Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011

Μας άφησε χρόνους ο Νίκος Κοεμτζής

Νεκρός βρέθηκε ο Νίκος Κοεμτζής
Την τελευταία του πνοή άφησε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Νίκος Κοεμτζής σε ηλικία 74 ετών. Λίγη ώρα νωρίτερα είχε βρεθεί λιπόθυμος από περαστικούς στο Μοναστηράκι.

Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο, το οποίο τον μετέφερε στην Πολυκλινική Αθηνών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η αιτία του θανάτου δεν έχει γίνει γνωστή.

Την άγρια ιστορία του Νίκου Κοεμτζή έχει μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη ο σκηνοθέτης Παύλος Τάσσιος με την ταινία Παραγγελιά.

Τον Φεβρουάριο του 1973, μόλις είχε αποφυλακιστεί για κλοπή, πήγε με την παρέα του σε νυχτερικό κέντρο.

Ο αδελφός του, Δημοσθένης, έκανε παραγγελιά το τραγούδι Βεργούλες του Μάρκου Βαμβακάρη και σηκώθηκε να χορέψει. Μαζί του σηκώθηκαν και άλλα άτομα. Ο τραγουδιστής ανακοίνωσε από το μικρόφωνο πως είναι «παραγγελιά».


Ακολούθησε συμπλοκή και ο Νίκος Κοεμτζής σηκώθηκε και σκότωσε με μαχαίρι τρεις αστυνομικούς. Υποστήριξε πως θόλωσε το μυαλό του, γιατί νόμιζε ότι σκότωναν τον αδελφό του.

Καταδικάστηκε τρεις φορές σε θάνατο και οχτώ φορές σε ισόβια, για ανθρωποκτονίες από πρόθεση.


Το 1977 η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια. Δύο χρόνια αργότερα, το 1979, ο Διονύσης Σαββόπουλος στο δίσκο Ρεζέρβα συμπεριλαμβάνει ένα τραγούδι με τίτλος «Το μακρύ ζεϊμπέκικο για τον Νίκο».
Το 1980 ο Παύλος Τάσιος αποτύπωσε την ιστορία στην ταινία Παραγγελιά με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Αντώνη Αντωνίου. Στην ταινία η Κατερίνα Γώγου απαγγέλλει στίχους από τα ποιήματα της.
    http://www.madata.gr/epikairotita/social/135660.html           ΤΑ ΝΕΑ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...