Σοκ από την άγρια κακοποίηση δύο σκύλων στο λιμάνι Ηρακλείου!

Σοκ από την άγρια κακοποίηση δύο σκύλων στο λιμάνι Ηρακλείου!
Ένα σκυλί νεκρό κι ένα άγρια κακοποιημένο - Καταγγελίες για παράνομο "εκτροφείο" στο Ηράκλειο.
Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε στον Εισαγγελέα Ηρακλείου  το Σωματείο "Ζωόφιλη Δράση" για την άγρια κακοποίηση του Δία και το θάνατο της Κάρμεν στο λιμάνι του Ηρακλείου!
Σύμφωνα με την καταγγελία, το σκυλί  της φωτογραφίας, ράτσας DOGO ARGENTINO , ονομάζεται Δίας  και  βρέθηκε  δεμένος σε ένα... κοντέινερ ,την Παρασκευή το βράδυ  στο χώρο της  ελεύθερης Ζώνης του Λιμένα Ηρακλείου από τη Λιμενική Αστυνομία.
Δίπλα  του υπήρχε άλλο  ένα επίσης δεμένο σκυλί θηλυκό της ιδίας ράτσας που κείτονταν  νεκρό..
Τα δύο  μεγαλόσωμα σκυλιά  DOGO ARGENTINO  άγνωστο για πόσες ημέρες, υπέφεραν αθέατα και επιμελώς κρυμμένα ,το βάναυσο μαρτύριο τους δεμένα σε κοντέινερ , εγκαταλειμμένα και εκτεθειμένα σε υψηλότατες θερμοκρασίες  χωρίς νερό , χωρίς ίχνος τροφής..
Με τη συνδρομή του Σωματείου 'Ζωόφιλη Δράση' που ειδοποιήθηκε άμεσα από τη Λιμενική Αστυνομία  μεταφέρθηκε το ζωντανό ζώο σε κτηνιατρική κλινική όπου του προσφέρθηκε η κατάλληλη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ενώ παράλληλα έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες εύρεσης του ιδιοκτήτη του καθώς το ζώο έφερε σήμανση.

Φωτογραφίες της S.Johansson διέρρευσαν στο διαδίκτυο

Αποκαλυπτικές φωτογραφίες της πανέμορφης ηθοποιού Scarlett Johansson διέρρευσαν στο διαδίκτυο, και σύμφωνα με δημοσιεύματα η ηθοποιός έχει ξεκινήσει έρευνες προκειμένου να βρεθεί ποιος τις ανήρτησε.
Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, η Johansson μπήκε στη λίστα των διασήμων που φωτογραφίες τους από τα κινητά τους τηλέφωνα διέρρευσαν στο ίντερνετ. Η διαρροή των φωτογραφιών φέρεται να είναι έργο χάκερ, του οποίου στόχοι έχουν γίνει τα κινητά τηλέφωνα πολλών διασήμων.

Ακόμη, αναφέρεται πως η Johansson έσπευσε να καταγγείλει το γεγονός στο FBI, προκειμένου να γίνουν οι σχετικές έρευνες για την διαλεύκανση της υπόθεσης.
Σε ότι αφορά τη Johansson, στο διαδίκτυο αναρτήθηκαν δύο φωτογραφίες της ηθοποιού, η μία εκ των οποίων δείχνει μόνο γυμνή την πλάτη της, ενώ η δεύτερη την δείχνει ημίγυμνη.
Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το FBI ή εκπρόσωπο της ηθοποιού που να σχολιάζει την υπόθεση.

http://www.ant1online.gr/showbiz/News/Pages/20119/13f888ef-150f-496c-a33a-1afb0ae63fad.aspx

Απίστευτο! Η Μενεγάκη παίρνει επίδομα τριτεκνίας!


Η Ελένη Μενεγάκη, με εισόδημα δεκάδων χιλιάδων ευρώ, ζήτησε και πήρε -απολύτως νόμιμα βέβαια- επίδομα τρίτεκνης μητέρας.
Οπως διακρίνεται από το σχετικό έγγραφο του ΟΓΑ, το οποίο έχει ήδη αποσταλεί στην Ελένη Μενεγάκη, η παρουσιάστρια, κατά το οικονομικό έτος 2010 εισέπραξε απολύτως νόμιμα το ποσόν των 3.192 ευρώ ως τρίτεκνη μητέρα. Μάλιστα το εν λόγω εισόδημα καταβάλλεται ανεξαρτήτως του μισθού ή της σύνταξης ή της αποζημίωσης που λαμβάνει από άλλη εργασία η αιτούσα.
«Η κυρία Ελένη Μενεγάκη στις 27 Φεβρουαρίου 2008 κατέθεσε τα χαρτιά της στο Δήμο μας για την χορήγηση επιδόματος τριτέκνου. Στις 3 Μαρτίου 2008 τα χαρτιά προωθήθηκαν στον ΟΓΑ για την έγκριση επιδόματος», αναφέρουν πηγές του Δήμου στον οποίο ανήκει η παρουσιάστρια.
Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ως αξιοπρόσεκτο το γεγονός ότι η Ελένη Μενεγάκη είναι μία από τις καλύτερα αμειβόμενες παρουσιάστριες της ελληνικής τηλεόρασης και λαμβάνει το ίδιο ποσόν ως επίδομα με μια μητέρα τριών παιδιών που λαμβάνει ένα συνηθισμένο ποσόν για μηνιαίο μισθό, που δεν ξεπερνά τα 720 ευρώ.

