• ΤΟ ΦΤΥΑΡΙ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑΡΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Ληστεία με άρωμα Hollywood στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Πρωτοφανής ληστεία με λεία ύψους σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ σημειώθηκε το απόγευμα στο υποκατάστημα της Alpha Bank   στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όταν ένας άνδρας, παριστάνοντας μηχανικό που θα πραγματοποιούσε εργασίες ανακαίνισης, ακινητοποίησε τους υπαλλήλους, άνοιξε το χρηματοκιβώτιο, πήρε τα χρήματα και στη συνέχεια έφυγε ανενόχλητος με ταξί.


Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής από την αστυνομία, η τράπεζα δέχθηκε εντός της εβδομάδας τηλεφώνημα από άτομο που ισχυρίστηκε ότι τηλεφωνεί από τα κεντρικά της εταιρείας ERGO και το οποίο ενημέρωνε ότι την Κυριακή, μετά τις 16.00 (ώρα που κλείνει το κατάστημα) δύο υπάλληλοι, οι οποίοι θα είχαν κάρτα της εταιρείας και θα φορούσαν μπλε φόρμες, θα έφθαναν στο αεροδρόμιο, προκειμένου να κάνουν κάποιες εργασίες ανακαίνισης στο υποκατάστημα. Μάλιστα έδωσε και τα στοιχεία των ατόμων που θα εκτελούσαν τις συγκεκριμένες εργασίες.

Στις 16:43 και αφού είχε κλείσει η τράπεζα για το κοινό εμφανίστηκε ένας άνδρας με μπλε φόρμα και εργαλειοθήκη έδειξε κάρτα της εταιρείας και έδωσε τα στοιχεία που είχαν αναφερθεί στο τηλεφώνημα, πείθοντας έτσι τους υπαλλήλους να τον αφήσουν να μπει. Έβγαλε από την εργαλειοθήκη ένα μέτρο και προσποιήθηκε ότι μετρούσε τους χώρους της τράπεζας μέχρι που έφτασε στο χώρο που βρίσκεται το χρηματοκιβώτιο. Τότε έβγαλε ένα πιστόλι και ακινητοποίησε τους υπαλλήλους ζητώντας τους τον συνδυασμό του.
Ο δράστης άνοιξε το χρηματοκιβώτιο έβγαλε τρεις μεγάλες τσάντες από την εργαλειοθήκη και τις γέμισε με χρήματα. Στη συνέχεια έδεσε τους τρεις υπαλλήλους και αμέσως κατευθύνθηκε στην έξοδο,όπου σύμφωνα με μία μαρτυρία επιβιβάσθηκε σε ταξί και εξαφανίστηκε.
Οι υπάλληλοι κατάφεραν να λυθούν αρκετή ώρα αργότερα και ειδοποίησαν την αστυνομία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...