Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011

Σοκ από την άγρια κακοποίηση δύο σκύλων στο λιμάνι Ηρακλείου!

Σοκ από την άγρια κακοποίηση δύο σκύλων στο λιμάνι Ηρακλείου!
Ένα σκυλί νεκρό κι ένα άγρια κακοποιημένο - Καταγγελίες για παράνομο "εκτροφείο" στο Ηράκλειο.
Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε στον Εισαγγελέα Ηρακλείου  το Σωματείο "Ζωόφιλη Δράση" για την άγρια κακοποίηση του Δία και το θάνατο της Κάρμεν στο λιμάνι του Ηρακλείου!
Σύμφωνα με την καταγγελία, το σκυλί  της φωτογραφίας, ράτσας DOGO ARGENTINO , ονομάζεται Δίας  και  βρέθηκε  δεμένος σε ένα... κοντέινερ ,την Παρασκευή το βράδυ  στο χώρο της  ελεύθερης Ζώνης του Λιμένα Ηρακλείου από τη Λιμενική Αστυνομία.
Δίπλα  του υπήρχε άλλο  ένα επίσης δεμένο σκυλί θηλυκό της ιδίας ράτσας που κείτονταν  νεκρό..
Τα δύο  μεγαλόσωμα σκυλιά  DOGO ARGENTINO  άγνωστο για πόσες ημέρες, υπέφεραν αθέατα και επιμελώς κρυμμένα ,το βάναυσο μαρτύριο τους δεμένα σε κοντέινερ , εγκαταλειμμένα και εκτεθειμένα σε υψηλότατες θερμοκρασίες  χωρίς νερό , χωρίς ίχνος τροφής..
Με τη συνδρομή του Σωματείου 'Ζωόφιλη Δράση' που ειδοποιήθηκε άμεσα από τη Λιμενική Αστυνομία  μεταφέρθηκε το ζωντανό ζώο σε κτηνιατρική κλινική όπου του προσφέρθηκε η κατάλληλη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ενώ παράλληλα έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες εύρεσης του ιδιοκτήτη του καθώς το ζώο έφερε σήμανση.

Πράγματι, εντοπίστηκε ο ιδιοκτήτης   και σοκαρισμένος κλήθηκε  και αναγνώρισε το  αποδυναμωμένο ζώο του , τον "Δία" ενώ απαρηγόρητος αδυνατούσε να πιστέψει ότι η "Κάρμεν "του είχε τόσο άσχημη κατάληξη… 
Το ζώο που τελικά σώθηκε έφερε πληγές -εκδορές σε ολόκληρο το σώμα του καθώς και παλαιότερα επουλωμένα τραύματα -πιθανότατα από εμπλοκή  σε κυνομαχίες !
Μάλιστα στη θέα άλλων μεγαλόσωμων ζώων, εντός του κτηνιατρείου παρουσίαζε απρόκλητες επιθετικές τάσεις, συμπεριφορά  ακατανόητη για τον ιδιοκτήτη καθώς, όπως ο ίδιος υποστήριξε,  ήταν ιδιαίτερα κοινωνικό και φιλικό ζώο.
Όπως καταγγέλει η 'Ζωόφιλη Δράση', "οι περίεργες συνθήκες που βρέθηκαν τα  κακοποιημένα ζώα σε συνδυασμό με τις καταθέσεις του ιδιοκτήτη ο οποίος είχε παραχωρήσει τα δύο σκυλιά του σε «εκτροφέα» και  «εκπαιδευτή» αμισθί για αναπαραγωγή  της ράτσας Dogo argendino  σε περιοχή του Ηρακλείου ,σε συνδυασμό με την επίσημη διαβεβαίωση του αρμόδιου φορέα ότι δεν λειτουργεί νόμιμα τέτοιου είδους εκτροφείο ή εκπαιδευτήριο και τη συλλογή πολλών ακόμη ενοχοποιητικών στοιχείων οδήγησαν το Σωματείο ,με ομόφωνη απόφαση  του ΔΣ ,στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία Ηρακλείου, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για την εγκατάλειψη, κακοποίηση, πρόκληση θανάτου, φθορά ξένης περιουσίας , πιθανή έκθεση σε κυνομαχίες κλπ δυνάμει των Ν.3170/2003 & Ν.1197/1981 .
Τη μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε χθες στην Εισαγγελία  η νόμιμη εκπρόσωπος του Σωματείου  κ Στεφανάκη Γεωργία με αιτήματα την, κατά Νόμο ,δίωξη και  παραδειγματική τιμωρία των όποιων υπευθύνων για την τέλεση αξιόποινων πράξεων εις βάρος των ζώων καθώς και τον έλεγχο νομιμότητας λειτουργίας «εκτροφείου», συνθηκών διαβίωσης και  των μεθόδων «εκπαίδευσης»

http://www.cretalive.gr/new/51506/crete/Sok_apo_tin_agria_kakopoiisi_duo_skulon_sto_limani_Irakleiou
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...