http://www.sigmalive.com/lifestyle/people/419029

Φως από Έλληνες ερευνητές στον ερπητοϊό HCMV

Ερευνητές από την ομάδα Χημείας Πρωτεϊνών του Ινστιτούτου Ραδιοϊσοτόπων και Ραδιοδιαγνωστικών Προϊόντων του ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος", σε συνεργασία με Νοτιοκορεάτες ερευνητές από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ, μελέτησαν τους μηχανισμούς που χρησιμοποιεί ο ερπητοϊός HCMV για να ξεγελάσει το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου, και δημοσίευσαν τη σχετική εργασία στο έγκριτο περιοδικό ανοσολογίας "Nature Immunology".

Ο ιός HCMV (Human Cytomegalovirus)
είναι ένα κοινό στέλεχος της οικογένειας των ερπητοϊών και μολύνει από το 50 έως το 80% των ενηλίκων. Αν και αυτές οι μολύνσεις δεν προκαλούν σοβαρά συμπτώματα στους υγιείς ανθρώπους, μπορεί να αποβούν ακόμα και θανατηφόρες σε ανθρώπους που βρίσκονται υπό ανοσοκαταστολή, όπως για παράδειγμα σε ανθρώπους μολυσμένους από τον ιό HIV, σε αποδέκτες μεταμόσχευσης και σε νεογέννητα βρέφη.

Ενδέχεται να αυξηθεί η στρατιωτική θητεία

Αλλαγές στο θέμα των αναβολών της στρατιωτικής θητείας αλλά και την πιθανότητα αύξησή της άφησε χτες ανοιχτή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης.
Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι οι μισθοί των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων θα παραμείνουν στο ειδικό μισθολόγιο.

Ο κ. Μπεγλίτης τόνισε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο αύξησης της θητείας, καθώς και το καθεστώς των αναβολών. Ανέφερε επίσης ότι ο θεσμός των επαγγελματιών οπλιτών (ΕΠΟΠ) έχει προβλήματα. Ωστόσο -όπως είπε- οι ανάλογες ανακοινώσεις θα γίνουν όταν ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη.
«Θα ξαναδούμε όλα τα κριτήρια, ώστε να υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη. Τα παιδιά θα σπουδάσουν, αλλά θα τιμήσουν και την πατρίδα» τόνισε. Οι πληροφορίες που υπαρχουν αναφέρουν ότι η αύξηση θα είναι στους δώδεκα μήνες απο τους εννέα σήμερα.
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, την χαρακτήρισε ως εθνική καταστροφή, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν δυνάμεις στην ΕΕ που σπρώχνουν τις αδύναμες χώρες του νότου στην έξοδο.
Μίλησε ακόμη για δομικό και στρατηγικό πρόβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γι' αυτό «και δεν μπορεί η Ένωση να αντέξει την πίεση των αγορών», ενώ ανέφερε πως «υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν να επιβάλουν τις στρατηγικές τους επιλογές στα μέλη της ΕΕ.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=112091192

Νέο ειδικό τέλος ακινήτων



Διευκρινίσεις για την επιβολή του ειδικού τέλους στα ακίνητα έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα, θα καταβληθεί σε δύο δόσεις για το 2011 και σε τέσσερις το 2012. Για τον υπολογισμό του, λαμβάνεται υπόψη το ύψος της τιμής ζώνης, ενώ τα νεόδμητα κτίρια επιβαρύνονται περισσότερο σε σχέση με τα παλαιότερα και σε βάθος 25ετίας. Με συντελεστή από 3 έως και 16 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο θα επιβάλλεται το νέο ειδικό τέλος.
Υπόχρεος για το νέο χαράτσι έναντι του δημοσίου είναι ο ιδιοκτήτης, αλλά η καταβολή θα γίνεται στην περίπτωση ενοικίασης του ακινήτου από τον μισθωτή σε συμψηφισμό με ενοίκια. Από την καταβολή του νέου τέλους δεν εξαιρούνται οι άνεργοι, οι οποίοι ωστόσο υπάγονται σε ευνοϊκότερες ρυθμίσεις από κοινού με πολύτεκνους και αναπήρους.

http://www.polispress.gr/lang/gr/archives/82770
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...