• ΤΟ ΦΤΥΑΡΙ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑΡΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Στα ελληνικά η ιστοσελίδα Eduspace

Οι Έλληνες μαθητές θα έχουν την δυνατότητα να μυηθούν στα μυστικά της παρατήρησης του πλανήτη μας από το διάστημα μέσω της ιστοσελίδας Eduspace του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), που, έπειτα από δέκα χρόνια λειτουργίας μεταφράστηκε και στην ελληνική γλώσσα.

Μέσα από την ιστοσελίδα οι μαθητές μπορούν να έρθουν σε επαφή με τον τρόπο που οι επιστήμονες αξιοποιούν τις παρατηρήσεις που συγκεντρώνουν διάφοροι δορυφόροι σε τροχιά γύρω από τη Γη, ενώ το
εκπαιδευτικό υλικό που προσφέρει, μπορεί να χρησιμεύσει και ως κατάλληλο εργαλείο για πολλούς φοιτητές συναφών επιστημών που βρίσκονται στα πρώτα χρόνια των σπουδών τους.

Παράλληλα, σχολεία και μαθητές από όλο τον κόσμο μπορούν να σχηματίσουν ηλεκτρονικές κοινότητες και να ανταλλάξουν εμπειρίες πάνω στη
χρήση προηγμένων ψηφιακών "εργαλείων", όπως το LEOWorks, το οποίο δίνει τη δυνατότητα επεξεργασίας εικόνων υψηλής ανάλυσης από διαφορετικές γωνιές της Γης.

Η ιστοσελίδα μέχρι σήμερα προσφερόταν σε επτά γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, δανέζικα, ισπανικά, ιταλικά, ολλανδικά και πορτογαλικά, ενώ μετά την προσθήκη της ελληνικής γλώσσας, ετοιμάζονται εκδόσεις και σε άλλες γλώσσες. Η ελληνική διεύθυνση της ιστοσελίδας είναι:  
http://www.esa.int/SPECIALS/Eduspace_GR/.

Πηγή: ΑΠΕ
http://www.nooz.gr/tech/sta-ellinika-i-istoselida-eduspace
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...