• ΤΟ ΦΤΥΑΡΙ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑΡΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΗΝΗ

Επανεκκίνηση του οικοδομικού «οργασμού» σε Δ. Οχθη και Ανατολική Ιερουσαλήμ έκανε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, καθώς ανακοίνωσε ότι επιταχύνονται οι διαδικασίες για την επέκταση των οικισμών Εβραίων εποίκων, με 2.000 νέες κατοικίες (φωτ. Reuters)  
Επανεκκίνηση του οικοδομικού «οργασμού» σε Δ. Οχθη και Ανατολική Ιερουσαλήμ έκανε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, καθώς ανακοίνωσε ότι επιταχύνονται οι διαδικασίες για την επέκταση των οικισμών Εβραίων εποίκων, με 2.000 νέες κατοικίες (φωτ. Reuters) Επειτα από έκτακτο υπουργικό συμβούλιο που συγκάλεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι επιταχύνονται οι διαδικασίες για την επέκταση οικισμών Εβραίων εποίκων στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη και γύρω από την Ανατολική Ιερουσαλήμ, με 2.000 νέες κατοικίες, όπως είχε πρόσφατα η κυβέρνησή του αποφασίσει.
Επίσης, παγώνουν επ' αόριστον οι μέσω Ισραήλ μεταφορές χρηματικών κεφαλαίων προς την Παλαιστινιακή Αρχή. Το κλίμα είχε προδιαγράψει από νωρίς ο Ισραηλινός υφυπουργός Εξωτερικών Ντάνι Αγιαλόν, συγκατηγορώντας Παλαιστινίους και UNESCO: «Η UNESCO -είπε- αποφασίζοντας την ένταξη στους κόλπους της ενός κράτους που δεν υπάρχει, έγινε ένας πολιτικός οργανισμός. Η ενέργεια αυτή των Παλαιστινίων αποδεικνύει ότι δεν επιθυμούν ούτε την ειρήνη ούτε τις διαπραγματεύσεις, αλλά επιδιώκουν τη διαμάχη».
Στη Ραμάλα, οι κατηγορίες τούς επιστράφηκαν: «Η επιτάχυνση της κατασκευής των εποικισμών επιτείνει την καταστροφή της ειρηνευτικής διαδικασίας και το πάγωμα των παλαιστινιακών πόρων είναι μια κλοπή των χρημάτων του παλαιστινιακού λαού», είπε ο Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα, εκπρόσωπος του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς.
Μετά την UNESCO, η Χάγη
Οι Παλαιστίνιοι είχαν πρωτύτερα κάνει σαφές ότι την εισδοχή της Παλαιστίνης στους κόλπους της UNESCO τη θεωρούν πρελούδιο για την είσοδό τους και σε άλλα όργανα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών - ακόμα 16 σύμφωνα με τον Παλαιστίνιο πρεσβευτή στη Γενεύη Ιμπραΐμ Χρέισι, που υποστήριξε χθες πως τώρα «άνοιξε η πόρτα». Ο ίδιος, ερωτηθείς, απέφυγε να δώσει ευθεία απάντηση εάν ένα από τα επόμενα βήματα της Παλαιστινιακής Αρχής είναι η άμεση επιδίωξη να αποτελέσει η Παλαιστίνη πλήρες μέλος και του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC). Η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), ως μη κράτος, δεν είναι μέλος του Ψηφίσματος της Ρώμης, της συνθήκης ίδρυσης του δικαστηρίου το 1998, όμως ήδη από το 2009 έχει υποβάλει το αίτημα για την επέκταση της δικαιοδοσίας του ICC για τη διερεύνηση εγκλημάτων πολέμου ή κατά της ανθρωπότητας και στα παλαιστινιακά εδάφη.
Χθες, επίσης, Ισραηλινοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν τη -μέχρι χθες τα μεσάνυχτα- αναβολή προετοιμαζόμενης ευρείας στρατιωτικής επίθεσης εναντίον της Γάζας, σε ανταπόδοση της εκτόξευσης ρουκετών μέσα στο Νότιο Ισραήλ από παλαιστινιακές μαχητικές οργανώσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο. Τα τανκς δεν εισέβαλαν στη Γάζα, ύστερα από επιτυχή διπλωματική μεσολάβηση των Αιγύπτιων στρατιωτικών ηγετών -την τρίτη μέσα στον Οκτώβριο.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...