Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

Είμαι θύμα μίας δίκης που ισοδυναμεί με λιντσάρισμα

Η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο, για άλλη μία φορά επέμεινε ενώπιον του δικαστηρίου στην αθωότητά της και υποστήριξε ότι είναι «θύμα μίας δίκης που ισοδυναμεί με λιντσάρισμα».
Πρόσθεσε απευθυνόμενη στους δικαστές σε υψηλούς τόνους ότι «θα έπρεπε να έχετε αναγγείλει μιαν αθωωτική απόφαση και να έχετε τερματίσει την ταπείνωση της Ουκρανίας. Όμως εσείς συνεχίζετε το σόου».
Μιλούσε όρθια και σχεδόν δακρυσμένη στον πρόεδρο του δικαστηρίου: για βδομάδες τον αψηφούσε απευθύνοντάς του τον λόγο καθισμένη στο εδώλιο.
Ως υπεύθυνο για την πολιτική, όπως λέει, δίωξη εναντίον της κατονόμασε τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος «με θεωρεί επικίνδυνη πολιτική αντίπαλο–και δικαίως», είπε η Τιμοσένκο.

Ακόμη, μιλώντας στους οπαδούς της στη δικαστική αίθουσα επισήμανε ότι «η δίκη ισοδυναμεί με κλασικό λιντσάρισμα εκ μέρους μίας ομάδας ανθρώπων, που επιφορτίστηκαν με το τελετουργικό της διοργάνωσης μίας παρανομίας».
Η πρώην πρωθυπουργός κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας σε σχέση με συμφωνία αγοράς φυσικού αερίου που είχε υπογράψει ως πρωθυπουργός το 2009. Το κόστος της αγοράς ήταν εξαιρετικά μεγάλο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.
Η ίδια υπερασπίστηκε τη συμφωνία λέγοντας ότι με αυτή τερματίστηκε μία μακρά διαμάχη για τις τιμές του φυσικού αερίου ανάμεσα στην Ρωσία και την Ουκρανία, διαμάχη που είχε επιπτώσεις και στην Ευρώπη καθώς κατά καιρούς διαταρασσόταν η ροή του φυσικού αερίου προς της δυτική Ευρώπη.
Ο εισαγγελέας έχει ήδη ζητήσει την επιβολή ποινής κάθειρξης επτά ετών.
Πάντως υπέρ της Τιμοσένκο έχουν ταχτεί δυτικές κυβερνήσεις και η ΕΕ η οποία έχει προειδοποιήσει ότι τυχόν καταδίκη της πρώην πρωθυπουργού και νυν αρχηγού της αντιπολίτευσης θα πλήξει την ενταξιακή προοπτική της χώρας.
πηγή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...