Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

Κ. Χατζηδάκης: Παραθέτει στοιχεία για την «επενδυτική άπνοια»
«Η μείωση των ξένων άμεσων επενδύσεων έρχεται να προστεθεί στο μηδαμινό ενδιαφέρον που εκφράστηκε για την αξιοποίηση του νέου επενδυτικού νόμου. Χαρακτηριστικό είναι ότι, ακόμα και αν εγκριθούν όλες οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν το πρώτο εξάμηνο ισχύος του νέου επενδυτικού νόμου, οι συνολικές ενισχύσεις θα είναι 12 φορές μικρότερες σε σχέση με τις προβλεπόμενες».

Aυτό δήλωσε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β' Αθηνών Κ. Χατζηδάκης, σχετικά με τη μείωση των ξένων άμεσων επενδύσεων το πρώτο επτάμηνο του 2011, βάσει των στοιχείων της Τράπεζας της Ελλάδας.

Στη δήλωσή του σημειώνει ότι τα στοιχεία αποτελούν «άλλη μια επιβεβαίωση για την επενδυτική άπνοια στην Ελλάδα, μέσα από τα στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδας για τον Ιούλιο του 2011. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, οι ξένες άμεσες επενδύσεις, για το πρώτο επτάμηνο του έτους, ήταν μόλις 634 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 46,77% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010 και 64,65% σε σχέση με το 2009. (Οι ξένες άμεσες επενδύσεις ήταν 1.188,9 εκατ. ευρώ το 2010 και 1793,3 εκατ. ευρώ το 2009.)''.

Ο κ. Χατζηδάκης προσθέτει ότι η κατάσταση στην αγορά γίνεται ολοένα και χειρότερη, ''και η Ελλάδα πρέπει να γίνει, επειγόντως, μια χώρα φιλική στην επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις». 
http://www.skai.gr/news/finance/article/180755/k-hatzidakis-parathetei-stoiheia-gia-tin-ependutiki-apnoia/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...