Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από το βράδυ της Δευτέρας. Βροχές, καταιγίδες και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας είναι τα χαρακτηριστικά που θα επικρατήσουν τις επόμενες μέρες.
Στη Θεσσαλονίκη, την Τρίτη, θα επικρατήσει συννεφιά τις πρωινές ώρες, βροχή και πιθανή καταιγίδα από το μεσημέρι και θερμοκρασίες από 21 ως 24 βαθμούς Κελσίου.
Την Τετάρτη θα βρέχει όλη μέρα (πιθανότατα θα σημειωθεί καταιγίδα τις πρωινές ώρες), ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 ως 24 βαθμούς Κελσίου.
Την Πέμπτη πιθανότατα θα βρέξει νωρίς το πρωί, θα υπάρχουν αρκετά σύννεφα κατά τη διάρκεια της ημέρας και καθαρός καιρός το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 ως 25 βαθμούς Κελσίου.
Αίθριος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή, με θερμοκρασίες από 19 ως 26 βαθμούς Κελσίου.
Η γενική πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα:
Τρίτη 20-09-2011

Καιρός: Στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, και μέχρι το βράδυ στα νησιά του βόρειου Αιγαίου νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στα δυτικά και τη Μακεδονία και από τη νύχτα στο βόρειο Αιγαίο και πιθανώς στη Θράκη. Στην υπόλοιπη ανατολική νησιωτική χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές στις δυτικές Κυκλάδες και δυτική Κρήτη.
Άνεμοι: Δυτικοί, νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο ανατολικοί, νοτιοανατολικοί
Θερμοκρασία: Σε πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
Τετάρτη 21-09-2011 Καιρός: Σε όλη τη χώρα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, που στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση του καιρού το απόγευμα από τα δυτικά.
Άνεμοι: Στα δυτικά βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 5 και σταδιακά 6 με 7 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο ανατολικοί, βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που μέχρι το βράδυ στα ανατολικά ηπειρωτικά θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Σε πτώση σε όλη τη χώρα. 
Πέμπτη 22-09-2011 Καιρός: Στην ανατολική και νότια Ελλάδα άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που βαθμιαία θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. 
Παρασκευή 23-09-2011 Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Νωρίς το πρωί υπάρχει πιθανότητα βροχής στη βόρεια Κρήτη.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.