• ΤΟ ΦΤΥΑΡΙ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑΡΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Ο ΜΠΕΝΥ

«Δεν υπάρχει επόμενη ημέρα για την χώρα εάν δεν λειτουργήσουμε τώρα» ανέφερε από το Βήμα της Βουλής  στην κεντρική ομιλία του ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.
Σε μία ομιλία που είχε ως στόχο τους βουλευτές αλλά και τους απεργούς, επιχείρησε να πείσει για την αναγκαιότητα ψήφισης του νόμου. «Την εβδομάδα αυτή μέχρι την Κυριακή το βράδυ δίνουμε τη μάχη των μαχών.

Το νομοσχέδιο αυτό έχει μια δημοσιονομική αξία πάρα πολύ μεγάλη. Χωρίς τα μέτρα του νομοσχεδίου δεν κλείνει ο Προϋπολογισμός του 2011 και δεν μπορεί να διαμορφωθεί ο Προϋπολογισμός του 2012, δεν ολοκληρώνεται η δημοσιονομική προσαρμογή υπό συνθήκες βαθιάς ύφεσης και μεγάλου κόστους εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους» ανέφερε.
Πρόσθεσε ότι  κάποιοι νομίζουν ότι  μπορούν αζημίως να εμφανίζονται ως δημαγωγοί και ότι «εάν μείνουμε στο επίπεδο αυτό, εάν δεν αντιληφθούμε ότι δεν υπάρχει αύριο, εάν δεν αντιληφθούμε ότι δεν υπάρχει επόμενη μέρα για τίποτα, δεν υπάρχει επόμενη μέρα για το ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχει επόμενη μέρα για τη Νέα Δημοκρατία, δεν υπάρχει επόμενη μέρα για τη χώρα εάν δεν λειτουργήσουμε τώρα…  εάν δεν το αντιληφθούμε αυτό, τότε θα έχουμε παίξει με τη φωτιά και θα έχουμε καεί».
Για το  νομοσχέδιο ανέφερε ότι  είναι προϊόν μιας εξαιρετικά δύσκολης διαπραγμάτευσης, αυτό αφορά την υποχρέωσή μας να είμαστε σοβαροί, υπεύθυνοι, ενωμένοι και κυρίως να έχουμε συνείδηση της ιστορικότητας των στιγμών, άρα του ανεπανάληπτου μεγέθους της ευθύνης που σηκώνουμε».
Πρόσθεσε ότι «πρέπει να απαντήσουμε στο κάλεσμα της στιγμής, που είναι το κάλεσμα της ιστορίας και της σωτηρίας για την πατρίδα μας. Αυτό σημαίνει η υπερψήφιση του νομοσχεδίου. Τίποτα λιγότερο.
Ανέφερε ότι  αυτό που ζούμε «είναι πραγματικά τραγικό. Οι στιγμές είναι ιστορικές. Εύχομαι κι ελπίζω να μας αξιώσει η τύχη κι ο Θεός να μην ζήσουμε την άλλη εκδοχή αυτού του σεναρίου, να πετύχουμε στο στρατηγικό μας στόχο, έστω κι αν αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε αναλάβει ένα τεράστιο πολιτικό βάρος. Επειδή όμως ο χρόνος έχει πυκνωθεί, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες».

πηγή


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...