• ΤΟ ΦΤΥΑΡΙ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑΡΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Τις πληγείσες από το σεισμό πόλεις Έργκις και Βαν επισκέφθηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό 7,2 βαθμών που έπληξε περιοχές της ανατολικής Τουρκίας.
Ο μέχρι στιγμής απολογισμός του καταστροφικού σεισμού είναι 264 νεκροί και περίπου 1.300 τραυματίες, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές.
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεσίρ Αταλάϊ ανακοίνωσε ότι έχουν χάσει τη ζωή τους 239 άτομα, αλλά μερικά λεπτά αργότερα ο υπουργός Εσωτερικών Ντρίς Ναΐμ Σαχίν ανέφερε ότι ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 264.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι και ομάδες διάσωσης εργάζονταν καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας αναζητώντας επιζώντες στα συντρίμμια.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πέταξε στην Έργκις με ελικόπτερο για να επιθεωρήσει επί τόπου την έκταση της καταστροφής, αφού μετέβη νωρίτερα στη Βαν.
Η Έργκις, μια πόλη 100.000 κατοίκων, φαίνεται ότι υπέστη το βαρύτερο πλήγμα. Ασθενοφόρα, στρατιώτες και ομάδες πρώτων βοηθειών πασχίζουν να βγάλουν επιζώντες από κτήρια που έχουν καταρρεύσει, όμως πολύ συχνά βγάζουν μόνο σορούς από τα συντρίμμια.
Σωστικά συνεργεία και βοήθεια φτάνουν στη Βαν από σχεδόν ολόκληρη την Τουρκία. Ως προς τη διεθνή βοήθεια, έχουν φτάσει τρία αεροσκάφη από το Αζερμπαϊτζάν που μετέφεραν σωστικά συνεργεία 191 αντρών, ενώ το Ιράν έχει στείλει υλική βοήθεια και ιατρικό προσωπικό.
Η ηλεκτροδότηση διακόπηκε τόσο στην Βαν όσο και στην Έργκις, ενώ η παροχή αερίου διακόπηκε επίσης στη Βαν προληπτικά για να αποφευχθούν εκρήξεις.
Τα σωστικά συενργεία είναι αναγκασμένα να βασίζονται σε μικρές γεννήτριες για να μπορούν να δουλεύουν με επαρκή φωτισμό.
Σε ένα νοσοκομείο στην Έργκις οι γιατροί και οι νοσοκόμες ήταν αναγκασμένοι να περιθάλπουν τραυματίες στον κήπο, αφού το κτήριο υπέστη μεγάλες ζημιές, ενώ οι νεκροί αφέθηκαν έξω, δήλωσε ένα στέλεχος του νοσηλευτικού προσωπικού στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk. Δύο υπαίθρια νοσοκομεία έχουν αρχίσει να λειτουργούν στην πόλη.
Το κρατικό τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT ανέφερε ότι τουλάχιστον 50 κτήρια κατέρρευσαν στην Έργκις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...