• ΤΟ ΦΤΥΑΡΙ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑΡΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Αρχιεπίσκοπος: «Τα κόμματα ωχριούν μπροστά στην Εκκλησία»

Άστραψε και βρόντηξε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, μετά τις πολιτικές αντιδράσεις σε σχέση με την πρόθεση του να προτείνει υποψήφιους για τις προεδρικές εκλογές.
Μιλώντας στην  εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι» και απαντώντας στον ΓΓ του ΑΚΕΛ, ο οποίος έκανε λόγο για προσβλητικές παρεμβάσεις της Εκκλησίας έναντι των κομμάτων και των πολιτικών αρχηγών, ο Μακαριότατος ξεκαθάρισε ότι η εκκλησία δεν πολιτεύεται αλλά ενδιαφέρεται μόνο για τα εθνικά θέματα. Μάλιστα ανέφερε ότι η εκκλησία είναι ο αρχαιότερος θεσμός στην Κύπρο με πορεία 2000 ετών και έχει να προσφέρει πολλά. Υπέδειξε ότι τα κόμματα ωχρειούν  μπροστά στα όσα έχει να προσφέρει η εκκλησία της Κύπρου. «Δεν πρόκειται για παρέμβαση της Εκκλησίας. Οι ίδιοι δεν  κατάφεραν να βρουν μια συμφωνημένη εθνική γραμμή για να βαδίζουν σε αυτή».  Η εκκλησία, πρόσθεσε ο Μακαριότατος, «έρχεται να υποβοηθήσει και έπρεπε να το χαρούν. Έπρεπε να σπεύσουν να βοηθήσουν την Εκκλησία για να έρθει αυτός ο συντονισμός που θα είναι υπέρ της Κύπρου και του λαού της».

Σε ότι αφορά το σχόλιο του κ. Κυπριανού ότι ο Αρχιεπίσκοπος εξελέγη με το 8%, ο Μακαριότατος δεν δίστασε να πει ότι με αυτές του τις δηλώσεις ο κ. Κυπριανού εκτίθεται. "Με το 8% δεν βγαίνει κανείς. Ο κ. Χριστόφιας δηλαδή εξελέγη με 33 ή 34% που είναι το ποσοστό του ΑΚΕΛ; Γι αυτό να μάθουν να υπολογίζουν σωστά και να μην  εκτίθενται διότι με αυτά που λένε εκτίθενται οι ίδιοι".
Σε σχέση με τους υποψήφιους του, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως δεν γνωρίζει ακόμα ποια ονόματα θα περιλαμβάνονται στον κατάλογο του. όπως είπε, θα έρθει πρώτα σε επαφή μαζί τους και θα κρίνει. «Αν δεν τους θέλει ο λαός θα τους καταψηφίσει και τότε θα είναι κόλαφος εναντίον μου», κατέληξε ο Μακαριότατος.

http://www.sigmalive.com/news/politics/418060
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...