• ΤΟ ΦΤΥΑΡΙ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑΡΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Ενδέχεται να αυξηθεί η στρατιωτική θητεία

Αλλαγές στο θέμα των αναβολών της στρατιωτικής θητείας αλλά και την πιθανότητα αύξησή της άφησε χτες ανοιχτή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης.
Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι οι μισθοί των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων θα παραμείνουν στο ειδικό μισθολόγιο.

Ο κ. Μπεγλίτης τόνισε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο αύξησης της θητείας, καθώς και το καθεστώς των αναβολών. Ανέφερε επίσης ότι ο θεσμός των επαγγελματιών οπλιτών (ΕΠΟΠ) έχει προβλήματα. Ωστόσο -όπως είπε- οι ανάλογες ανακοινώσεις θα γίνουν όταν ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη.
«Θα ξαναδούμε όλα τα κριτήρια, ώστε να υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη. Τα παιδιά θα σπουδάσουν, αλλά θα τιμήσουν και την πατρίδα» τόνισε. Οι πληροφορίες που υπαρχουν αναφέρουν ότι η αύξηση θα είναι στους δώδεκα μήνες απο τους εννέα σήμερα.
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, την χαρακτήρισε ως εθνική καταστροφή, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν δυνάμεις στην ΕΕ που σπρώχνουν τις αδύναμες χώρες του νότου στην έξοδο.
Μίλησε ακόμη για δομικό και στρατηγικό πρόβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γι' αυτό «και δεν μπορεί η Ένωση να αντέξει την πίεση των αγορών», ενώ ανέφερε πως «υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν να επιβάλουν τις στρατηγικές τους επιλογές στα μέλη της ΕΕ.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=112091192
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...