Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011

ΝΤΟΥ ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (VIDEO)Συνεχίζεται η ένταση στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Σύνταγμα όπου κατέληξαν νωρίτερα οι πορείες των μαθητών-φοιτητών, των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος με ρίψη μολότοφ από κουκουλοφόρους και χρήση χημικών από τους αστυνομικούς. Η ατμόσφαιρα στο σημείο είναι αποπνικτική λόγω των δακρυγόνων, ενώ οι ταραξίες κρύβονται στα γύρω στενά και εμφανίζονται ανά διαστήματα προκειμένου να πετάξουν πέτρες και βόμβες μολότοφ.
Αγνωστοι με κουκούλες επιτέθηκαν και σε πολίτες πους τους προπηλάκισαν στο μετρό και μάλιστα χτύπησαν στο κεφάλι έναν άντρα.
Επεισόδια σημειώθηκαν και στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που είναι σε εξέλιξη στα Προπύλαια και στο οποίο μετέχουν μαθητές και φοιτητές. Κουκουλοφόροι βρέθηκαν μέσα στη συγκέντρωση και άρχισαν να πετούν πέτρες προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και τα επεισόδια συνεχίστηκαν με ρίψεις μολότοφ από τους νεαρούς. Επικράτησε ένταση για πέντε λεπτά και στη συνέχεια οι κουκουλοφόροι απομακρύνθηκαν από την πορεία των φοιτητών και μεταφέρθηκαν στην πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Στη συνέχεια η ένταση μεταφέρθηκε στη Β. Σοφίας, όπου διαδηλωτές προσπάθησαν να ρίξουν τον «σιδερένιο φράχτη» που στήνει η αστυνομία στο σημείο.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα είναι σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας πορείες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ, οι οποίες μάλιστα είναι πολύ μαζικές.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...