• ΤΟ ΦΤΥΑΡΙ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑΡΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Eξωφρενική αξία ρολογιών Κινέζων αξιωματούχων




Τις αποκαλύψεις του Κινέζου μπλόγκερ "Χουαγκουοσανζονγκσούτζι" περί πανάκριβων ρολογιών Κινέζων αξιωματούχων λογόκριναν οι αρχές της χώρας.

Ο ίδιος αναφέρει στο Γαλλικό Πρακτορείο πως τη νύχτα του Σαββάτου ανάρτησε στο μπλόγκ του στοιχεία από την έρευνα του τα οποία όμως σβήστηκαν γεγονός που αποδίδει στις "πιέσεις της υπηρεσίας Προπαγάνδας".

Ο μπλόγκερ είχε πραγματοποιήσει εκτενή έρευνα η οποία περιείχε φωτογραφικό υλικό αλλά και ακριβή στοιχεία σχετικά με την τιμή των ρολογιών των αξιωματούχων τα οποία ανέρχονταν σε εξαιρετικά προκλητικά ποσά.

Συγκεκριμένα κάτω από τη φωτογραφία του Σουν Τζινγκμιάο, του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης της επαρχίας Ζετζιάνγκ, έγραφε ότι φορά ένα Rolex αξίας 70.000 γουάν (περίπου 8.000 ευρώ).


Ακόμη ακριβότερο, αξίας 100.000 γουάν ή 11.000 ευρώ, ήταν το ρολόι Piaget Emperador του Ζουν Ουενζάνγκ, του αντιπροέδρου της Εθνικής Σχολής Διοίκησης της Κίνας.

Πάντως το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων "Νέα Κίνα" αναφέρθηκε θετικά στην πρωτοβουλία του μπλόγκερ τονίζοντας ότι οι υπηρεσίες καταπολέμησης της διαφθοράς πρέπει να "εμπνευστούν" από τη μέθοδο που ακολούθησε αυτός.
http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/79682/anarthse-sto-mplogk-toy-thn-exwfrenikh-axia-rologiwn-kinezwn-axiwmatoychwn
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...