• ΤΟ ΦΤΥΑΡΙ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑΡΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Μπλόκο στην τρόικα,απέκλεισαν το υπουργείο οικονομικών

Μπλόκο στην τρόικα από τους εργαζόμενους που απέκλεισαν το υπουργείο οικονομικών και δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν εκεί μέχρι αύριο προκειμένου να μποδίσουν την είσοδο στα μέλη της τρόικας.
Ήδη δύο χαμηλόβαθμα στελέχη της, που μετέβησαν εκεί το πρωί, αποδοκιμάστηκαν κι έφυγαν.
Στα υπόλοιπα υπουργεία και υπηρεσίες λήγουν σταδιακά οι καταλήψεις έως το τέλος της βάρδιας. Για ειρηνικές, συμβολικές διαμαρτυρίες έκανε λόγο μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Κώστας Τσικρικάς. «Θέλουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα και να απαντήσουμε με δυναμικό τρόπο στις αλλεπάλληλες επιθέσεις που δέχονται τα δικαιώματά μας», δήλωσε. 

Όπως υποστηρίζει η ΑΔΕΔΥ, «οι καταλήψεις πραγματοποιούνται σήμερα που επανέρχεται η τρόικα στη χώρα μας και μπροστά στα νέα βάρβαρα μέτρα που αποφασίστηκαν και αποφασίζονται για παραπέρα μείωση εισοδημάτων, το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο, τα νέα φορολογικά χαράτσια και μαζικές απολύσεις ακόμα και από το στενό δημόσιο τομέα».

Στις έξι το απόγευμα, συλλαλητήριο οργανώνει η ΑΔΕΔΥ, στην πλατεία Κλαυθμώνος, με τη συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου και των ιδιοκτητών ταξί. Θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή.
πηγή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...