• ΤΟ ΦΤΥΑΡΙ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑΡΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Γενικές συνελεύσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ λόγω του κινδύνου να χαθεί η εξεταστική


Προβληματισμός, για το ενδεχόμενο απώλειας της εξεταστικής, φαίνεται να επικρατεί μεταξύ πολλών φοιτητών, που πήγαν την Τρίτη στις γενικές συνελεύσεις των σχολών τους.

Όπως έγινε γνωστό, έληξε η κατάληψη στο Πάντειο, στο ΤΕΙ Πειραιά και στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Πολυτεχνείου.

Στο Πανεπιστήμιο Πατρών, το Παιδαγωγικό Τμήμα αποφάσισε αργά απόψε να σταματήσει η κατάληψη. Λίγο νωρίτερα, με διαφορά τριών ψήφων είχε αποφασισθεί η παύση της κατάληψης και στην Ιατρική Σχολή.

Ωστόσο, ορισμένοι φοιτητές, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξαν ότι η απόφαση για λήξη της κατάληψης ελήφθη «σε λάθος πολιτικό πλαίσιο» και έπειτα από πολύωρη συζήτηση κατέληξαν να επαναληφθεί αύριο Τετάρτη η γενική συνέλευση.
Εντούτοις, συνεχίζεται η κατάληψη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο για μία ακόμη εβδομάδα όπως και στο Γεωπονικό Αθηνών.

Σε ολόκληρη τη χώρα οι καταλήψεις έχουν κατέβει στα 210 τμήματα, σύμφωνα με τους ίδιους τους φοιτητές.

Την Τετάρτη αναμένεται να συνεχιστούν οι γενικές συνελεύσεις σε πολλά πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Την ίδια ημέρα λήγει η προθεσμία που έχουν οι πρυτάνεις για να υπογράψουν η Διαπιστωτική Πράξη με την οποία δρομολογούνται οι διαδικασίες για τη συγκρότηση του Συμβουλίου Διοίκησης των Ιδρυμάτων.

Οι καθηγητές του Παντείου έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία την Τετάρτη διαμαρτυρόμενοι για διατάξεις του νέου νόμου, ενώ έχουν καλέσει τις πρυτανικές αρχές να μην υπογράψουν τη Διαπιστωτική Πράξη.


http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4658526
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...