Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011

Ηράκλειο: Ζωοφιλική οργάνωση κατήγγειλε κακοποίηση σκυλιών


Για την κακοποίηση δύο σκυλιών στο λιμάνι του Ηρακλείου, το ένα από τα οποία βρέθηκε νεκρό, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Ηρακλείου το Σωματείο "Ζωόφιλη Δράση".
Σύμφωνα με τη μήνυση και την καταγγελία πρόκειται για δύο σκυλιά ράτσας Dogo argendino, τον "Δία" και την "Κάρμεν".
Ο "Δίας" βρέθηκε δεμένος σε ένα... κοντέινερ, στο χώρο της ελεύθερης ζώνης του λιμανιού από τη λιμενική αστυνομία και δίπλα του δεμένη η "Κάρμεν" νεκρή.
Με τη συνδρομή του Σωματείου Ζωόφιλη Δράση που ειδοποιήθηκε άμεσα από το λιμενικό, μεταφέρθηκε ο "Δίας" σε κτηνιατρική κλινική για περιθαλψη.
Στη συνέχεια εντοπίστηκε ο ιδιοκτήτης, καθώς το ζώο έφερε σήμανση και κλήθηκε να αναγνωρίσει τον "Δία" που τον είχε δώσει, όπως είπε, σε "εκτροφέα" και "εκπαιδευτή", άμισθα για αναπαραγωγή της ράτσας Dogo argendino.
Το σκυλί που σώθηκε έφερε πληγές και εκδορές σε ολόκληρο το σώμα του, καθώς και παλαιότερα επουλωμένα τραύματα -πιθανότατα από εμπλοκή σε κυνομαχίες κατά την Ζωόφιλη Δράση που τονίζει ότι στην περιοχή του Ηρακλείου, δεν λειτουργεί νόμιμα εκτροφείο ή εκπαιδευτήριο, και ζητεί να αποδοθούν ευθύνες για την εγκατάλειψη, κακοποίηση, πρόκληση θανάτου, φθορά ξένης περιουσίας, και πιθανή έκθεση σε κυνομαχίες.

http://www.goodnet.gr/index.php?id=6,58762,0,0,1,0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...