Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011

ΤΙ ΕΛΕΓΕ Η ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΠΕΝΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ


Την επιστολή που απέστειλε στην διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στις 27 Σεπτεμβρίου, έδωσε στη δημοσιότητα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, μετά τη σφοδρή αντιπαράθεση που είχε στη Βουλή με τον πρόεδρο του ΣΥΝ.
Ο κ.Βενιζέλος διαβεβαιώνει την κυρία Λαγκάρντ για την ταχεία εφαρμογή όλων των διαρθρωτικών αλλαγών και των μεταρυθμισεων "ώστε να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις για την προθυμία και την ικανότητα της Ελλάδας να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους".
Παραθέτει στη συνέχεια τα μέτρα που αποφασίστηκαν σε κυβερνητικές συσκέψεις πριν την 27η Σεπτεμβρίου και δεσμεύεται ότι θα ψηφιστούν μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου για να τηρηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2011 και του 2012.
Τα μέτρα είναι τα εξής:
  • Μείωση του αφορολογήτου στα 5.000 ευρώ με εξαίρεση ατόμων άνω των 65 και κάτω των 30 ετών.
  • Μείωση των συντάξεων άνω των 1.200 ευρώ κατά 20% και κατά 40% για τους συνταξιούχους κάτω 55 ετών με σύνταξη άνω των 1.000 ευρώ. Προαναγγέλλει επίσης "μεταρρύθμιση των επικουρικών συντάξεων" και "σημαντική μείωση" του εφάπαξ.
  • Μείωση των μισθών στο Δημόσιο τομέα (στενό και ευρύτερο) κατά μέσο όρο 20% μέσω αλλαγής του μισθολογίου.
  • Τοποθέτηση 30.000 εργαζόμενων του Δημοσίου σε εφεδρεία και δέσμευση για επανακαθορισμό ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι.
  • Εσοδα από τη νομιμοποίηση αυθαίρετων.
Κλείνοντας την επιστολή ο κ. Βενιζέλος υπόσχεται ότι θα επιταχυνθεί η πώληση μεριδίων του Δημοσίου σε επιχειρήσεις και δεσμεύεται ότι θα κλείσουν τα δημοσιονομικά κενά της επόμενης διετίας 2013-2014.
Στην επιστολή δεν γίνεται καμία αναφορά στο ζήτημα των κλαδικών συμβάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...